Effektivt nybygge med fabriksmålad fasad

Effektivt nybygge med fabriksmålad fasad

En dag skulle familjen bygga ut huset. Möt snickaren Knut-Øivind Bruun och hör hans rekommendation på ett snabbare och smartare sätt att bygga.

Ingen av mina kunder som har använt fabriksmålad panel har ångrat det.

Effektiv byggprocess med fabriksmålad panel

Barnen hade blivit större och familjen hade fått behov av mer plats. I en stressig vardag och i en hektisk byggprocess ville husägarna ha en effektiv och rationell byggnation så att tillbyggnaden snabbt kunde tas i bruk.

Snickare Knut-Øivind Bruun föreslog snabbt fabriksmålad panel som är grundad och målad en gång i fabrik. Med denna panel sparar man mycket måleriarbete och kunderna blir mycket nöjda. – Ingen av mina kunder som använt fabriksmålad paneln har ångrat det, berättar Knut-Øivind Bruun.Jotun fabriksmålad panelSnickaren är färdig. Tillbyggnaden är klädd i fabriksmålad panel i färgen Jotun 0392 Lys Grå, som är samma färg som huset hade innan.

Undvik krympränder med fabriksmålad panel

Prio ett för många är att inte få krympränder, berättar Knut-Øivind. Om man använder vanlig vit grundad panel som senare målas i en mörk färg, så kommer det att bli vita ränder mellan panelbrädorna när panelen torkar i varmt väder. Använder man däremot panel som är förmålad med ett lager av slutstrykningsfärgen innan montering så undgår man detta tråkiga fenomen eftersom not och fjäder är målade i rätt färg innan montering.Krympningsränder (illustration)Illustrationsbild av irriterande krympränder som syns efter ett tag. Med fabriksmålad panel undgår du detta eftersom hela panelen är målad före montering.

Färgen väljs fritt bland Jotuns vackra utomhusfärger.

Fabriksmålat spar tid!

Den allra viktigaste fördelen för husägare är nog all tid man sparar! Fabriksmålad panel levereras grundad och målad med ett lager Jotun-färg. Kulören väljs fritt bland Jotuns vackra utomhusfärger. När panelen sätts upp, kan panelen sitta i upp till två år innan man måste måla det sista lagret färg själv.

Fabriksmålad panel är ett bra val och ger mycket för pengarna. På en vanlig villa kan man fort spara en veckas arbetstid för målning och det är mycket pengar, berättar Knut-Øivind innan han hastar vidare till nästa uppdrag. Snickaren är färdig och tillbyggnaden är till och med grundad och målat med ett lager färg utan att husägarna har rört en pensel!Jotun fabriksmålad panelNy och gammal panel möts. Tillbyggnaden är gjord med fabriksmålad panel i färgen Jotun 0392 Lys Grå, som är samma färg som huset hade innan. Jotun fabriksmålad panelFin avslutning. Med fabriksmålad panel är det redan målat intill fönstren så man ungår spill på dessa!Snickaren Bruun

Snickaren Knut-Øivind Bruun rekommenderar fabriksmålad panel. Färgen på panelbrädan är Jotun 0392 Lys Grå

Läs mer om fabriksmålad panel här.

Familjen valde fabriksmålad panel

Se filmen och möt en annan familj som också valde fabriksmålad panel då de skulle bygga nytt hus!

Toppstrykning med DEMIDEKK

Efter montering av den fabriksmålade panelen ska panelen få ett sista lager färg så snart som möjligt och senast inom två år. För bästa skyddet rekommenderar vi slutprodukter ur DEMIDEKK- eller OPTIMAL-sortimentet. Läs mer om DEMIDEKK Infinity – vår bästa utomhusfärg någonsin!

 DEMDIDEKK Infinity

DEMDIDEKK Infinity

  • Skyddar huset längst*
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
  • Ser nymålat ut längst*
  • Självrengörande

 OPTIMAL

OPTIMAL

  • Ger ett långvarigt fint utseende
  • Suveräns glans och kulörstabilitet
  • Effektiv mot svartmögel
Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Lev livet ute i sommar!

Linda Elmin är inredningsstylist och driver nätbutiken Hviit.no. Hon hälsar oss välkomna till sin vackra altan i hennes hus i Lørenskog. Altanen…

Staycation på skön sommaraltan

Altandröm med nylaserat golv! Färgen är DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå. Soffa med grå kuddar och svart marmorbord: Furniturebox.no, flätad korg:…

Pellas Orangeri

Drömmer du också om ett eget orangeri? Följ med hem till Pella Hedeby, som arbetar som inredare, stylist och influencer,…

Sommardrömmar

– Kanske drömmer du om en härlig uteplats där du kan bara vara i sommar? Altanen på bilden är laserad…

Svart är inte bara svart

Måla huset med DEMIDEKK Infinity 0734 Brunsvart så får du ett hus som är svart men lite varmare i uttrycket…

Tvätta huset utvändigt nu!

Så snart det är plusgrader där du bor bör du tvätta huset utvändigt för att få en bra start på…

Go to top