De här familjerna har inte längre smutsiga vita hus

De här familjerna har inte längre smutsiga vita hus

Vid inflygningen till Oslo flygplats

Om ditt hus ligger precis under inflygningen till Oslos flygplats Gardemoen är det bara en sak att göra; Måla huset med Jotun OPTIMAL Optiwhite. Då håller det vita sig vitt.

– Tidigare tvättade vi norrväggen varje år för att den blev så ful av all förorening från flygtrafiken. Våren 2016 fick vi testa Jotun OPTIMAL Optiwhite, målade om hela huset, och nu, några år senare, är det lika snyggt! ler Elisabeth Nyborg.

Tidigare var vi tvugna att tvätta bort spår från flygföroreningar varje år men nu är det lika vitt hela tiden

Tillsammans med sin familj bor hon i ett område som i högsta grad märker av utsläppen av avgaser från transporter. Flygtrafiken i Norge står för 12,5% av Koldioxidutsläppen och det syns verkligen på husväggen när gården ligger norr om landningsbanan vid Gardemoen.

Självrengörande färg gjorde susen

Våren 2016 målade Elisabeth Nyborg med Jotun OPTIMAL Optiwhite och trots att huset ligger precis under inflygningen till Gardemoen är det fortfarande lika vitt. 

– Jag ringde en bekant på Jotun för att få tips om vilken produkt som lämpar sig bäst i ett område som vårt och fick svar att Jotun OPTIMAL Optiwhite står emot smuts och föroreningar. Så här långt är vi mycket nöjda med resultatet, säger Nyborg.

 OPTIMAL OptiWhite

OPTIMAL OptiWhite

  • Självrengörande – utvecklad för vita hus
  • Extremt låg smutsupptagning
  • Suverän kulör- och glanshållbarhet
  • Torkar snabbt – två strykningar på en dag

Grannskapets vitaste hus

Jotun OPTIMAL Optiwhite är specialutvecklat för att hålla vita hus snygga i färgen över tid. Nedsmutsning och beväxtning syns bättre på vitt än på mörka färger men det har Jotuns forskning och utvecklingsavdelning ändrat. färgen har ett suveränt skydd mot svartmögel och smutsen har svårt att fastna – och, det syns.

Några meter från vattenkanten i Sandefjord ligger ett praktexempelar av ett Jotun OPTIMAL Optiwhite-hus. Huset målades för något år sedan och visar att vita hus finns i många olika nyanser. Just vid detta tillfälle är Gerd och Johnny Hansens hus grannskapets vitaste.

Smuts från flygplanen på husväggen - inget problem längre

Huset håller genomgående hög kvalitet från grundmur till egendesignad skorsten. Därför är bara det bästa gott nog, också på väggen.

Ser skillnaden

– Jag känner till Jotuns produkter väldigt bra och har alltid haft Jotuns färger på väggarna. Vi målade huset för tio år sedan och jag har sett till att det tvättats grundligt varje år. Det har hållt sig otroligt fint i färg och glans men i vår var det dags för förnyelse, förklarar Johnny Hansen.

Smuts från flygplanen på husväggen - inget problem längre

Kvalitet säger allt! Gerd och Johnny Hansen har en särledes tålig villa med den självrensande OPTIMAL Optiwhite på väggarna.

– Jotun OPTIMAL Optiwhite var ny för oss då vi valde den, men vi ser en tydlig skillnad jämfört med produkterna vi använde tidigare. Vitare och finare blir det inte.

Vi slapp den årliga tvättningen av huset när vi målade med Jotun OPTIMAL Optiwhite.

 OPTIMAL OptiWhite

OPTIMAL OptiWhite

  • Självrengörande – utvecklad för vita hus
  • Extremt låg smutsupptagning
  • Suverän kulör- och glanshållbarhet
  • Torkar snabbt – två strykningar på en dag
Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers, etc. delar Tanja nyheter, trender och nyttiga tips med dig som är intresserad av interiör, färger och design.

Härligt gräddigt med Eggvit

Som en gräddbakelse ligger den där, Sarah och Andreas vita villa. Läs här hur de tänkte när de skulle välja…

Sommardröm i rött och vitt

Ett rött hus med vita knutar är väl kanske en dröm för många. Följ med hem till Anne Linden, Influencer,…

Måla huset vitt med självrengörande färg

Se vad du bör tänka på innan du bestämmer dig Vit är en mycket populär kulör och väljs ofta när…

Enhetliga färgkombinationer lönar sig

Denna vita, ljusa kombination av kulörer sätter det naturliga uttrycket i fokus. Det är mjuka övergångar mellan den vita fasaden…

Sudda ut gränsen mellan ute och inne

När trädgårds- och inredningsarkitekten Therese Knutsen och hennes man skulle göra om uteplatsen samt fasaden av deras hus ville de…

Fabriksmålad panel ger en effektiv byggprocess

Går du i byggtankar, eller är det på tiden att du byter panel på huset? Då kan det vara både…

Go to top