Ge ditt gamla golv nytt liv

Ge ditt gamla golv nytt liv

Alla vill väl ha ett vackert och inbjudande hem. Om du inte är nöjd med hur det ser ut idag kan du på ett enkelt sätt göra en stor förändring. Titta bara ned. Kanske finns lösningen under dina fötter.

Ett vackert golv ger rummet helhet. Och den goda nyheten är att de flesta golv kan bli vackra! Uppfräschning av gamla golv ligger helt i tiden, och är mycket enklare än du tror. Dessutom är vinningen stor – det är billigare att fräscha upp ditt gamla golv än att köpa nya golv.

Trestjerner golvfärg

Golvet i barnrummet är målat med TreStjerner Golvfärg halvblank i kulören 5839 Stål

Målade golv ger unik stil

Golvet är en yta som inte får glömmas när du planerar att göra om ett rum. Precis som taket utgör golvet en stor yta i ett rum och dess utseende har stor påverkan på helhetsintrycket av rummet. Genom att ge golvet en ny färg kan du förändra hela rummets atmosfär.

Trägolv ger rummen en varm och ombonad känsla. Kontrasten mellan det lite rustika och det moderna gör att många väljer att måla golven. Målade golv ger oändliga möjligheter att sätta sin personliga prägel på ett rum, och kulörpaletten går från den lätta ljusa, via svart och grått, till lekfulla toner som gult, rött och grönt. Oavsett om du har en modern lägenhet eller ett äldre hus, så kan målade golv ge dig just den stil du är ute efter.

TreStjerner golvfärg

Även trappan kan enkelt förnyas med golvfärg. Här är trappräcket målat med TreStjerner golvfärg halvblank 001 Vit och trappan med TreStjerner Golvfärg halvblank 5511 Skygrå

Måla ljust eller mörkt?

Ett ljust golv reflekterar ljuset och skapar ett luftigare rum som upplevs större. Det skapar också en stilren och tidlös känsla. Mörka golv absorberar istället mycket ljus, men kan vara mycket effektfulla i konstrast till ljusa väggar. Ett mörkt golv kan också skapa en varm och ombonad känsla i stora utrymmen. Eller varför inte välja en nyans av grått – det nya vita – både snyggt och praktiskt. TreStjerner golvfärg kan brytas i tusentals olika kulörer, så det är inte lätt att välja, men med den smarta kulörväljaren från TreStjerner kan du experimentera med olika vägg- och golvkulörer för att se vad som passar just din personliga smak.

Allt fler får upp ögonen för den effekt som ett ”nytt” golv kan ge. En ny kulör på golvet påverkar med en gång stämningen i rummet – den kan bli allt från slående och dramatisk till dämpad och varm. Att experimentera med glansgrader är också spännande. Blanka golv reflekterar ljuset på ett effektfullt sätt, medan matta golv ger en sober och elegant finish. TreStjerner Golvfärg finns i glanserna matt, halvblank och blank.

TreStjerner golvfärg

Här är golvet målat i TreStjerner Golvfärg matt i kulören 5512 Mussla

Att måla golv är inte svårt

Redan på 1700-talet målade man ofta enkla trägolv för att få dem att se mer exklusiva ut, så målade golv är inget nytt. Färg är det enklaste sättet för att förnya ett gammalt golv – och det är inte svårt! Att måla golv är faktiskt något av det enklaste du kan göra. Det är inte svårare än att måla ett bord, det är bara en större yta det handlar om.

Vilket underarbete du behöver göra beror på vilken typ av golv du har. TreStjerner Golvfärg har mycket god vidhäftning och slitstyrka och kan, utöver trä- och parkettgolv, användas på laminat, vinylgolv och gammal eller tidigare målad betong. Färgen är vattenburen, luktsvag och enkel att använda, så den kräver inte mycket underarbete.

Här kan du läsa mer om hur du går tillväga steg-för-steg och vilka produkter du behöver.

Med TreStjerner golvprodukter kan du få ditt drömgolv utan att behöva lägga nytt eller ta bort det gamla.

För mer inspiration besök trestjerner.se

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Go to top