Nyhet! Håller grundmuren fin länge

Nyhet! Håller grundmuren fin länge

En nymålad grundmur i rätt färg ger huset en enhetlig fasad. Med nya JOTUN DryTech Mur får grunden ett snyggt och matt utseende som varar länge.

Nya JOTUN DryTech Mur är vår bästa rekommendation till alla typer av puts, betong och grundmur. En unik membran-teknologi som både är diffusionsöppen, vattenavvisande och smutsavvisande ger dig en hållbar fin grundmur, utan flagor och sprickor.

JOTUN DryTech Mur

Fasad: Jotun 9918 Klassisk Vit, Grundmur:  JOTUN DryTech Mur 9933 Stenvägg

SNYGGT OCH MATT UTSEENDE

JOTUN DryTech Mur är en komplett serie av produkter för grundmur, puts och betong som består av JOTUN DryTech Murprimer, JOTUN DryTech Murfiller och JOTUN DryTech Murfärg. Resultatet är en grundmur med ett snyggt och matt utseende som varar.

JOTUN DryTech Mur

JOTUN DryTech Murfärg finns i en rad olika färger. Vita, beige och grå nyanser är bland de mest populära. Färgen på bilden är JOTUN DryTech Mur 1500 Grafitgrå. Fasad (i bakgrunden) Jotun 9918 Klassisk Vit.

VACKRA FÄRGER FÖR GRUNDMUREN

En fint nymålad grundmur vittnar om känsla för färger och detaljer, precis som våra färgexperter på Jotun också har!
– För att göra färgvalet komplett har vi utvecklat några helt nya grundmursfärger som ger ett lyft till våra mest populära utomhusfärger, berättar Nina Klæboe Mørkve, Skandinavisk kulörchef på Jotun.

– Många målar grunden vit, något som ofta kan bli väldigt hårt mot en gräsmatta eller mörk sten, säger Nina som rekommenderar alla att titta närmare på vilka grundmursfärger JOTUN rekommenderar till sina utomhusfärger. I årets färgkarta presenterar vi 16 vackra färger, berättar Klæboe Mørkve. Bland dessa färger finns det flera grå och beige färger som ofta fungerar mycket bättre än en vit.

Exempel på ljusare färger från årets färgkarta, Vackra och hållbara utomhuskulörer.

Några exempel på mörkare färger för putsade ytor och grundmur. Lägg speciellt märke till de två nya färgerna 11129 Smoky Grey och 11130 Shade.

Här kan du se alla grundmurfärgerna och få utförliga färgbeskrivningar från våra färgexperter.  

SÅ MÅLAR DU GRUNDEN

Se vår enkla guide till hur du förbereder och målar din grundmur. Gör jobbet rätt och du får ett vackert resultat som håller sig fint i många år.

FÄRGEN PÅ GRUNDEN ÄR HUSETS FUNDAMENT

Grundmuren är en viktig del av fasaden och bör målas i en färg som ger huset en bra förankring på marken. När du väljer kulör och produkt från Jotun kan du vara trygg med att färgerna är estetiskt vackra och att huset kommer hålla sig fint länge. Genom att välja våra rekommendationer får huset en harmonisk framtoning.

JOTUN DryTech Mur

Se våra vackra utomhusfärger och få färgrekommendationer till fasad, detaljer, grundmur och altan i vår digitala färgkarta!

Färger på bilden: Grundmur: JOTUN DryTech Mur 1500 Grafitgrå, altan: DEMIDEKK Terrasslasyr 9074 Nordisk Trä – och fasaden är målad med Jotun 1624 Lätthet.

 JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg

  • Håller muren fin länge
  • För alla typer av puts/betong/grundmur
  • Förebygger flagning och är smutsavvisande
  • 2-i-1 unik teknologi – både diffusionsöppen och vattenavvisande
Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Härligt gräddigt med Eggvit

Som en gräddbakelse ligger den där, Sarah och Andreas vita villa. Läs här hur de tänkte när de skulle välja…

Sommardröm i rött och vitt

Ett rött hus med vita knutar är väl kanske en dröm för många. Följ med hem till Anne Linden, Influencer,…

Måla huset vitt med självrengörande färg

Se vad du bör tänka på innan du bestämmer dig Vit är en mycket populär kulör och väljs ofta när…

Enhetliga färgkombinationer lönar sig

Denna vita, ljusa kombination av kulörer sätter det naturliga uttrycket i fokus. Det är mjuka övergångar mellan den vita fasaden…

Sudda ut gränsen mellan ute och inne

När trädgårds- och inredningsarkitekten Therese Knutsen och hennes man skulle göra om uteplatsen samt fasaden av deras hus ville de…

Fabriksmålad panel ger en effektiv byggprocess

Går du i byggtankar, eller är det på tiden att du byter panel på huset? Då kan det vara både…

Go to top