Så får du ny färg på kaklet!

Så får du ny färg på kaklet!

Självklart kan du förnya väggkakel. Det är lika enkelt som att måla andra väggar, så länge du börjar med ett lager av JOTUN Superhäft Grundning.

Kakel i kök och gästtoaletter, dvs. badrum utan våtzon1, kan snabbt målas om med de färger vi helst vill ha precis nu. Det kräver en grundlig rengöring, JOTUN Superhäft Grundning och två strykningar med favoritfärgen, till exempel någon från den nya LADY-färgkartan, Rhythm of Life.

Måla kaklet i årets nya färger från LADY

– JOTUN Superhäft Grundning är idealisk för kakel, laminat och andra blanka ytor. Den gör att färgen får fäste på svåra och glatta ytor som kan vara en utmaning att förnya. Grundningen är en idealisk problemlösare, förklarar Gerd L. Hagen, Regional Brand Manager på Jotun. Det gör att man snabbt och enkelt kan förnya kakel i kök och, gästtoalett utan dusch eller badkar, och slipper ett kostnads- och arbetskrävande byte av kakel och underlag.

 

Så målar du kakel

Så förnyar du kaklet

Har du kvalitetskakel eller laminat som inte helt har följt med i tiden och gärna vill ha en ny färg på dem, gör du följande:
1) Rengör kakel, fogar eller laminat grundligt med JOTUN Special Målartvätt. Var noga med fogar. Här samlas det ofta mycket smuts.

Så målar du kakel

2) När underlaget är rent och torrt lägger man på JOTUN Superhäft Grundning i ett jämt lager. Vi rekommenderar att använda roller. Efter 8 timmar är grundningen torr.

Så målar du kakel

3) Måla två lager med LADY Supreme Finish i önskad färg.

Så målar du kakel

4) Färdig!

Våtzoner med direktkontakt med vatten är inte lämpade för målning. Det innebär att ytor i och runt dusch och badkar (våtzon 1) inte kan målas. Väggytor som inte är klädda med kakel skyddas bäst med LADY Aqua Våtrumsfärg. På LADY Inspirationsblogg hittar du inspiration och fler exempel på målade badrum.

Att förnya kakel och laminat är enkelt och väldigt effektfullt så länge du kommer ihåg att inte måla i våtzon 1 och inte glömmer bort det viktiga för- och grundarbetet.

JOTUN Superhäft Grundning – Suverän häftning till underlaget – Problemlösare för svåra underlag – Lätt att slipa

Avatar

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Förnya golvet

Funderar du över hur du kan förnya ditt golv, eller om du ens kan göra någonting med det alls? Här…

Rum för ungdomar

Med Jotun SENS får du inte bara vackra färger. Du kan också vara helt trygg med att det är den bästa…

Måla tryggt i barnrummet

Jotun SENS är ett tryggt val för alla! Jotun SENS 07 Vägg/Panel/List i färgen 5030 St. Pauls Blue är supertuff i barnrummet….

Är du gravid och ska måla?

När man är gravid kan tiden gå oändligt långsamt! Använd väntetiden till att planera ett harmoniskt babyrum så att ni…

Låt trappan bli en del av inredningen

Många målar väggar och ändrar inredningen i sitt hem om de är sugna på en förändring. Men ofta glöms trappan…

Go to top