Sätt FÄRG på fasaden

Sätt färg på fasaden och ge huset en stark identitet, t.ex. med en fin gul eller röd kulör. Kom ihåg att huset är det viktigaste du äger. Se kulörerna i den nya färgkartan, ta reda på vad som passar in i omgivningen och gör ett spännande val!

Jotun röd fasad

En pigg och glödande röd ton, 2142 Vestlandsröd, är fin i en lantlig miljö som den här.

 

Rött för en lantlig idyll

Det finns varma och kallare röda toner. De gulaktiga rödtonerna blir gyllene och varma, medan de mer blåaktiga rödtonerna kan upplevas som något kyligare. Det kan vara bra att tänka på för alla som redan har gyllenröda takplattor. Då kommer naturligtvis en mer gyllene röd ton att fungera bättre intill. Rött kan vara mycket vackert ihop med traditionella vita dekorationer, men också med modernare grå toner.

Så här hittar du rätt färg till huset

Jotun röd fasad

Röda husväggar passar bra i lantliga miljöer, men är också fina i etablerade bostadsområden. Rött ger en stark identitet.

 

Klä huset i gult – ett smycke i omgivningen

Både i Sverige och Norge är gult en kulör med långa traditioner. I Norge gäller detta särskilt de lite djupare ockratonerna. Dessa ockratoner är väldigt vackra i områden med mycket växtlighet. Dämpat gult blir som ett smycke i gröna och lantliga miljöer. Men även de klarare gula tonerna är populära i Sverige, både i stad och på landsbygd.

Se fler UTOMHUSKULÖRER i den digitala färgkartan

Jotun gul fasad

En av Norges mest populära ockratoner, Jotun 0152 Staverngul. Fönstren har fått kulören 0745 Grön Umbra och de vita detaljerna på huset är målade i 1453 Bomull. Muren är målad med Jotun Premium Mur i kulören 1402 Canvas.

Bli expert!

Se våra filmer ”Bli expert på 60 sekunder” och se hur du målar tidigare behandlade ytterväggar.