Ny färgkarta från DEMIDEKK – Vackra Hållbara Kulörer

Ny färgkarta från DEMIDEKK – Vackra Hållbara Kulörer

I färgkartan för 2021 har DEMIDEKK samlat trygga och vackra husfärger i unika och utvalda paletter. Hela 72 tidlösa kulörer är fördelade på sju inspirerande teman. En väl avstämd och komplett kulörpalett tillsammans med högkvalitativa produkter ger ett vackert hus som håller länge.

Vi jobbar med kulörer varje dag! Nya kulörer designas och utvecklas ständigt, samtidigt tycker vi att det är viktigt att ta vara på populära och tidlösa utomhuskulörer. I den nya färgkartan finns alla kulörer för att skapa en personlig och enhetlig kulörpalett utomhus, säger Nina Klæboe Mørkve, Skandinavisk Kulörchef Jotun.

Vackra Hållbara Kulörer – För Färgsättning till Hela Huset

Vi lägger alltmer fokus på att skapa en enhetlig kulörpalett utomhus. Husets fasad ska harmonisera med kulörer utomhus. Därför presenteras samtliga utomhuskulörer från Jotun med rekommenderade kombinationskulörer för hela huset, från grundmuren och terrassen till fönster, dörrar och detaljer i färgkartan. Oavsett om du tänkt dig en neutral palett eller önskar ett hus med en färgglad framtoning, så kommer färgkartan från DEMIDEKK hjälpa dig att hitta vackra kombinationer som håller länge.

7 OLIKA KULÖRTEMAN

Årets färgkarta Vackra Hållbara Kulörer är en palett som innehåller populära exteriörkulörer och erbjuder en bra blandning av neutraler i vita, beige och gråa toner samt våra bästa kulörta nyanser i gult, rött, blått och grönt. Detta är en palett som vi ständigt fyller på, och i år har vi kompletterat paletten med hela 10 nya kulörer. Färgkartan är uppbyggd på sju olika kulörteman. Lär känna dem här.

Tema 1: UPPFRISKANDE HARMONI

Lär känna vårt kulörtema med vackra gröna toner. 

Gröna kulörer upplevs uppfriskande och behagliga. Tonerna skapar levande grannskap och färgglada kvarter. Grönt kommer i oändligt många toner. Från de djupa gyllene och traditionella, till de mer dämpade och moderna gröna nyanserna. Välj gärna en ljusare eller mörkare nyans av fasadkulören på detaljer och foder. Då skapas ett dämpat och enhetligt uttryck. Gråaktiga och gyllene vittoner är också vackra tillsammans med en grön fasad.

I årets färgkarta har vi tagit fram två nya nyanser av grönt med inspiration från förr. 7653 Stockholmsgrön är inspirerad av de gamla vackra villorna på Djurgården i Stockholm. De målades ofta i de mest utsökta dämpade gröna kulörerna, med vita detaljer och ytterligare en nyans av grönt. 7653 Stockholmsgrön är därför en fantastisk nyhet tillsammans med den ljusare och dämpade kulören 8426 Dewy Green. Båda upplevs nya och något gråtonade – helt klart en grön vindpust i årets färgkarta.

Få en läcker fasad med den nya kulören 7653 Stockholmsgrön. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity

Snygga kontraster. Dörren är målad i den nya kulören 8426 Dewy Green med DEMIDEKK Infinity Details och fasaden i 0734 Brunsvart med DEMIDEKK Infinity

Tema 2: LÄTT OCH LUFTIGT

Vackra vittoner – visst är det väl underbart?! Fasaden är målad i 1108 Fyn, fönstret i 0099 Svart och grundmuren i 1402 Canvas.

Vita, ljusa och lätta kulörer väljs ofta för sin tidlöshet, elegans och renhet. Kulörerna spänner från kritvita nyanser till gråtonade eller gyllene vittoner. Alla kulörer kommer att se ljusare och renare ut på en hel vägg jämfört med hur de upplevs på ett litet kulörprov.

De ljusaste vita tonerna kommer se kritvita ut medan dämpade varianter blir mjukare. Små olikheter i nyans gör stor skillnad på en hel fasad. I år kompletterar vi våra ljusa bästsäljare med en ny gråvit ton, 1274 Frostig, samt en tidlös och vacker gråton vid namn 1069 Villagrå.

Här är läckra, nya 1274 Frostig målad på fasaden med färgen DEMIDEKK Infinity. Dörren är målad i 5445 Delicate Blue med DEMIDEKK Infinity Details och terrassen i 90029 Naturligt Silvergrå med DEMIDEKK Terrasslasyr. 

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Extra skydd mot beväxning
 • Torkar snabbt
 • Motverkar sprickbildning
 • Lång hållbarhet med bara en strykning

Tema 3: TIDSRIKTIG OPTIMISM

Gula fasader upplevs som levande, glada och fulla av energi. De kulörstarka och rena gultonerna förgyller grannskapet genom sin närvaro. Ockragula toner är kända för sitt vackra samspel med naturen och växtligheten i sin omgivning. I den gula paletten hittar du också nyanser som bjuder på ett mer nedtonat uttryck. 10168 Muted Yellow och 12136 Gentle Yellow är två helt nya, dämpade gultoner som ger dig en vacker husfasad.

Lär känna årets nya gulton, 10168 Muted Yellow. Detta är en behaglig och modern ockerton som Jotun förutspår kommer att bli en ny favorit för många. Den är mindre färgstark än de mer traditionella ockratonerna, är delikat och har ett nedtonat uttryck.

12136 Gentle Yellow har en beige, gulton med ett mjukt och dämpat uttryck. Den är diskret och elegant – en utsökt blandning av klassisk och samtida genom att den har rätt gyllene uttryck som är väldigt aktuell.

Tema 4: DÄMPAT OCH DELIKAT

Blå nyanser kan vara både delikata, tidlösa och unika. Dämpade blåtoner kan berika stadsmiljön, understryka kopplingen till sjö och hav samt skapa spännande kontraster med moderna material. Ofta förstärks blåtoner i mötet med himmel, natur och omgivning. Därför är de dämpade och lite gråblå tonerna vackrast utomhus. Blåa nyanser är ideala kulörer för husets detaljer. En nymålad dörr i kulören 5445 Delicate Blue skapar en inbjudande entré och ger huset en läcker och unik detalj.

Nya 5445 Delicate Blue sätter en vacker prägel på fasaden. Här kombineras den med 11129 Smoky Grey på grundmuren och den nya terrasslasyrkulören 9805 Sotad Svart på terrassen. 

 DEMIDEKK Ultimate Helmatt

DEMIDEKK Ultimate Helmatt

 • Unik kulörupplevelse
 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Långvarig glans- och kulörhållbarhet
 • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet

 JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg

 • Håller muren fin länge
 • För alla typer av puts/betong/grundmur
 • Förebygger flagning och är smutsavvisande
 • 2-i-1 unik teknologi – både diffusionsöppen och vattenavvisande

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Extra skydd mot beväxning
 • Torkar snabbt
 • Motverkar sprickbildning
 • Lång hållbarhet med bara en strykning

Tema 5: MODERNT SAMSPEL

Paletten med grå och svarta kulörer låter dig välja mellan en rad av nyanser med olika egenskaper. Genom att färgsätta huset med gråtoner från samma kulörfamilj, skapas sömlösa och behagliga övergångar. Varma gråtoner ger en fin harmoni med natur och omgivning. Hos de svarta kulörerna avgör undertonen om de upplevs som varma och lite bruntonade, eller om de drar mer åt det gråa och kolsvarta.

Nu lanserar vi även nya gråtoner 1069 Villagrå och 8558 Balmy Grey samt 1141 Natural Beige, som är en perfekt detaljkulör till många av vårens vackra kulörta toner.

Härligt uterum där fasaden är målad i 1069 Villagrå med DEMIDEKK Infinity.

Svarta kulörer är extremt populära i hela Skandinavien och nu finns vår svartaste kulör hittills, 0099 Svart, i färgkartan. Den bidrar på bästa sätt att sätta andra djupa gråtoner i ett nytt spännande ljus.

Tema 6: VARMA KOMBINATIONER

Beige och bruna nyanser uppfattas som varma, harmoniska och tidlösa och kan sätta sin prägel på klassisk såväl som på modern arkitektur. Huset får en naturlig framtoning och val av detaljkulörer understyrker stil och stämning.

Kulörupplevelsen av ljusa beigetoner utomhus påverkas av omgivningen. Dämpade beige och bruna toner får en grå prägel när de möter dagsljuset. Testa gärna kulören utomhus för att göra rätt kulörval. Nya 1141 Natural Beige är en läcker, gråbeige varm jordton. För ett ännu varmare uttryck bör du välja bland de lite rödare beige och bruna kulörerna. 0734 Brunsvart är en populär kulör och perfekt för den som vill ha ett mörkt men inte helt kolsvart hus.

Med Jotun 0734 Brunsvart skapas mjuka och vackra konstraster. 

Tema 7: VARMA OCH INKLUDERANDE

Röda nyanser har långa traditioner och ger associationer till charm och idyll. Rött är en välkomnande kulör som skapar energi och glädje samt väcker fina minnen genom sin starka närvaro.

Röda nyanser med en gyllene underton harmoniserar bäst med naturens egen kulörpalett. Bland de gyllene röda kulörerna finns både ljusa och intensiva toner såväl som djupa och mer sofistikerade nyanser. Rött har långa och stolta traditioner och har präglat och berikat både kust och land genom historien. Du kan vara säker på att de röda kulörer Jotun valt för sina utomhusprodukter är trygga och säkra.

Vackra röda toner till huset – visst blir man ändå lite nostalgisk av det? Denna läckra fasad är målad med DEMIDEKK Ininifty i 2279 Caput Mortum. 

RÄTT FÄRG GER VACKRA DETALJER

Jotuns nya fönster- och detaljfärg DEMIDEKK Infinity Details gör det enkelt att förnya ytterdörren eller förvandla en gammal bänk till en ny favoritmöbel. Specialfärgen har snabb torktid, så du kan stänga dörren redan efter två timmar*. Den har överlägsen kulör- och glanshållbarhet** och en självrengörande effekt som gör att husets detaljer håller sig vackra år efter år.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst

Kolla in färgkartan här

Avatar
Avatar

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Balmy Grey – en mjuk och lugn gråton

Naturlig, mjuk och behaglig: Jotun 8558 Balmy Grey är en helt ny gråton som vi tror kommer att bli en…

Vita och luftiga nyanser utomhus

En av våra vita nyanser, Jotun 0731 Demivit. Detta är en gyllene och dämpad gråbeige, vitton som upplevs mjuk och…

Emmas förvandling av entrén

Emma Johansson driver kontot What Decorates My Day på Instagram och är en kreatör utav rang. Kolla in när Emma…

Ska du tvätta huset? Glöm inte grundmuren

Kom ihåg att HELA huset ska tvättas vid årets underhållstvätt. Med en liten insats med vår senaste tvättprodukt Jotun 3-i-1…

Köpenhamnsgrön – ny och läcker grönton

Historisk inspiration som möts i ett modernt uttryck – ja, så kan man beskriva vår nya grönton Jotun 7658 Köpenhamnsgrön….

Natural Beige – ny och läcker kulör

Vårglädje! Fasaden är målad i kulörnyheten Jotun 1141 Natural Beige med DEMIDEKK Infinity. Dörren är målad med DEMIDEKK Infinity Details…

Go to top