Röda nyanser till huset

Röda nyanser till huset

Drömmer du om ett rött hus? Här är våra tips!

Drömmer du om ett rött hus? Här är våra tips!

Ett rött hus ger värme och energi till omgivningarna. Hitta den perfekt röda färgen till ditt hus!  

Bild ovan: Det här huset har fått den mörkröda kulören JOTUN 2279 Caput Mortum, och området runt dörren har fått en snygg kontrastfärg, 1283 Ljus Grå Umbra. Huset är målat med DEMIDEKK Infinity och grundmuren med JOTUN DryTech murfärg i kulören 1491 Slipsten

Röda hus förknippas med charm och idyll, och rött är en husfärg med långa traditioner i hela Sverige.

Planerar du att måla huset rött?

Önskar du dig ett rött hus? Då är du inte ensam! Bland våra 72 mest sålda utomhusfärger finns det hela 8 röda färgnyanser. Här ser vi den fina röda kulören JOTUN 2006 Husmansröd, en djup, men ändå frisk röd nyans. Och det bästa av allt – väljer du färg av högsta kvalitet från Jotun, kan du vara säker på att husfasaden kommer att hålla sig lika röd och vacker år efter år.

Varma och historiska färger till röda hus

Röda färger har präglat och berikat det svenska landskapet genom historien. Här har fasaden mjukats upp med dämpade färger på fönster och detaljer. Färgen på fönstren är JOTUN 1376 Froströk, och fönsterkarmarna är målade i kulören JOTUN 0394 Varmgrå – och både fönster och karmar är målade med specialfärgen DEMIDEKK Infinity Details.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*

Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i 2006 Husmansröd. Om du målar med DEMIDEKK Infinity kommer huset att hålla sig lika rött och fint länge!

Röda nyanser utomhus

Tänk rödmålade sommarstugor, sjöbodar och lador. Rött ger goda associationer till charm och idyll och rött är en färg med långa traditioner i hela Sverige. Rött är en inbjudande färg som skapar energi och glädje, och som väcker goda minnen med sin kraftfulla närvaro.

fasad: JOTUN 2006 Husmansröd

Varm och inkluderande uteplats med fasad och altangolv i god harmoni. Väggen är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören 2006 Husmansröd.

JOTUN 2006 Husmansröd fasad, terrass: JOTUN 90028 Skuggbrun

Rött hus med mjuka övergångar mellan kulörerna. Fönstren har målats i kulören JOTUN 1054 Brun Jord, och fönsterkarmarna är målade med JOTUN 1284 Svolvär. Detaljerna är målade med DEMIDEKK Infinity Details – vår allra bästa fönster- och detaljfärg.

Altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i nyansen JOTUN 90028 Skuggbrun.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Vackra kulörer och lång hållbarhet
 • Hämmar beväxning på ytan
 • Torkar snabbt – regnsäker efter 1 timme
 • Motverkar sprickbildning

Tänk på det här när du målar huset rött

Röda färgnyanser står sig väldigt fint mot allt från vit snö till kyliga gråvädersdagar och ger ett varmt och inbjudande intryck såväl sommar som vinter. Precis som med andra kulörer, uppfattar vi röda nyanser som mer färgstarka och intensiva på husfasaden än på ett mindre kulörprov. Ett färg som ser brunaktig ut på kulörprovet kommer till exempel att upplevas som betydligt klarare röd utomhus på en fasad.

För att undvika att färgen drar sig mot det lila, rekommenderar vi att välja en gyllene röd nyans utomhus. När färgen kommer upp på väggen mister den det gyllene och upplevs renare röd.

Vita detaljer lyfter fram huset och ger det ett mer dominerande uttryck. Grå eller gulaktiga detaljer upplevs däremot mjukare mot fasaden.

Husfasad JOTUN 0042 Vildvin

Harmonisk och dämpad röd fasad målad i JOTUN 0042 Vildvin. Husväggen är målad med DEMIDEKK Infinity och grundmuren är målad med JOTUN DryTech Murfärg i kulören JOTUN 1491 Slipsten.

JOTUN 0042 VILDVIN.JOTUN MUR 1491 Slipsten.

 JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg

 • Håller muren fin länge
 • För alla typer av puts/betong/grundmur
 • Förebygger flagning och är smutsavvisande
 • 2-i-1 unik teknologi – både diffusionsöppen och vattenavvisande

När naturen får bestämma

Röda nyanser med en gyllene underton harmonierar bäst med naturens egna färger. Bland de gyllene röda färgerna finns både ljusa och färgrika nyanser och djupare, mer sofistikerade kulörer.

Den röda kulören JOTUN 0042 Vildvin kommer till exempel att framstå som röd, men med en gyllene och lite brunaktig underton.  JOTUN 0025 Dalaröd är också en traditionell, gulaktig röd nyans, som dock kommer att framstå som klarare och starkare på fasaden.

Husfasad JOTUN 0042 Vildvin

DEMIDEKK Infinity 0042 Vildvin.  

Varma och historiska röda husfärger

JOTUN 0025 Dalaröd, detaljer i kulören 1001 Eggvit.

DEMIDEKK Infinity har en ny, banbrytande och patentsökt Infinity-teknologi som ger överlägsen glans- och kulörhållbarhet som håller ditt hus vackert länge!

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

Välj en färg som håller länge

Med sina långa och stolta traditioner har röda färger berikat och präglat både kust och inland genom historien. Men kanske har du någon gång varit med om att färgen på ditt hus börjat mattas av redan efter ett par år.  Eller har du haft en röd färg som efter ett par år inte längre är lika röd? Solens strålar och UV-ljuset går hårt åt fasaden, särskilt på de utsatta sidorna mot söder och väster och just röda kulörer är särskilt känsliga för nedbrytning av solljuset. Se därför till att du väljer en utomhusfärg med överlägsen glans- och kulörhållbarhet – DEMIDEKK Infinity.

DEMIDEKK Infinity är vår bästa utomhusfärg någonsin. Den har överlägsen glans- och kulörhållbarhet, är självrengörande och skyddar ditt hus längst av alla Jotuns utomhusfärger.

Föredrar du en helt matt färg är DEMIDEKK Ultimate Helmatt ett bra alternativ. Den matta ytan ger ett stilrent, elegant och diskret uttryck som ligger helt i takt med tidens trender och även DEMIDEKK Ultimate Helmatt ger långvarig glans- och kulörhållbarhet och mycket långa underhållsintervaller.

Fasad JOTUN 2279 Caput Mortum

Djup och sofistikerad: JOTUN 2279 Caput Mortum är en stilfull röd färgnyans som framstår som mörk och dämpad. Fasaden är målad med DEMIDEKK Ultimate Helmatt, som ger en unik, matt kulörupplevelse. Grundmuren är målad med JOTUN DryTech Murfärg i den varma grå kulören JOTUN 1352 Form.

JOTUN 2279 Caput Mortum.JOTUN 1352 FORM.

 DEMIDEKK Ultimate Helmatt

DEMIDEKK Ultimate Helmatt

 • Unik kulörupplevelse
 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Långvarig glans- och kulörhållbarhet
 • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet

Alla Jotuns utomhusprodukter testas under extrema förhållanden innan de godkänns och lanseras på marknaden. Produkterna genomgår också omfattande tester i vårt forskningslaboratorium och uppfyller en rad stränga krav för att i alla lägen kunna erbjuda det bästa skyddet för ditt hus!

Jotun-2746-Mörk-Rubin

Den mörkt röda kulören JOTUN 2746 Mörk Rubin gör huset glödande vackert.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande
(*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger)
Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Gröna sköna huskulörer

Gröna huskulörer smälter in fint i naturen och upplevs uppfriskande och behagliga. De skapar ett levande grannskap och färgglada kvarter…

Så skapar du en mysig uteplats

Skapa en mysig uteplats för hela familjen! Du behöver vare sig måla om hela huset eller köpa nya trädgårdsmöbler –…

Ge de gamla trädgårdsmöblerna nytt liv

Visst skulle det kännas bättre att ge nytt liv åt de gamla trädgårdsmöblerna istället för att köpa nya? Med några…

Populärt med grå och svarta hus

Att måla sitt hus i en grå eller svart nyans är populärt. I detta inlägget kan du inspireras och få…

Midsommar i skärgårdsvillan

Vem drömmer inte om en traditionell midsommar i skärgården? Fasaden på den här vackra skärgårdsvillan är målad i JOTUN 7653…

Så gör du midsommaraftons godaste Pavlova

Visst är det något fantastiskt med midsommarafton? Kanske för att det är vårt tydligaste sommar- och semestertecken. I detta inlägget…

Go to top