Här är vinnaren i tävlingen ”Vinn nymålat hus”!

Här är vinnaren i tävlingen ”Vinn nymålat hus”!

Hus-fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören 10168 Muted Yellow och altanräcket med DEMIDEKK Infinity Details i 1016 Blek Sand.

Vår senaste omgång av tävlingen ”Vinn nymålat hus” fick massor av härliga tävlingsbidrag! Den lyckliga vinnaren blev tillslut Sara Sörensen med familj från Sundsvall. Här ser vi resultatet!

Nöjda vinnare

Det gula huset i Sundsvall var tidigare Saras sambo Johans barndomshem. Dit flyttade de när familjen växte och de började bli trångbodda. Senaste gången huset målades om var för 15 år sen, och nu tyckte de att det var dags att fräscha upp fasaden igen. Men att måla om sitt hus är ett stort projekt! Därför blev Sara och hennes familj väldigt glada över vinsten i tävlingen och berättar att det gav extra energi till andra roliga saker under sommaren.

Det är fantastiskt skönt – och overkligt! Framförallt själva vinsten, men även att få hjälp med att få tag på bra målare, sköta offerter och hitta bra kulörval. Vi fick extra energi och tid över till att fixa altanräcket och åka på en semesterresa under sommaren.

Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören 10168 Muted Yellow och altanräcket med DEMIDEKK Infinity Details i 1016 Blek Sand.

Kulörvalen

Sara berättar att huset var gult även innan omålningen. Att behålla den gula nyansen var ett självklart val! – Vi kände att både huset och området passar i gult, berättar Sara.

Men att välja rätt gul ton är inte helt enkelt. Till sin hjälp hade de därför Jotuns kulörrådgivare. Dels för att få rätt nyans av gult, men även för att hitta matchande kulörer till altan, dörr och fönsterkarmar. Några av de gula kulörförslagen kunde de provmåla på större skivor som de sedan flyttade runt huset för att testa i olika ljus. Sara berättar att det blev stor skillnad att måla på större ytor, istället för att bara utgå från de små provbitarna. På vår artikel om att välja husfärg kan du läsa fler tips.

De kulörer vi föll för från början blev inte alls som vi trodde. Här sparade kulörrådgivningen oss mycket provmålningstid! Framförallt blev helheten så mycket bättre när vi fick förslag på kulörer till foder/snickerier, dörrar och grund som vi inte hade tänkt på själva.

Husväggen är målad i kulören 10168 Muted Yellow, fodret i 1016 Blek Sand och dörren i 8413 Herrgårdsgrön

Resultatet

Sara med familj är mycket nöjda med resultatet! – Kulörerna upplevs som väldigt behagliga och det känns som att huset har landat mer i omgivningen. Det är 15 år sedan förra ommålningen så huset känns mycket piggare. Det blev också mer enhetligt och modernare, berättar Sara.
Här är fasaden är målad i kulören 10168 Muted Yellow, fodret i 1016 Blek Sand och dörren i 8413 Herrgårdsgrön. Trallen är sedan tidigare laserad med 9072 Naturgrå.

Fler projekt med huset

Husmålningen har gett mersmak för fler projekt framöver. Nästa vår kommer de bland annat att lägga marksten framför huset och måla om sin vebod så att den bättre matchar huset. De fantiserar även mycket om vad de vill göra i sin trädgård. – I våra huvuden finns det hur många projekt som helst men vi skyndar långsamt, säger Sara.

Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören 10168 Muted Yellow och altanräcket med DEMIDEKK Infinity Details i 1016 Blek Sand.

Vi önskar Sara med familj stort lycka till med sitt fina hus framöver!

Foto: Sara Sörensen

Här är produkterna som använts.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity – vår bästa utomhusfärg
  • Skyddar huset längst*
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
  • Ser nymålat ut längst*
  • Självrengörande
  • * DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

  • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
  • Ser nymålat ut längst*
Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Tips till målning av huset på hösten

Det är en skön känsla att ha ett nymålat hus, särskilt när hösten och ruskvädret kommer och sätter huset och…

Dags att måla om sommarstugan?

Funderar du på att måla om sommarstugan? Det finns många alternativ till utvändig färgsättning av sommarstugan – oavsett om den…

Populärt med grå och svarta hus

Att måla huset i en grå eller svart nyans är populärt. Huset på bilden ovan är målat med DEMIDEKK Infinity i…

Tänk på miljön när du målar utomhus

Att tänka hållbart när du ska måla om huset innebär framför allt att tänka till ordentligt redan innan du startar…

Så skapar du en mysig uteplats

Härlig uteplats för hela familjen. Med enkla medel kan du förnya och fräscha upp barnbordet. Här använde vi kulören Jotun…

Drömmer du om ett rött hus? Här är våra tips!

Ett rött hus ger värme och energi till omgivningarna. Hitta den perfekt röda färgen till ditt hus!   Bild ovan:…

Go to top