Måla tryggt i barnrummet

Måla tryggt i barnrummet

Jotun SENS är ett tryggt val för alla! Jotun SENS 07 Vägg/Panel/List i färgen 5030 St. Pauls Blue är supertuff i barnrummet.

Jotun SENS har ingen färglukt, varken under eller efter målning, och avger inga skadliga emissioner. SENS är helt enkelt tryggt från första penseltaget!

Skapar minnen med fina färger

Om du tänker tillbaka på din egen barndom, kommer du kanske ihåg färgen du hade i ditt rum? Jag kommer ihåg var enda detalj från mitt rum – och inte minst hur det förvandlades från barnrum till ungdomsrum! Jag kommer också ihåg att färgvalet var otroligt viktigt för mig den gången (också…)

Barn behöver färger

Jotun SENS 5030 St. Pauls Blue nederst och 1973 Antikgrå på det övre fältet.

Använd färg i barnrummet!

Ett barnrum har många ändamål! Här ska det vara lek och kul, läxor och läsning och här ska man få ro och sova. Lek med färger och former och skapa livliga och roliga rum, där det är kul att vara! Blå och turkosa färger fungerar extra bra i sovrum när kvällen kommer och man ska känna ro.

Jotun-Sens-6084-Sjösmaragd

Frisk och sjögrön! Jotun SENS 07 6084 Sjösmaragd

LADY 6084 Sjösmaragd

En frisk sjögrön färg med många möjligheter. Till kalkaktiga färger, gyllene grå färger, beige…men också till ljusare turkosa färger som 5225 Sjöglimt och 5262 Svalka. Fin till alla vita färger och snygg ihop med mörkare accenter som 5362 Fusion och 5180 Oslo.

Inga lösningsmedel

Jotun SENS är det naturliga valet för dig som vill ha bästa möjliga inomhusklimat och den är perfekt till renovering av barnrum. SENS-produkterna innehåller inte lösningsmedel och avger ingen skadlig emission eller lukt. Med Jotun SENS kan du göra ett tryggt val för din och familjens hälsa.

Tips! Skapa kontraster med glansgrader! Använd gärna SENS 07 (Silkematt) på väggarna och SENS 30 (Halvblank)  på lister och detaljer.

 SENS VÄGG/PANEL/LIST 07

SENS VÄGG/PANEL/LIST 07

 • 3i1 – lätt att använda
 • Fint tåligt resultat
 • Ingen färglukt eller skadlig emission
 • Matt

 SENS VÄGG/PANEL/LIST 30

SENS VÄGG/PANEL/LIST 30

 • 3i1 – lätt att använda
 • Fint tåligt resultat
 • Ingen färglukt eller skadlig emission
 • Halvblank

Skolbarn och nya behov

När barnen börjar en vardag med skola och fritidsaktiviteter ställs nya krav på barnrummet. Skapa en bra zon för läxläsning, sömn och inte minst en plats som inbjuder till lek med nya skolkamrater.

JOTUN-SENS-Senses-Naturligt-Svart

Tufft ungdomsrum i rosa och svart! Jotun SENS 07 2024 Senses och 9938 Naturligt Svart. 

Ungdomsrum

Det händer mycket i övergången från barn till ungdom. Barnen blir tydligare med vad de vill, sin identitet och intressen – och vill visa att de är på väg att bli ”vuxna”. Rummet är ett av de första synliga tecken på det. Få tips på hur du kan hjälpa dem att hitta sin stil här nedan.

Färgpaletten från filmen ovan:

Se fler exempel på tuffa ungdomsrum och fina färgkombinationer i den digitala SENS-färgkartan.

Ingen färglukt

När du öppnar en färgburk och luktar på Jotun SENS kommer du uppleva att färgen är luktfri. Det är för att SENS innehåller minimalt med partiklar som avdunstar. När du målar med SENS undgår du därför obehaglig färglukt, både medan du målar och när du har målat klart.

SENS har produkter både till Vägg/Panel/Lister i två glansgrader, 07 och 30, och en egen produkt för taket. SENS Tak 02 ger ett fint och jämt resultat och finns tillgänglig i följande färger: 9918 Klassisk Vit, 1001 Eggvit, 9904 Ljusgrå, 1622 Reflektion, 8282 Vitpeppar, 1024 Tidlös, 1453 Bomull och 471 Ljus Antik.

 SENS TAK

SENS TAK

 • Fint jämnt resultat
 • Bra kulörurval
 • Ingen färglukt eller skadlig emission

Är du gravid och ska måla

För dig som är gravid är det extra viktigt att ta hänsyn till den lilla i magen. Med SENS färg kan du känna dig helt trygg med att både du och den lilla inte tar skada av färgen eller innehållet.

Läs mer om målning och graviditet här.

Barn behöver färger

Väggen är målad i färgen Jotun SENS 7163 Minty Breeze.

LADY 7163 Minty Breeze

En gråaktig lite smutsig mintton. Inte pastellaktig utan snarare dämpad och diskret. Läcker till både ljusare minttoner samt de vackra färgerna 6325 Balans och 5180 Oslo. Prova den gärna ihop med dämpade beige färger som 1016 Blek Sand, 1233 Mohair och 10249 Sober. Färgen framstår som lite tuffare i kombination med vitare färger som 7236 Chi och 9918 Klassisk Vit än 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

 

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Go to top