Sätt FÄRG på fasaden

Sätt FÄRG på fasaden

Sätt färg på fasaden och ge huset en stark identitet, t.ex. med en fin gul eller röd kulör. Kom ihåg att huset är det viktigaste du äger. Se kulörerna i den nya färgkartan, ta reda på vad som passar in i omgivningen och gör ett spännande val!

Jotun röd fasad

En pigg och glödande röd ton, 2142 Vestlandsröd, är fin i en lantlig miljö som den här.

Rött för en lantlig idyll

Det finns varma och kallare röda toner. De gulaktiga rödtonerna blir gyllene och varma, medan de mer blåaktiga rödtonerna kan upplevas som något kyligare. Det kan vara bra att tänka på för alla som redan har gyllenröda takplattor. Då kommer naturligtvis en mer gyllene röd ton att fungera bättre intill. Rött kan vara mycket vackert ihop med traditionella vita dekorationer, men också med modernare grå toner.

Så här hittar du rätt färg till huset

Jotun röd fasad

Röda husväggar passar bra i lantliga miljöer, men är också fina i etablerade bostadsområden. Rött ger en stark identitet.

Klä huset i gult – ett smycke i omgivningen

Både i Sverige och Norge är gult en kulör med långa traditioner. I Norge gäller detta särskilt de lite djupare ockratonerna. Dessa ockratoner är väldigt vackra i områden med mycket växtlighet. Dämpat gult blir som ett smycke i gröna och lantliga miljöer. Men även de klarare gula tonerna är populära i Sverige, både i stad och på landsbygd.

Se fler UTOMHUSKULÖRER i den digitala färgkartan

Jotun gul fasad

En av Norges mest populära ockratoner, Jotun 0152 Staverngul. Fönstren har fått kulören 0745 Grön Umbra och de vita detaljerna på huset är målade i 1453 Bomull. Muren är målad med Jotun Premium Mur i kulören 1402 Canvas.

JOTUN 0152 Staverngul.JOTUN 0745 Grön Umbra.JOTUN MUR 1402 Canvas.

Bli expert!

Se våra filmer ”Bli expert på 60 sekunder” och se hur du målar tidigare behandlade ytterväggar.

Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers, etc. delar Tanja nyheter, trender och nyttiga tips med dig som är intresserad av interiör, färger och design.

Måla själv eller köpa fabriksmålad panel?

Du vet att huset borde målas, men funderar på när du ska få tid till det. Här kan en förbehandlad…

Bygga hus eller byta fasad i vinter?

Välj en fabriksmålad utomhuspanel som redan är grundad och målad med en första strykning med Jotuns trygga produkter. Med fabriksmålad…

Nymålat hus innan vintern?

Det är en skön känsla att ha ett nymålat hus, särskilt när hösten kommer och sätter huset och väggarna på…

Klädskaparens varmgrå villa

Valerie Aflalo är kvinnan bakom modemärket Valerie. När familjens hus skulle målas om var det inte helt lätt att välja färg. Här berättar hon hur hon tänkte och kom fram till rätt färg. Se här hur fint huset blev med den varmgrå JOTUN 8025 Skodde.

Vackra gula husfärger

Det här huset är målat med DEMIDEKK Ultimate täckfärg i den vackra gula färgen JOTUN 1465 Demigul. Fönster och dörrar är…

Skapa nytt uterum med snyggt plank

Stylister, är de bra på allt som har med det visuella att göra? Det stämmer i alla fall i det…

Go to top