Nyhet! Håller grundmuren fin länge

Nyhet! Håller grundmuren fin länge

En nymålad grundmur i rätt färg ger huset en enhetlig fasad. Med nya JOTUN DryTech Mur får grunden ett snyggt och matt utseende som varar länge.

Nya JOTUN DryTech Mur är vår bästa rekommendation till alla typer av puts, betong och grundmur. En unik membran-teknologi som både är diffusionsöppen, vattenavvisande och smutsavvisande ger dig en hållbar fin grundmur, utan flagor och sprickor.

JOTUN DryTech Mur

Fasad: Jotun 9918 Klassisk Vit, Grundmur:  JOTUN DryTech Mur 9933 Stenvägg

SNYGGT OCH MATT UTSEENDE

JOTUN DryTech Mur är en komplett serie av produkter för grundmur, puts och betong som består av JOTUN DryTech Murprimer, JOTUN DryTech Murfiller och JOTUN DryTech Murfärg. Resultatet är en grundmur med ett snyggt och matt utseende som varar.

JOTUN DryTech Mur

JOTUN DryTech Murfärg finns i en rad olika färger. Vita, beige och grå nyanser är bland de mest populära. Färgen på bilden är JOTUN DryTech Mur 1500 Grafitgrå. Fasad (i bakgrunden) Jotun 9918 Klassisk Vit.

VACKRA FÄRGER FÖR GRUNDMUREN

En fint nymålad grundmur vittnar om känsla för färger och detaljer, precis som våra färgexperter på Jotun också har!
– För att göra färgvalet komplett har vi utvecklat några helt nya grundmursfärger som ger ett lyft till våra mest populära utomhusfärger, berättar Nina Klæboe Mørkve, Skandinavisk kulörchef på Jotun.

– Många målar grunden vit, något som ofta kan bli väldigt hårt mot en gräsmatta eller mörk sten, säger Nina som rekommenderar alla att titta närmare på vilka grundmursfärger JOTUN rekommenderar till sina utomhusfärger. I årets färgkarta presenterar vi 16 vackra färger, berättar Klæboe Mørkve. Bland dessa färger finns det flera grå och beige färger som ofta fungerar mycket bättre än en vit.

Exempel på ljusare färger från årets färgkarta, Vackra och hållbara utomhuskulörer.

Några exempel på mörkare färger för putsade ytor och grundmur. Lägg speciellt märke till de två nya färgerna 11129 Smoky Grey och 11130 Shade.

Här kan du se alla grundmurfärgerna och få utförliga färgbeskrivningar från våra färgexperter.  

SÅ MÅLAR DU GRUNDEN

Se vår enkla guide till hur du förbereder och målar din grundmur. Gör jobbet rätt och du får ett vackert resultat som håller sig fint i många år.

FÄRGEN PÅ GRUNDEN ÄR HUSETS FUNDAMENT

Grundmuren är en viktig del av fasaden och bör målas i en färg som ger huset en bra förankring på marken. När du väljer kulör och produkt från Jotun kan du vara trygg med att färgerna är estetiskt vackra och att huset kommer hålla sig fint länge. Genom att välja våra rekommendationer får huset en harmonisk framtoning.

JOTUN DryTech Mur

Se våra vackra utomhusfärger och få färgrekommendationer till fasad, detaljer, grundmur och altan i vår digitala färgkarta!

Färger på bilden: Grundmur: JOTUN DryTech Mur 1500 Grafitgrå, altan: DEMIDEKK Terrasslasyr 9074 Nordisk Trä – och fasaden är målad med Jotun 1624 Lätthet.

 JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg

  • Håller muren fin länge
  • För alla typer av puts/betong/grundmur
  • Förebygger flagning och är smutsavvisande
  • 2-i-1 unik teknologi – både diffusionsöppen och vattenavvisande
Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Naturnära hus vid havet

Anders Öfvergårds stora grå hus är målat i den grå färgen DEMIDEKK Infinity 4056 Dark Chimney. Smälter in i naturen…

Tips till målning av huset på hösten

Det är en skön känsla att ha ett nymålat hus, särskilt när hösten och ruskvädret kommer och sätter huset och…

Kvarngårdens altan

Sofia och Nils Odiers stora altan på Kvarngården är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart. 250 m2 altan Sofia Odier,…

Innergårdskänsla med rött plank

Anne Linden, arbetar som inspiratör, har skapat en härlig innergårdskänsla med hjälp av ett rött plank som målats med DEMIDEKK…

SÅ GÖR DU MIDSOMMARAFTONS GODASTE PAVLOVA

Visst är det något fantastiskt med midsommarafton? Kanske för att det är vårt tydligaste sommar- och semestertecken? Fira dagen med…

Ny färgkarta för puts

Den här fasaden är målad med JOTUN DryTech Mur i färgen 11140 Ash Brown. Jotun lanserar en ny färgkarta för…

Go to top