Ny och effektiv kapelltvätt

Ny och effektiv kapelltvätt

Att båtens kapell blir särskilt hårt utsatt under båtsäsongen är ett välkänt problem. Hårt sittande smuts som är svår att få bort drar ner helhetsintrycket på en i övrigt välpolerad båt. Men, med Jotun Yachtings nyhet Textile PowerClean, blir kapell, dynor, kuddar och andra utomhustextilier som nya på nolltid.

Väder och vind utsätter båten för stor påfrestning säsong efter säsong. Ett vanligt problem för många båtägare är att få bort hårt sittande smuts från kapell och dynor. Det används många olika metoder för att få bukt med smutsen, men långt ifrån alla är lika effektiva. Med årets båtvårdsnyhet Textile PowerClean från Jotun Yachting blir kapellet som nytt igen!

 Textile PowerClean

Textile PowerClean

  • Effektiv rengöring av utomhustextilier
  • För tvätt av hårt smutsade och fläckade utomhustextilier
  • Snabb effekt
  • Bör endast användas på färgäkta textilier

Se bättre ut – så rengör du kapellfönstren.

Rent kapell med Textile PowerClean

Nya Textile PowerClean appliceras med sprayflaska, pensel eller svamp, och ska verka i cirka 10 min. Borsta därefter med en mjuk skurborste för att få bort de svåraste fläckarna. Skölj ordentligt med färskvatten och låt torka ordentligt. När hela kapellet är torrt, inklusive sömmarna, som tar längre tid att torka, impregneras kapellet med  Jotun Yachting Textile Watershield och kapellet är som nytt igen.

Båtvård

Specialutvecklad flaska

I samband med lanseringen av Jotun Yachting Textile PowerClean lanserar Jotun Yachting också en helt ny emballagedesign för utvalda båtvårdsprodukter. De nya flaskorna är specialutvecklade för Jotun. Med ett mer ergonomiskt grepp blir flaskan enklare att hålla och bättre att använda.

Så förbereder du båten för säsongen – båtvård steg-för-steg

 OBS – Jotun Yachting Textile PowerClean bör användas med försiktighet och endast på färgäkta textilier. Använd handskar och glasögon vid påföring. 

Avatar

Emelie Nilsson – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och nyttiga med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Fräscha upp båten efter sommaren – kolla in våra tips!

Sommaren 2020 har verkligen varit en båtsommar! Aldrig har vi haft och använt så många fritidsbåtar i Sverige. Trots att…

Fem myter om båtrengöring – vad fungerar egentligen?

Att rengöra båten kan vara slitsamt och en ganska tråkig uppgift som båtägare måste göra innan sjösättning. Ofta letar båtägare…

Gör båten klar för semestern!

Äntligen är båten i vattnet, polerad och fixad – vi har en lång och härlig båtsäsong framför oss. Nu när…

Biocidfri bottenfärg för insjöar och Norrlandskusten

Watershield är en specialutvecklad bottenfärg för båtar som ligger i insjöar, längs Norrlandskusten och i andra områden där enbart biocidfria…

Blank båt under hela säsongen

En blank båt ger en stolt båtägare. Ett blankt skrov som är väl beskyddat av ett vax av hög kvalitet…

Så lyckas du med båtvården

Snart dags att sjösätta båten för säsongen? Det här bör du tänka på för att lyckas med årets båtvård och…

Go to top