Effektivt nybygge med fabriksmålad fasad

Effektivt nybygge med fabriksmålad fasad

En dag skulle familjen bygga ut huset. Möt snickaren Knut-Øivind Bruun och hör hans rekommendation på ett snabbare och smartare sätt att bygga.

Ingen av mina kunder som har använt fabriksmålad panel har ångrat det.

Effektiv byggprocess med fabriksmålad panel

Barnen hade blivit större och familjen hade fått behov av mer plats. I en stressig vardag och i en hektisk byggprocess ville husägarna ha en effektiv och rationell byggnation så att tillbyggnaden snabbt kunde tas i bruk.

Snickare Knut-Øivind Bruun föreslog snabbt fabriksmålad panel som är grundad och målad en gång i fabrik. Med denna panel sparar man mycket måleriarbete och kunderna blir mycket nöjda. – Ingen av mina kunder som använt fabriksmålad paneln har ångrat det, berättar Knut-Øivind Bruun.Jotun fabriksmålad panelSnickaren är färdig. Tillbyggnaden är klädd i fabriksmålad panel i färgen Jotun 0392 Lys Grå, som är samma färg som huset hade innan.

Undvik krympränder med fabriksmålad panel

Prio ett för många är att inte få krympränder, berättar Knut-Øivind. Om man använder vanlig vit grundad panel som senare målas i en mörk färg, så kommer det att bli vita ränder mellan panelbrädorna när panelen torkar i varmt väder. Använder man däremot panel som är förmålad med ett lager av slutstrykningsfärgen innan montering så undgår man detta tråkiga fenomen eftersom not och fjäder är målade i rätt färg innan montering.Krympningsränder (illustration)Illustrationsbild av irriterande krympränder som syns efter ett tag. Med fabriksmålad panel undgår du detta eftersom hela panelen är målad före montering.

Färgen väljs fritt bland Jotuns vackra utomhusfärger.

Fabriksmålat spar tid!

Den allra viktigaste fördelen för husägare är nog all tid man sparar! Fabriksmålad panel levereras grundad och målad med ett lager Jotun-färg. Kulören väljs fritt bland Jotuns vackra utomhusfärger. När panelen sätts upp, kan panelen sitta i upp till två år innan man måste måla det sista lagret färg själv.

Fabriksmålad panel är ett bra val och ger mycket för pengarna. På en vanlig villa kan man fort spara en veckas arbetstid för målning och det är mycket pengar, berättar Knut-Øivind innan han hastar vidare till nästa uppdrag. Snickaren är färdig och tillbyggnaden är till och med grundad och målat med ett lager färg utan att husägarna har rört en pensel!Jotun fabriksmålad panelNy och gammal panel möts. Tillbyggnaden är gjord med fabriksmålad panel i färgen Jotun 0392 Lys Grå, som är samma färg som huset hade innan. Jotun fabriksmålad panelFin avslutning. Med fabriksmålad panel är det redan målat intill fönstren så man ungår spill på dessa!Snickaren Bruun

Snickaren Knut-Øivind Bruun rekommenderar fabriksmålad panel. Färgen på panelbrädan är Jotun 0392 Lys Grå

Läs mer om fabriksmålad panel här.

Familjen valde fabriksmålad panel

Se filmen och möt en annan familj som också valde fabriksmålad panel då de skulle bygga nytt hus!

Toppstrykning med DEMIDEKK

Efter montering av den fabriksmålade panelen ska panelen få ett sista lager färg så snart som möjligt och senast inom två år. För bästa skyddet rekommenderar vi slutprodukter ur DEMIDEKK- eller OPTIMAL-sortimentet. Läs mer om DEMIDEKK Infinity – vår bästa utomhusfärg någonsin!

 DEMDIDEKK Infinity

DEMDIDEKK Infinity

  • Skyddar huset längst*
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
  • Ser nymålat ut längst*
  • Självrengörande

 OPTIMAL

OPTIMAL

  • Ger ett långvarigt fint utseende
  • Suveräns glans och kulörstabilitet
  • Effektiv mot svartmögel
Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Härligt gräddigt med Eggvit

Som en gräddbakelse ligger den där, Sarah och Andreas vita villa. Läs här hur de tänkte när de skulle välja…

Sommardröm i rött och vitt

Ett rött hus med vita knutar är väl kanske en dröm för många. Följ med hem till Anne Linden, Influencer,…

Måla huset vitt med självrengörande färg

Se vad du bör tänka på innan du bestämmer dig Vit är en mycket populär kulör och väljs ofta när…

Enhetliga färgkombinationer lönar sig

Denna vita, ljusa kombination av kulörer sätter det naturliga uttrycket i fokus. Det är mjuka övergångar mellan den vita fasaden…

Sudda ut gränsen mellan ute och inne

När trädgårds- och inredningsarkitekten Therese Knutsen och hennes man skulle göra om uteplatsen samt fasaden av deras hus ville de…

Fabriksmålad panel ger en effektiv byggprocess

Går du i byggtankar, eller är det på tiden att du byter panel på huset? Då kan det vara både…

Go to top