Ny färgkarta för TREBITT Oljelasyr

Ny färgkarta för TREBITT Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr finns i en rad unika transparenta färgnyanser, inspirerade av naturen. Lasyrkulörerna i den nya färgkartan för TREBITT Oljelasyr är speciellt utvecklade för att harmoniera med det skandinaviska landskapet och arkitekturen. Alla kulörerna i färgkartan presenteras tillsammans med matchande färgkombinationer för detaljer, mur och terrass. Följer du våra rekommendationer kan du vara trygg med att huset eller stugan får en harmonisk framtoning.

Bilden ovan: Fasad laserad i TREBITT 9054 Naturligt Åldrat och terrass laserad med JOTUN 90028 Skuggbrun. Utseendet på bilden får du genom att lasera fasaden med TREBITT Oljelasyr och terrassen med TREBITT Terrasslasyr

I den nya färgkartan för TREBITT Oljelasyr kan du utforska tre harmoniska färgpaletter som var och en innehåller flera vackra färgnyanser.

 • Grå och svarta nyanser
 • Bruna och gyllene färger
 • Röda och bruna nyanser

TREBITT Exotiskt Trä

Fjällstugan är laserad i kulören TREBITT 9052 Exotiskt Trä och terrassen är laserad i TREBITT 9073 Skimmergrå. Utseendet på bilden får du genom att lasera stugan med TREBITT Oljelasyr och terrassen med TREBITT Terrasslasyr

Grå och svarta nyanser

Svarta och grå lasyrkulörer har en dämpad framtoning som harmonierar med många olika omgivningar. Såväl stugor i fjällen som hus i mer urbana miljöer blir vackra i de här harmoniska lasyrfärgerna.

Fasad och trappa laserade med TREBITT Oljelasyr

Fasaden är laserad i TREBITT 90031 Åldrad Grå. Dörr och dörrkarmar är målade i JOTUN 8413 Herrgårdsgrön. Trappan är laserad med TREBITT 9074 Nordiskt Trä. Liknande utseende som på bilden uppnår du genom att lasera fasaden med TREBITT Oljelasyr och trappan med TREBITT Terrasslasyr

 Trebitt Oljelasyr

Trebitt Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr – ger en naturligt vacker, laserad yta
 • Naturligt vacker, laserad yta
 • Unik egenutvecklad alkydolja
 • Skyddar och bevarar
 • Kräver ingen grundningmålning

Lasyrkulörerna i paletten med grå och svarta nyanser har ett diskret uttryck som gör att de passar in i flera typer av natur- och kulturlandskap. Färgnyanserna spänner från ljusa, gyllene grå nyanser till mer gråsvarta färger. Gemensamt för alla kulörerna är att de ger hus och stugor en dämpad framtoning.

TREBITT Oljelasyr ger en vacker och transparent färgupplevelse som framhäver träets naturliga utseende. Även de mörkaste lasyrfärgerna låter träets ådring synas igenom. Modern och stilren arkitektur klär bra i varma gråsvarta nyanser, som till exempel TREBITT 90033 Funkissvart. Provmåla först för att säkerställa att nyansen blir som du önskar.

Se alla kulörer för TREBITT Oljelasyr här.

Fasad målad med Jotun Trebitt 90033 Funkissvart

Fasad och pergola är laserade i kulören TREBITT 90039 Funkissvart och bänken i  JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå. För att få samma vackra utseende som på bilden laserar du fasaden med TREBITT Oljelasyr och bänken med TREBITT Terrasslasyr

Bruna och gyllene färger

Bruna och gyllene lasyrfärger smälter fint ihop med naturens många olika stämningar. Det här är varma nyanser som passar extra bra in i omgivningar med skog och tät växtlighet, sommar som vinter.

Stuga laserad med TREBITT oljelasyr

Den här vackra norska fjällstugan är laserad med TREBITT 0675 Säterbrun. Detaljerna är målade med JOTUN 0025 Dalaröd och JOTUN 1001 Eggvit. Genom att lasera fasaden med TREBITT Oljelasyr framhäver du träets naturliga utseende.

I den här färgpaletten hittar du varma, bruna och gyllene färger i en färgskala från ljus ockra till djupa och traditionella bruna färger. Hus med närhet till naturen och stugor i skogen integreras fint i omgivningarna med dessa lasyrfärger. TREBITT Oljelasyr tränger in i träet och håller fasaden vacker över tid. 

Fasad laserad med Jotun Trebitt 9054 Naturlig Åldrat

Snygg och praktisk bänk direkt på väggen som är laserad i kulören TREBITT 9054 Naturligt Åldrat. Altangolvet är laserat i kulören  JOTUN 90028 Skuggbrun. Till fasaden använder du TREBITT Oljelasyr och till altanen TREBITT Terrasslasyr. Jotun har utvecklat unika kulörer som är särskilt anpassade för våra olika produkter.

 Trebitt Oljelasyr

Trebitt Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr – ger en naturligt vacker, laserad yta
 • Naturligt vacker, laserad yta
 • Unik egenutvecklad alkydolja
 • Skyddar och bevarar
 • Kräver ingen grundningmålning

 TREBITT Terrasslasyr

TREBITT Terrasslasyr

Håller terrassen fin länge
 • Vacker och lång hållbarhet med bara en strykning
 • Hämmar beväxning på ytan
 • Torkar snabbt, regnsäker efter 1 timme
 • Vackra kulörer anpassade till jotuns utomhuskulörer

Träets sugförmåga kommer att påverka upplevelsen av kulören. Hyvlat trä framstår som ljusare än ohyvlat trä. Om du har en kombination av hyvlat och ohyvlat trä kommer ett extra lager lasyr på den hyvlade delen att utjämna färgskillnaden.

Röda och bruna nyanser

Röda och bruna lasyrfärger är extra vackra i samspel med barrskog och natur. Den här färgpaletten med gyllenbruna och röda nyanser ger hus och stugor en vacker förankring i omgivningen.

Utekök med väggar laserade med Trebitt 0676 Tjärbrun

Praktiskt och smakfullt utekök där fasaden är laserad med TREBITT 0676 Tjärbrun. Pergolan är målad med JOTUN 0734 Brunsvart, och köksfronten är laserad i JOTUN 9074 Nordiskt Trä. Grundmuren har målats i kulören JOTUN 11130 Shade. För samma vackra utseende laserar du fasaden med TREBITT Oljelasyr, köksfronten med TREBITT Terrasslasyr och målar grundmuren med JOTUN DryTech Murfärg. 

Här kan du se hela färgkartan för TREBITT Oljelasyr. 

Naturen ger utrymme för det mesta och rödbruna lasyrfärger är särskilt vackra när de tar upp färgerna från naturens egen färgpalett. Naturens färger kan vara både vackra och intensiva, något de traditionella röda lasyrfärgerna visar. Låt färgen du väljer till dörrar och fönster vara ett vackert komplement till den valda fasadfärgen, samtidigt som den framhäver husets vackra detaljer.

Vägg laserad med Trebitt 0682 Kastanj

Härliga färger med en fasad som är laserad med TREBITT 0682 Kastanj, och grundmur målad i kulören JOTUN 1907 Lera.

Klicka här för att se hela färgkartan: TREBITT Oljelasyr färgkarta 2023

Nybygge och industriell behandling

När du bygger nytt är fabrikslaserad panel både kostnadseffektivt, tidsbesparande och enkelt – och de transparenta lasyrfärgerna kommer verkligen till sin rätt! Med panel som är industriellt behandlad med TREBITT lasyr och Jotuns unika kulörer får huset ett vackert, transparent utseende. Du slipper krympränder, monteringen kan göras oberoende av väder och årstid – och panelen har maximalt skydd från start.

Läs mer om fabriksmålad utomhuspanel här.

 Trebitt Oljelasyr

Trebitt Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr – ger en naturligt vacker, laserad yta
 • Naturligt vacker, laserad yta
 • Unik egenutvecklad alkydolja
 • Skyddar och bevarar
 • Kräver ingen grundningmålning

Råd och tips

 1. Gör alltid en provstrykning på rätt underlag för att vara säker på att kulören blir som du önskar. Underlagets ursprungskulör och träets sugförmåga kommer att påverka lasyrens utseende.
 2. För terrasser, trappor, utemöbler och liknande rekommenderar vi TREBITT Terrasslasyr som är särskilt anpassad för dessa underlag.
 3. Ska du bygga nytt? JOTUN fabrikslaserad panel finns i alla TREBITT oljelasyrkulörer och kan beställas via många byggvaruhus.

Vill du ha kulörråd kan du kontakta oss här.

Har du tekniska frågor? Gå in på jotun.se och klicka på chattfönstret nederst till höger. 

Lycka till med laserandet!

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Skapa en harmonisk färgsättning

Har du lagt märke till det vackra huset på årets utomhusfärgkarta? Den klassiska villan har fått en harmonisk och enhetlig färgsättning…

7 fasadfaror att undvika

Försumma inte det viktiga kulörvalet! Rött är en klassisk och välkomnande kulör som skapar energi och glädje. Huset ovan är…

Välj den DEMIDEKK som passar dig

Visst känns det bra när huset är nymålat? Välj en fasadfärg från DEMIDEKK, så kan du njuta av den känslan…

Årets utomhusfärgkarta med fem nya kulörer

Nu lanserar vi en helt ny färgkarta för 2024 med massor av vackra utomhuskulörer, speciellt framtagna för skandinavisk arkitektur och…

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med! DEMIDEKK Performance är en modern…

Go to top