Dags att bygga nytt hus? Få alla tips du behöver här!

Dags att bygga nytt hus? Få alla tips du behöver här!

Vi har följt med familjen Aubert Andersen i deras process att bygga ett nytt hus. Det är många beslut som ska fattas och ett av de viktigaste för dem är valet av fasaden. Läs vidare för att se vad de kommer fram till och vad slutresultatet blir.

Bygga nytt hus?

Det viktiga byggmötet

Byggmästaren Osmund Jensen går igenom ritningar och möjligheter tillsammans med Jeanette Aubert och Lars Morten Andersen. Valen är många men ett val är enkelt, och det är fasaden, enligt Jensen.
– Vi har jobbat med fabriksmålade paneler i många år och har sett att kunderna är mycket nöjda med resultatet av det. Här sparar familjen värdefull tid och panelen är skyddad från första stund den monteras, förklarar byggmästaren. Det är ett effektivt och förnuftigt val i en hektisk byggprocess.

Färdigbehandlat trä

Jeanette och Lars Morten är förstagångs-husbyggare och har inte hört talas om fabriksmålad panel tidigare.

En fabriksmålad panel grundas och får den första strykningen med färg redan i fabriken. Det betyder att huset är skyddat mot mögel och röta redan från att panelen spikas fast. Det enda som kvarstår att göra är att behandla ändträet och snittytor och sedan kan huset stå i två år innan en sista strykning behöver göras.

Familjen Aubert Andersen har valt att slutstryka huset med Jotun OPTIMAL, ett bra val och en produkt som ger suverän glans- och kulörhållbarhet. Du kan också välja att slutstryka huset med DEMIDEKK Infinity, Jotuns bästa utomhusfärg någonsin.

 DEMDIDEKK Infinity

DEMDIDEKK Infinity

  • Skyddar huset längst*
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
  • Ser nymålat ut längst*
  • Självrengörande

 OPTIMAL

OPTIMAL

  • Håller huset vackert – i år efter år efter år
  • Suveräns glans- och kulörhållbarhet
  • Extra skydd mot beväxning
  • Torkar snabbt – två strykningar på en dag
(*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger)

Bygga nytt hus?

Tips inför färgvalet

Jeanette Aubert får hjälp av färgpersonalen när hon väljer kulör till huset. Anette Tholfsen, Regional Retail och Trade Concept Manager på Jotun, tipsar om att ta hänsyn till både sin smak, stil och omgivningen där huset står.

Bygga nytt hus?
– Färgkartan har otroligt många vackra kulörer som passar till ditt hus, säger Anette. – Men ta gärna med dig en provbit för att få inspiration och få en uppfattning om hur bra färgen passar in i omgivningen. Naturtomten kan ge helt andra intryck än ett tätbebyggt bostadsområde, men det allra viktigaste är ändå att du väljer en färg som du gillar bäst. .

Effektivt med fabriksmålad panel

– Med ett hektiskt schema om dagarna i och med byggnationen är valet att välja en fabriksmålad panel enkel, säger Jeanette och Lars Morten.

På byggmötet kunde Jeanette och Lars Morten enas med byggmästaren om att välja en fabriksmålad panel med Jotun VISIR som grundning och Jotun OPTIMAL som första strykning i färgen 0734 Brunsvart.

– Nu slipper vi att ha pressen att måla hängande över oss. Panelen är skyddad och det kommer se bra ut med en gång. Det här ska bli kul att se, säger Jeanette och Lars Morten.

Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers, etc. delar Tanja nyheter, trender och nyttiga tips med dig som är intresserad av interiör, färger och design.

Härligt gräddigt med Eggvit

Som en gräddbakelse ligger den där, Sarah och Andreas vita villa. Läs här hur de tänkte när de skulle välja…

Sommardröm i rött och vitt

Ett rött hus med vita knutar är väl kanske en dröm för många. Följ med hem till Anne Linden, Influencer,…

Måla huset vitt med självrengörande färg

Se vad du bör tänka på innan du bestämmer dig Vit är en mycket populär kulör och väljs ofta när…

Enhetliga färgkombinationer lönar sig

Denna vita, ljusa kombination av kulörer sätter det naturliga uttrycket i fokus. Det är mjuka övergångar mellan den vita fasaden…

Sudda ut gränsen mellan ute och inne

När trädgårds- och inredningsarkitekten Therese Knutsen och hennes man skulle göra om uteplatsen samt fasaden av deras hus ville de…

Fabriksmålad panel ger en effektiv byggprocess

Går du i byggtankar, eller är det på tiden att du byter panel på huset? Då kan det vara både…

Go to top