Detta är Jotun SENS – måla tryggt med vackert resultat

Detta är Jotun SENS – måla tryggt med vackert resultat

Är du nyfiken på färgen Jotun SENS? SENS erbjuder vackra kulörer för en omtänksam miljö, och har tagits fram i samarbete med Norges Astma- och Allergiförbund. Väggen är målad med SENS 3i1 07 i kulören 5490 Serene Blue och sänggaveln pryds av 7637 Exhale.

Måla tryggt med vackert resultat

Jotun SENS har utvecklats tillsammans med Norges Astma- och Allergiförbund (NAAF) som har stränga hälsokriterier i framtagande av produkter. Idag är SENS även godkänd av Svanen, EU-blomman och Astma- och Allergiförbundet i Sverige.

 Fina kombinationer med 7637 Exhale och läckra naturmaterial. 

Jotun SENS

SENS-serien består tre produkter – SENS 3i1 07, SENS 3i1 30 och SENS Tak. I Vägg/Panel/List-serien finns två olika glansgrader 07 och 30, och vi vill uppmana er att leka och kombinera de olika glansgraderna på väggen och listverk för att skapa en personlig och balanserad stil. Färgerna är 3i1-produkter som kan användas på väggar, lister, dörrar och andra snickerier, såsom gamla paneltak som behövs renoveras. Och, med SENS blir kulörerna lika fina på snickerier som på väggar och tak. Dessutom har vi precis lanserat nya kulörer i serien, kolla in de här.

 SENS VÄGG/PANEL/LIST 07

SENS VÄGG/PANEL/LIST 07

 • 3i1 – lätt att använda
 • Fint tåligt resultat
 • Ingen färglukt eller skadlig emission
 • Måla tryggt med vackert resultat

 SENS VÄGG/PANEL/LIST 30

SENS VÄGG/PANEL/LIST 30

 • 3i1 – lätt att använda
 • Fint tåligt resultat
 • Ingen färglukt eller skadlig emission
 • Måla tryggt med vackert resultat

 SENS TAK

SENS TAK

 • Fint jämnt resultat
 • Bra kulörurval
 • Ingen färglukt eller skadlig emission
 • Måla tryggt med vackert resultat

Vacker och kraftfull ockragulton i 1001 Dijon Yellow. 

Vackra kulörer för en omtänksam miljö

Inomhusklimatet är alla fysiska och kemiska förhållanden som påverkar oss inomhus, och att ha ett bra klimat är viktigt för hälsa, trivsel och inlärningsförmåga. Detta är i synnerhet viktigt för dem som lider av astma, allergi eller annan överkänslighet. Om klimatet inomhus är sämre kan det faktiskt resultera i nedsatt funktion och livskvalitet.

Vi spenderar mycket tid inne och därför är det viktigt att vi har möjlighet att välja produkter som bidrar till ett bättre klimat. SENS-serien avger inga skadliga emissioner och är därför ett bra val. Dessutom har SENS ingen färglukt, så du kan måla rummet och flytta in samma dag. Med SENS får du vackra kulörer för en omtänksam miljö.

SENS-produkterna upplevs behaglig för de som är luktkänsliga. Vi rekommenderar alltid att vädra rejält i förbindelse med måleriarbete. På bilden kombineras 7613 Norther Mystic med 7637 Exhale på skärmväggen. 

Inga skadlig emissioner

När SENS torkar är det i huvudsak vatten som avdunstar, samt väldigt små mängder av icke skadliga ämnen. Rum som är målade med SENS kan därför normalt sett användas så snart ytan är torr, då färgen är luktfri och avger inga skadliga emissioner. För personer som är överkänsliga i förhållande till astma eller allergi, eller spädbarn så rekommenderar vi att man väntar några extra dagar innan rummet används.

Med SENS får du ett fint och hållbart resultat. 5180 Oslo är en djup blåton med gröna inslag. Kombinera den gärna med minttoner. 

SENS är en tålig och slitstark färg. Dessutom är färgen tvättbar, vilket är perfekt till barnrum. Här kombineras 12080 Soft Radiance med 10001 Dijon som cirkeln är målad i.

Avatar
Avatar

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Go to top