Håll huset rent med självrengörande färg

Håll huset rent med självrengörande färg

Huset på bilden är målat med DEMIDEKK Infinity i den vita färgen 1105 Villavit.

Det är svårt att undvika smuts. Den finns i luften i form av avgaser, nedfall av partiklar, pollen som virvlar runt, med mera. Smutsen fastnar ofta där vi inte vill ha den, till exempel på husfasaden. Smuts på husväggen ger också en ökad grogrund för beväxning av svartmögel och alger. Men det finns en lösning på smutsproblemen – DEMIDEKK Infinity – Jotuns bästa utomhusfärg någonsin, en färg som har självrengörande egenskaper och hindrar smutsen från att fästa på färgfilmen.

Smuts syns mer på vita och ljusa hus

Vita och ljusa färger är mycket populära utomhusfärger och väljs därför ofta när husägare ska måla om sina hus. Ljusa hus är vackra, men de kräver också underhåll och regelbunden tvätt för att hålla sig fina och vita. Smuts syns tydligare på ljusa kulörer och många upplever vita hus som särskilt krävande att hålla rena.

Vissa typer av smuts, såsom pollendamm, syns dock tydligt även på röda hus och hus i mörkare kulörer. Så oavsett vilken färgnyans du har valt till ditt hus vill du förstås att smutsupptaget på fasaden ska vara så lågt som möjligt.

DEMIDEKK Infinity smutsavvisande

På Jotuns testfält, testas våra utomhusfärger på en mängd olika egenskaper, bland annat smutsupptag. På bilden visas DEMIDEKK Infinity till höger. Läs mer om hur Jotun arbetar med färgtester.

Enkelt underhåll – måla med självrengörande färg

En enkel lösning på smutsproblemen är att måla med självrengörande färg. Nyheten DEMIDEKK Infinity är Jotuns bästa utomhusfärg någonsin. Den är självrengörande, vilket betyder att den har extremt liten smutsupptagning och gör att ditt hus ser nymålat ut länge. Den unika och patentsökta Infinity-teknologin hindrar smuts och pollen från att fästa sig på ytan och ger extra skydd mot beväxning.

 DEMDIDEKK Infinity

DEMDIDEKK Infinity

  • Skyddar huset längst*
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
  • Ser nymålat ut längst*
  • Självrengörande

* DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger

Fem anledningar att välja DEMIDEKK Infinity nästa gång du ska måla huset.

Genom att välja DEMIDEKK Infinity får du huset att se nymålat ut i många år och sparar både tid och pengar genom att du varken behöver tvätta eller måla om lika ofta. Se mer om hur den självrengörande teknologin fungerar i filmen:

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Årets utomhusfärgkarta med fem nya kulörer

Nu lanserar vi en helt ny färgkarta för 2024 med massor av vackra utomhuskulörer, speciellt framtagna för skandinavisk arkitektur och…

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med! DEMIDEKK Performance är en modern…

Ny färgkarta för TREBITT Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr finns i en rad unika transparenta färgnyanser, inspirerade av naturen. Lasyrkulörerna i den nya färgkartan för TREBITT Oljelasyr…

Fasadlasyr med matt och diskret utseende

TYRILIN Matt Lasyr är en helmatt fasadlasyr för fasader av trä. Finishen är helt matt och utan glansreflektioner. Huset på…

Gröna sköna huskulörer

Gröna huskulörer smälter in fint i naturen och upplevs uppfriskande och behagliga. De skapar ett levande grannskap och färgglada kvarter…

Go to top