Bygga hus eller byta fasad i vinter?

Bygga hus eller byta fasad i vinter?

Välj en fabriksmålad utomhuspanel som redan är grundad och målad med en första strykning med Jotuns trygga produkter. Med fabriksmålad panel är huset skyddat från första stund när panelen sätts upp, oavsett väder. Trots att du inte målar själv! Och kulören – den bestämmer du själv.

Fabriksmålad utomhuspanel från Jotun

Koppla av och vänta med toppstrykningen till efter sommaren, eller till nästa sommar! 

En fabriksmålad panel är ett smart val, oavsett årstid. Med det är ett extra smart val om du ska bygga under vintern. På vintern kan vädret vara riktigt fuktigt och temperaturen kan pendla, vilket är en utmanande miljö för en omålad husfasad. En omålad panel är utsatt för fuktskador, svartmögel och nedbrytning. Sol och regn skyndar på nedbrytningen av panelen så fort den monterats upp. Har panelen stått omålad i några veckor, rekommenderas det att borsta fasaden med en stålborste för att undvika att nedbrutet trä målas in i panelen. Det är ett arbete som är skönt att slippa.

Väljer du fabriksmålad panel är den redan grundad och mellanstruken innan den sätts upp. På så sätt undviker du att sol och fukt tränger in i träet och att du själv slipper måla de första lagren. Svartmögel är inte längre något problem. Panelen är skyddad och har den bästa utgångspunkten för en lång levnadstid. Därför är en fabriksmålad utomhuspanel ett smart val för dig och ditt hus.

Fabriksmålad utomhuspanel från Jotun

Allt du behöver göra är att behandla ändträet med Visir Oljegrunning när panelen är monterad, så kan du avvakta med sista strykningen. Den kan du göra till sommaren, och om du väljer att vänta till nästa sommar så kan du göra det med gott samvete. Panelen är ju redan grundad och målad med en första strykning.

Välj färg själv

När du väljer en fabriksmålad utomhuspanel från Jotun kan du välja färg från hela Jotuns sortiment. Här får du några förslag på matchande färgpaletter till huset. För ännu fler färger, se våra utomhusfärgkartor här.

Förslag till klassisk färgpalett

Förslag till modern färgpalett

JOTUN 9918 Klassisk Vit.JOTUN 9930 Frostdis.JOTUN 4252 Kimrök Dämpad.JOTUN 9933 Stenvägg.
Förslag till nostalgisk färgpalett
JOTUN 1624 Lätthet.JOTUN 1376 Froströk.JOTUN 1016 Blek Sand.JOTUN 1402 Canvas.

Mörk eller ljus färg på huset?

Det här huset är målat i Jotun 1434 Labrador

Fortfarande osäker?

En fabriksmålad panel har flera fördelar, förutom den goda kvalitén. Du sparar mycket tid på att slippa grundningen och den första strykningen mitt i en hektisk byggperiod. Dessutom behöver inte snickare och målare vänta på varandra. På så sätt förenklas byggprocessen och det går snabbare att bli klar med huset. Utöver detta sparar du pengar på att välja en fabriksmålad utomhuspanel. Tilläggskostnaden är låg för en fabriksmålad panel jämför med tidsbesparingarna.

Det är enkelt att köpa fabriksmålad panel och du har stor valmöjlighet. När du väljer fabriksmålad panel behandlad med färg från Jotun får du det senaste inom teknologi, innovation och kompetens. Det gör att du kan känna dig trygg med att du får ett hållbart slutresultat. Du kan välja kulör ur ett brett utbud och utomhuspanel fabriksmålad med Jotun kan alltid tryggt och enkelt övermålas med produkter du hittar i handeln, som t.ex DEMIDEKK och OPTIMAL.

Läs mer och se hur det går till när den fabriksmålade panelen blir till.

Emelie Nilsson
Emelie Nilsson

Emelie Nilsson – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och nyttiga med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Vår populäraste färgkarta – utomhus

Jotun lanserar en ny utgåva av vår populäraste färgkarta med utomhusfärger; Vackra hållbara utomhuskulörer. Färgkartan presenterar Jotuns populäraste utomhusfärger, i…

Modernt och svart med stylad uteplats

Daniella Witte, en av Sveriges främsta stylister och en duktig fotograf, har stylat det här uterummet inför fotografering och inspelning av…

Att välja färg till sitt hus

Planerar du att måla om huset i år? Tycker du att det är svårt att välja färg på fasad och detaljer? Här får du bra tips för att få ett harmoniskt intryck.

Håll huset rent med självrengörande färg

DEMIDEKK Infinity är Jotuns bästa utomhusfärg någonsin. Färgen är självrengörande, vilket hindrar smuts och pollen från att fästa på fasaden.

Fem skäl att måla huset med DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity är Jotuns bästa utomhusfärg någonsin. Teknologin bakom färgen är helt ny. Här får du fem bra skäl att måla huset med DEMIDEKK Infinity.

Är ditt hus skyddat mot framtidens klimat?

Regnar det mycket? Orolig för ditt hus? Lär dig hur du skyddar ditt hus mot framtidens klimat. DEMIDEKK Infinity är vattenavvisande och håller träet torrt.

Go to top