Förenkla båtvården med den nya epoxygrundningen Yachting Barrier Primer

Förenkla båtvården med den nya epoxygrundningen Yachting Barrier Primer

Att få ett komplett färgsystem på båten är krävande, då olika ytor och vatten behöver olika produkter. Jotun Yachting lanserar en ny epoxygrundning, Yachting Barrier Primer, som förenklar arbetet och ger ett komplett system på nolltid.

Yachting Barrier Primer – en helt ny epoxygrundning

Epoxygrundningen Yachting Barrier Primer kan användas på flera olika underlag, såsom glasfiber, aluminium och stål, där man tidigare har behövt använda flera olika produkter. Likadant fungerar Yachting Barrier Primer både på ost- och västkust.

Nyhet från Jotun Yachting

Detta är en grundning som ska påföras genom två strykningar, istället för tre stycken som har varit den tidigare ”regeln” hos flera producenter. Detta förutsätter givetvis att man påför rekommenderad mängd grundning. Detta gör produkten mer tidseffektiv, så att båtägaren kan njuta  av livet på havet till fullo.

Yachting Barrier Primer kan användas på både gelcoat, aluminium och stål.

Den viktiga barriären

Varför är det så viktigt att göra ett bra grundarbete och påföra tillräckligt med färg? Jo, för att säkerställa ett bra skydd. Vatten tär på alla typer av material och om man får vatteninträngning i ett glasfiberskrov kan det medföra plastpest. På en aluminiumbåt eller ett stålköl finns det risk för korrosion. Genom att använda en bra grundning och göra ett bra förarbete så skapar vi en stark barriär som skyddar mot vatteninträngning och minskar riskerna för yttre påverkan.

 Yachting Barrier Primer

Yachting Barrier Primer

  • Epoxygrundning för glasfiber, stål och aluminium
  • Full barriäreffekt mot vatteninträngning med endast två strykningar
  • Extremt bra vidhäftning till gelcoat, aluminium och stål

God vidhäftning

Grundningen har en viktig roll i att säkerställa god vidhäftning till underlaget och båtfärgen. Det allra viktigaste jobbet som vi båtägare gör är att skydda båten mot yttre element. Detta betyder att båten måste skyddas mot vatteninträngning och korrosion, men också mot beväxning. När grundning släpper från skrovet eller bottenfärgen från grundningen, så får man ofta beväxning på skrovet. Det resulterar i högre bränsleförbrukning och därmed högre CO2-utsläpp.

Yachting Barrier Primer är en två-komponentprodukt som säkrar just god vidhäftning till bottenfärgen. Likadant ger produkten suverän barriäreffekt som skyddar mot vatteninträngning som kan orsaka plastpest på glasfiberskrov, samt öka riskerna för korrosion på aluminium- eller stålbåtar.

 

Fin finish – resultatet av bra förarbete

Oavsett om du ska måla båten, fasaden eller vardagsrummet så är det viktigt att göra ett ordentligt förarbete eftersom det säkrar ett bra slutresultat. När det gäller grundning med epoxy, så måste man noga ta bort tidigare färg, sand eller liknande så att ytan är fast. Därefter måste man avfetta ytan för att ta bort smuts och föroreningar, samt säkerställa att ytan är torr innan man börjar måla.

Tips! Läs alltid det tekniska databladet innan du börjar att måla med en epoxygrundning. Det hittar du här.

Det gäller att göra sakerna snabbt, effektivt men också rätt. Då kan man sjösatta båten och vara trygg med att den har ett bra skydd, samtidigt som du får spendera mer tid och njuta av båtlivet när det är som bäst. På vattnet.

Avatar
Avatar

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Go to top