Ny DRYGOLIN-färgkarta från Jotun

Ny DRYGOLIN-färgkarta från Jotun

Den nya DRYGOLIN-färgkartan gör det enkelt att färgsätta hela huset. Hela 72 fina och tidlösa utomhuskulörer presenteras tillsammans med rekommenderade färgkombinationer för hela huset som hjälper dig att säkra ett harmoniskt helhetsintryck.

Bilden ovan: Med DRYGOLIN Color Expert får röda kulörer extrem kulörhållbarhet och silkematt glans. Fasad: JOTUN 2746 Mörk Rubin, takutsprånget är målat i kulören JOTUN 1378 Kontur. Putsad vägg: JOTUN 1491 Slipsten och terrass i terrasslasyrkulören 90029 Naturligt Silvergrå.

Skapa en enhetlig färgsättning utomhus

Våra duktiga kulörexperter jobbar med färger varje dag. Nya kulörer designas och utvecklas, samtidigt som vi tycker att det är viktigt att ta tillvara på uppskattade och tidlösa utomhuskulörer som aldrig går ur mode.

Den nya DRYGOLIN-färgkartan innehåller tidlösa och inspirerande fasadkulörer från Jotuns rika kulörsortiment. Alla kulörer presenteras tillsammans med rekommenderade färgkombinationer till hela huset – fasad, grundmur, terrass, dörrar, fönster och andra detaljer.

Tidlös grå fasad

Varma och tidlösa grå nyanser ger en fin harmoni med natur och omgivning. Fasaden är målad i den varmgrå kulören JOTUN 0394 Varmgrå. Målar du med nyheten DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt får du ett vackert supermatt utseende och överlägset skydd. Detaljerna får samma överlägsna skydd och blir extra vackra med en blankare finish om du målar med detaljfärgen DRYGOLIN Nordic Extreme Fönster & Dörr. Kulören på detaljerna på bilden är JOTUN 1352 Form, och grundmuren är målad i JOTUN 10429 Diskret.

Sju harmoniska färgpaletter

I den nya DRYGOLIN-färgkartan hittar du våra mest omtyckta utomhuskulörer – med förslag på vackra färgkombinationer från våra kulörexperter. Rekommendationerna ger ditt hus en harmonisk framtoning, oavsett vilken kulör eller glansgrad du föredrar. En vacker och personlig färgpalett, i kombination med färg av hög kvalitet, garanterar ett vackert hus som du och din familj kan glädjas åt länge.

Fasad målad med JOTUN 1001 Eggvit

Huset är målat med JOTUN 1001 Eggvit, och dörren har fått kulören JOTUN 9938 Naturligt Svart. Terrassen håller sig fin länge om du laserar den med TREBITT Terrasslasyr i kulören JOTUN 9073 Skimmergrå. Målar du med vår nyhet DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt får du ett dämpat och lugnt uterum och slipper bländande ljus från de vita väggarna när solljuset flödar. 

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

Supermatt fasadfärg som skyddar längst!*
 • Vackert supermatt utseende
 • Överlägset skydd*
 • Extrem kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Vattenavvisande– regnsäker på 90 min **

Så använder du DRYGOLIN-färgkartan

Den nya DRYGOLIN-färgkartan har tagits fram för att göra det enklare att skapa en enhetlig färgsättning utomhus. Din personliga färgpalett skapas i fyra steg:

 1. Välj huvudkulör.
 2. Välj någon av de två rekommenderade detaljfärgerna som matchar huvudkulören.
 3. Alla huvudkulörer har även en rekommenderad grundmurskulör, angiven med en siffra. Längst ut till höger i färgkartan hittar du alla grundmurskulörer.
 4. Alla huvudkulörer har även en rekommenderad terrasslasyrkulör. Du kan se närmare på dessa i färgkartan för TREBITT Terrasslasyr.

Här hittar du den nya DRYGOLIN-färgkartan.

En vacker och personlig färgpalett, i kombination med färg av hög kvalitet, ger ett vackert hus som du och din familj kan glädjas åt länge.

Hus målat med JOTUN 1624 Lätthet

Hus målat i den vita kulören JOTUN 1624 Lätthet. Det naturliga utseendet på trappan ner från dubbeldörrarna får du genom att lasera med TREBITT Terrasslasyr i kulören JOTUN 9072 Naturgrå. Vi rekommenderar vår mest robusta färg DRYGOLIN Nordic Extreme.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme – vackert hus som håller!
 • Överlägset skydd – tål mest*​
 • Extrem kulör- och glanshållbarhet​*
 • Självrengörande​
 • Vattenavvisande– regnsäker på 1 timme​**
 • Vackert hus som håller

Tips för att välja huvudkulör till huset

Att måla huset utvändigt är en stor och omfattande process. Med högkvalitetsprodukter från DRYGOLIN, som ger överlägset skydd och extrem kulörhållbarhet dröjer det som tur är länge innan du behöver ta fram målarpenslarna igen.

Läs mer om utomhusfärg från DRYGOLIN här.

Att välja huvudkulör till huset är inte alltid så enkelt, men här kommer några tips på vägen som kan göra valet enklare:

– Ljusa hus framstår som större än mörka. Om du har ett stort och högt hus, kan du med fördel välja en mörkare huvudkulör, säger Birgit Torkildsby, Jotuns kulörchef.

– Kom också ihåg att vita hus ger en stor kontrast till naturens växtlighet. De ljusa, kritvita nyanserna passar därför bäst i ett öppet landskap. 

Fasad målad i JOTUN 4252 Kimrök Dämpad

Stora och högresta hus passar bra med ett mörkare kulörval. Här är fasaden målad i JOTUN 4252 Kimrök Dämpad. Med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt framstår färgen som extra elegant och dämpad.  Dörren, som är målad i JOTUN 4477 Deco Blue, har fått en högre glansgrad med detaljfärgen DRYGOLIN Nordic Extreme Fönster & Dörr, och bidrar till att skapa en elegant kontrast. 

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

Supermatt fasadfärg som skyddar längst!*
 • Vackert supermatt utseende
 • Överlägset skydd*
 • Extrem kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Vattenavvisande– regnsäker på 90 min **

 DRYGOLIN Nordic Extreme Fönster & Dörr

DRYGOLIN Nordic Extreme Fönster & Dörr

DRYGOLINs bästa till fönster och dörr
 • Överlägset skydd*​
 • Extrem kulör- och glanshållbarhet​*
 • Självrengörande​
 • Vattenavvisande– regnsäker på 1 timme​**
 • Suveräna påföringsegenskaper​

Glansgraden påverkar kulörupplevelsen

Valet av glansgrad gör stor skillnad för kulörupplevelsen, även utomhus. Det finns flera olika fasadfärger från DRYGOLIN, med olika glansgrader: silkematt, supermatt och oljeglans.

Fasad målad med JOTUN 2746 Mörk Rubin

Vackra JOTUN 2746 Mörk Rubin på fasaden. Utseendet på terrassen får du genom att lasera med TREBITT Terrasslasyr, i kulören JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå – en vacker färgkombination! Väljer du DRYGOLIN Color Expert får du ett vackert, dämpat och silkematt uttryck. 

För dig som önskar en supermatt fasad, helt utan reflektioner, är nyheten DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt lösningen.

– Färger som rött, gult och grönt får ett uppsving med supermatt finish, som gör uttrycket mer sobert och dämpat, och gör att fler vågar välja mer färgstarka kulörer. 

–  Många kommer nog också att överväga en supermatt finish på ljusa och vita hus, då det förändrar uterummets uttryck och exempelvis ger mindre reflexer från solen och bidrar till en mjukare kulörupplevelse, förklarar Torkildsby. Dessutom ger det fantastiska möjligheter att experimentera med uttrycket på husets fasad genom att måla de stora väggytorna med supermatt färg, i kombination med en blankare färg på listverk runt fönster och dörrar, säger Torkildsby med stor entusiasm.

Gult hus målat med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

Gula fasader ger energi! Fasad målad i JOTUN 1124 Skagengul, detaljer i JOTUN 1624 Lätthet och trädgårdsmöbler i JOTUN 0745 Grön Umbra. Utseendet på trappan får du genom att lasera med TREBITT Terrasslasyr i kulören JOTUN 90001 Fjällbris

 DRYGOLIN Color Expert

DRYGOLIN Color Expert

Extremt bra kulörhållbarhet
 • Vackert utseende länge
 • Självrengörande
 • Hämmar beväxning på ytan
 • Effektiv applicering och torkar snabbt
 • Långsiktigt skydd

Kom ihåg de viktiga detaljerna

För att färgerna utomhus ska harmoniera är det viktigt att alla husets detaljer matchar både stil och vald huvudkulör. En snygg accentfärg tillför uterummet det lilla extra, samtidigt som det kompletterar huvudkulören.

Utemöbler och entrédörr är bra exempel på detaljer som gärna kan målas i lite mer färgstarka kulörer som du inte skulle välja till hela fasaden. På det sättet kan du göra utemiljön mer personlig, inbjudande och intressant!

En väl vald detaljfärg tillför uterummet något extra – samtidigt som den kompletterar husets huvudkulör.

Grundmuren lyfter helhetsintrycket

Det är lätt att glömma bort grundmuren när huset ska färgsättas – även om den utgör en viktig del av husets helhetsintryck. Grundmuren skapar en bro mellan husets huvudkulör och marken det står på, och det är därför viktigt att du väljer en grundmurskulör som passar med både omgivningen och husets huvudkulör.

Glöm inte att färgsätta grundmuren

Många väljer vitt till grundmuren, men det skapar ofta en stark och onaturlig kontrast mellan huset och marken. En dämpad, beige grundmur skapar ett mjukare och mer harmoniskt utseende. Den här grundmuren är målad i  JOTUN 1491 Slipsten, som passar perfekt till de flesta fasadfärger. 

 JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg – håller muren fin länge
 • Håller muren fin länge
 • För alla typer av puts/betong/grundmur
 • Förebygger flagning och är smutsavvisande
 • 2-i-1 unik teknologi – både diffusionsöppen och vattenavvisande

Jotun har tagit fram en rad vackra kulörer särskilt för grundmuren. I färgkartan presenteras alla huvudkulörer med en rekommenderad grundmurskulör. På så sätt får du det perfekta slutresultatet med våra vackra, hållbara utomhuskulörer.

Terrasslasyr som förnyar och skyddar

Terrassen bör alltid laseras i en kulör som harmonierar med huvudkulören. I DRYGOLIN-färgkartan har alla fasadkulörer en rekommenderad färg för terrasslasyrkulör som gör valet enklare. De snygga lasyrfärgerna förnyar inte bara terrassens uttryck, de skyddar också träverket och håller terrassen fin länge.

Det är enkelt att byta kulör på terrassen med TREBITT Terrasslasyrborttagare. Läs mer om hur du gör här.

JOTUN 12136 Gentle Yellow

Sommarglädje och sänkta axlar. Mjuka kulörer ger uterummet en avslappnad stil och ett behagligt lugn – här är det skönt att vara!  Fasad: JOTUN 12136 Gentle Yellow. Terrassens utseende får du genom att lasera med TREBITT Terrasslasyr i JOTUN 9074 Nordiskt Trä.

JOTUN 1141 Natural Beige

Elegant med supermatt finish. Fasad: JOTUN 1141 Natural Beige. Motsvarande utseende på terrassen får du genom att lasera med TREBITT Terrasslasyr i JOTUN 90028 Skuggbrun. Fönster och dörr: JOTUN 1376 Froströk.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

Supermatt fasadfärg som skyddar längst!*
 • Vackert supermatt utseende
 • Överlägset skydd*
 • Extrem kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Vattenavvisande– regnsäker på 90 min **

Jotuns kulörtrygghet

Alla Jotuns kulörer är framtagna med unika recept speciellt anpassade för Jotuns produkter. Jotun garanterar därför korrekt kulöråtergivning och kvalitet endast vid användning av Jotuns produkter blandade i Jotun Multicolor Color System. Du kan vara säker på att den kulör du har valt är den kulör du kommer att få när du väljer Jotuns kulörer och produkter.

Alla Jotuns utomhusprodukter är utvecklade och testade under extrema förhållanden. När du väljer en produkt från Jotun kan du vara trygg med att du får en vacker hållbar färg och att ditt hus får överlägset skydd.

Läs mer om vårens nyhet från Jotun – DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt – en supermatt fasadfärg.

Lycka till med kulörvalen!

Se den nya DRYGOLIN-färgkartan här:

* DRYGOLIN Nordic Extreme håller längst av alla Drygolins utomhusfärger​
** Vid 23 grader och 50% luftfuktighet (RH)

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Nymålat hus hos Emelie i Spånga

Välkommen hem till Emelie Sundberg! Inspireras av ett nymålat hus i Spånga och få tips på hur man bäst väljer…

Valerie Aflalo trivs i sin varmgrå villa

Valerie Aflalo är kvinnan bakom modemärket Valerie. När familjens hus skulle målas om var det inte helt lätt att välja färg. Här berättar hon hur hon tänkte och kom fram till rätt färg. Se här hur fint huset blev med den varmgrå JOTUN 8025 Skodde.

Husets detaljer och utemöbler kräver specialfärg

Fönster, dörrar, staket, utemöbler och andra utvändiga detaljer är ofta gjorda av​ hyvlat virke som kräver bra utflytning. Därför har…

Så gör du midsommaraftons godaste Pavlova

Visst är det något fantastiskt med midsommarafton? Kanske för att det är vårt tydligaste sommar- och semestertecken. I detta inlägget…

Upptäck våra nya blå utomhuskulörer

I årets utomhusfärgkarta presenterar vi två nya blå kulörer: JOTUN 4710 Duggblå och JOTUN 5556 Nordic Blue! De är båda…

Solgult sommarhus i Norge

Sommaren närmar sig med stormsteg! I detta härliga sommarhus i Norge, målat i JOTUN 1124 Skagengul, kan sommaren nyttjas till…

Go to top