Röda färger till huset – varma och historiska nyanser

Röda färger till huset – varma och historiska nyanser

Ett mysigt gårdshus i den klara, röda färgen Jotun 2142 Vestlandsröd. Detaljerna har fått färgen Jotun 1001 Eggvit och trädgårdsmöblerna är målade med Jotun 8413 Herregårdsgrön.

Välj rött till huset

Vill du ha ett rött hus? Då är du inte ensam. Bland våra 72 mest sålda utomhusfärger, finns hela 8 röda färger. Här tipsar vi dig som vill ha ett rött hus med en harmonisk och enhetlig fasad.

Långa traditioner i stad och på landsbygd

Rött är en färg med långa traditioner i Sverige och flera av Jotuns röda färger ligger stabilt bland Sveriges mest sålda färger.Varma och historiska färger till röda hus

En mörk och vacker röd färg – Jotun 2746 Mörk Rubin.

Rött har satt sin prägel på allt från gårdar och lador till stugor och små fiskebodar över hela vårt avlånga land. Kanske är det referensen till lantlig idyll som gör att röda färger också är populära på dagens bostadshus.

Färgstark, gyllene eller dämpad?

När du vill hitta den perfekta röda färgen är det bra att veta att det i huvudsak är finns tre kategorier av röda färger; stark röd, gyllene eller dämpad.Varma och historiska färger till röda husDetalj i den traditionella gyllene röda färgen Jotun 0025 Dalaröd.

Jotun 0025 Dalaröd

Ett exempel är Jotun 0025 Dalaröd – en klar, gulaktig röd färg som kan framstå som traditionellt röd – klar och stark i färgen. Rekommenderade färger till:

Snickerier: Jotun 1376 Froströk, Jotun 0394 Varmgrå.
Grundmur: Jotun DryTech Murfärg 1491 Slipsten.
Terrass: DEMIDEKK Terrasslasyr 90001 Fjällbris.Varma och historiska färger till röda husHuset har fått färgen Jotun 0025 Dalaröd och detaljerna är målade med 1001 Eggvit.

Jotun 2142 Vestlandsröd

Färgen kan framstå som en stark, ren och klar röd färg. Detta är vårt grannland Norges mest sålda röda färg. Många väljer vita snickerier till och då är Jotun 1001 Eggvit den mest populära.

Andra rekommenderade färger till:
Snickerier: Jotun 1376 Froströk, Jotun 1378 Kontur.
Grundmur: DryTech Murfärg: 1500 Grafitgrå.
Terrass: DEMIDEKK Terrasslasyr 9073 Skimmergrå.Varma och historiska färger till röda hus

Väggen har fått den klara röda färgen Jotun 2142 Vestlandsröd, Snickerier i Jotun 9918 Klassisk Vit och grundmuren är målad med Jotun DryTech Murfärg 1638 Horisont.

 JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg

 • Håller muren fin länge
 • För alla typer av puts/betong/grundmur
 • Förebygger flagning och är smutsavvisande
 • 2-i-1 unik teknologi – både diffusionsöppen och vattenavvisande

Jotun 2006 Husmansröd

Detta är en klar och djup röd färg. Jotun 2006 Husmansröd är djupare än Jotun 2142 Vestlandsröd men framstår likväl som frisk och röd. Många faller för den lite dämpade tonen. Jotun 2006 Husmansröd är fin till vitt, grått och beige. Varma grå färger är populära till och då är Jotuns varma grå färger som 0394 Varmgrå, 1378 Kontur, 1462 Grå Skiffer och 1899 Front, snygga. Våra rekommenderade kompletterande färger är:

Snickerier: Jotun 1376 Froströk, Jotun 0394 Varmgrå.
Grundmur: Jotun Premium Mur 1491 Slipsten. Jotun DryTech Murfärg; 1491 Slipsten.
Terrass: DEMIDEKK Terrasslasyr 9072 Naturgrå.Varma och historiska färger till röda husVäggarna har fått den röda färgen Jotun 2006 Husmansröd, fönster och detaljer i 0394 Varmgrå och 1376 Froströk.

Jotun 2746 Mörk Rubin

Detta är en mörk röd ton. Föredrar du en röd färg som är mindre färgstark och klar kan du titta närmare på de djupa mörka röda färgerna. Den här är aningens mindre svart än Jotun 2006 Husmansröd som också är beskriven i det här blogginlägget. Det gör alltså Jotun 2746 Mörk Rubin till en klarare färg.

Våra rekommenderade färger till:
Snickerier: Jotun 0394 Varmgrå, Jotun 1899 Front
Grundmur: DryTech Murmaling: 1491 Slipsten
Terrass: DEMIDEKK Terrasslasyr 9710 TerrassgråVarma och historiska färger till röda husVägg: Jotun 2746 Mörk Rubin, detaljer i Jotun 1378 Kontur och 1376 Froströk. Terrassen har fått färgen DEMIDEKK Terrasslasyr 9710 Terrassgrå.

Tips! Se alla våra röda färger och få fler förslag till vackra kombinationsfärger i vår digitala utomhusfärgkarta.

Välj en husfärg som håller länge

Rött väljs ofta till hus både på landsbygd och vid kusten. Då är det bra att DEMIDEKK Infinity är utvecklad, testad och producerad för nordiska förhållanden så att du kan vara trygg med att huset får det bästa skyddet. DEMIDEKK Infinity är vår bästa utomhusfärg någonsin. Den unika och patentsökta Infinity-teknologin ger en överlägsen glans- och kulörhållbarhet och håller ditt hus vackert länge. Färgen är självrengörande och har dessutom suveräna påföringsegenskaper.

 DEMDIDEKK Infinity

DEMDIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande
*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger

Jotun 2279 Caput Mortum

En djup röd färg som framstår som mörk och dämpad. Den är populär bland dem som önskar något rött men som tycker att de traditionella röda färgerna är för starka. Mörka grå snickerier är mycket populärt ihop med Jotun 2279 Caput Mortum men även mörka bruna färger är fina, som Jotun 0734 Brunsvart. Välj med fördel en mer dämpad vit färg i kombination med denna mörka röda, till exempel Jotun 1376 Froströk eller 10784 Skuggvit. Observera att den sistnämnda inte blir så bra till standardvit som 1453 Bomull och 1001 Eggvit som många färdigmålade vita fönster levereras i.

Våra rekommenderade färger till:
Snickerier: Jotun 1462 Grå Skiffer, 1434 Labrador
Grundmur: DryTech Murfärg: 1024 Tidlös
Terrass: DEMIDEKK Terrasslasyr 9073 Skimmergrå.Varma och historiska färger till röda husJotun 2279 Caput Mortum i kombination med 10416 Pärlvit

Röda hus + svensk natur = sant

Rött är en färg som gör sig fint till naturens gyllene egenfärger. Den finner sin naturliga plats bland berg, skogar och sjöar, och är ett färgrikt och behagligt blickfång.Varma och historiska färger till röda husKlassisk rött med Jotun 0025 Dalaröd och snickerier i 0152 Staverngul.

När du väljer färg och produkt från Jotun, kan du vara helt trygg med att färgen är estetiskt vacker och att det är långt till nästa gång huset måste målas.Varma och historiska färger till röda husJotun 2006 Husmansröd.

Våra bästa röda färger till huset

Varma och historiska färger till röda hus

Jotun 2142 Vestlandsröd.

Jotun Kulörtrygghet

Visste du att alla våra färger utvecklas med unika recept speciellt anpassade till Jotuns produkter? När du väljer våra färger, lovar vi att kulören blir precis som färgen du valde från en av våra färgkartor eller Jotun Exteriörcenter. Med Jotun Kulörtrygghet är du säker på att du får precis den färg du har bestämt dig för.

 DEMDIDEKK Infinity

DEMDIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande
*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger
Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Kvarngårdens altan

Sofia och Nils Odiers stora altan på Kvarngården är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart. 250 m2 altan Sofia Odier,…

Innergårdskänsla med rött plank

Anne Linden, arbetar som inspiratör, har skapat en härlig innergårdskänsla med hjälp av ett rött plank som målats med DEMIDEKK…

SÅ GÖR DU MIDSOMMARAFTONS GODASTE PAVLOVA

Visst är det något fantastiskt med midsommarafton? Kanske för att det är vårt tydligaste sommar- och semestertecken? Fira dagen med…

Supermatt och trendigt med helmatt fasad

Huset ovan är målat med DEMIDEKK Ultimate Helmatt i kulören JOTUN 9938 Naturligt Svart. Huset kommer från Trivselhus. Fotograf: Kjell…

Valeries bänk blir grön

Varför inte fräscha upp dina utemöbler med lite färg! Här har modedesignern och influencern Valerie Aflalo målat barnens bänk i…

Drömstuga på Hvaler

Följ med hem till denna tjusiga stuga på Hvaler, Norge! Färgen är DEMIDEKK Infinity 4252 Kimrök Dämpad, en färg som…

Go to top