Valeries bänk blir grön

Valeries bänk blir grön

Varför inte fräscha upp dina utemöbler med lite färg! Här har modedesignern och influencern Valerie Aflalo målat barnens bänk i DEMIDEKK Ultimate Fönster 7053 Lärdal.

Grönt i barnhörnan

Modedesignern Valerie Aflalo bor tillsammans med sin familj i ett stort hus en bit utanför Stockholm. När familjen flyttade hit gjordes både in- och utsidan om och fasaden målades i färgen JOTUN 8025 Skodde.

Huset har även en altan i betong med utemöbler i ljust trä. Altanen har fått ett vind- och insynsskydd och intill detta vindskydd har barnen sin lilla hörna. Här har Valerie målat om en bänk i DEMIDEKK Ultimate Fönster 7053 Lärdal.
Bänken används till allt möjligt, men de tre barnen och deras kompisar använder den flitigt. Ibland använder vi den för att duka upp en fika, berättar Valerie.

DEMIDEKK Ultimate Fönster 7053 Lärdal

Bänk målad med DEMIDEKK Ultimate Fönster 7053 Lärdal.

Gammal bänk fick en andra chans

Bänken, som först var svart, fick Valerie av sin mamma när familjen flyttade in i huset.
Vi hade tröttnat på den svarta färgen och hade tänkt att slänga bänken, men så kom jag på att jag ville prova att måla den i en annan färg först, säger Valerie entusiastiskt.

JOTUN 7053 Lärdal

En dämpad gråaktig grön färg. Detta är en långt mer dämpad och varm grön färg än de traditionella gyllene gröna färgerna vi känner till. JOTUN 7053 Lärdal kommer på många sätt framstå som något mer gråaktig. Färgen kommer upplevas som lugn och behaglig, och är lika fin i stadsmiljö som i ett bostadsområde och för den som önskar en diskret men kulört färg. Både vita och grå färger kommer vara fina intill. – bland de vita är det de rena och gråaktiga tonerna som fungerar bäst; JOTUN 1624 Lätthet, JOTUN 9918 Klassisk Vit, JOTUN 1622 Reflektion, JOTUN 1024 Tidlös eller JOTUN 10784 Skuggvit.

 DEMIDEKK Ultimate Fönster

DEMIDEKK Ultimate Fönster

  • Torkar snabbt
  • Mycket långa underhållsintervaller
  • Suverän glans och kulörstabilitet
  • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet
Valeries bänk blir grön

Bänken innan den målades i grönt.

Naturlig färgskala

Vi har en naturlig färgskala här hemma och just Lärdal passar fint ihop med altanens betong och de ljusa träslagen som vi i övrigt har här ute. Jag arbetar ju dagligen med olika färgkombinationer och nyanser, så jag är nog en extra kräsen kund men jag hittar alltid de finaste färgerna hos Jotun. Trendiga, eleganta och lättarbetade, berättar Valerie.

– Trendiga, eleganta och lättarbetade färger!

DEMIDEKK Ultimate Fönster 7053 Lärdal

Bänk målad med DEMIDEKK Ultimate Fönster i färgen 7053 Lärdal.

Nya projekt på gång

Familjen är jättenöjd med sin gröna bänk. Att måla om den i stället för att slänga, gav också mersmak.
Jag och tjejerna är jättenöjda och nu är jag sugen på att måla om fler saker som vi har här hemma, avslutar Valerie.

Valerie Aflalo

Valerie på sin altan.

Att måla om dina trädgårdsmöbler eller en bänk, som i detta fall, är inte bara ett lyft för ditt uterum som får ett personligt uttryck. Det är även ett smart sätt att spara på vår miljö.

Läs mer om Valeries hus här!

Valerie Aflalo

Avatar

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Naturnära hus vid havet

Anders Öfvergårds stora grå hus är målat i den grå färgen DEMIDEKK Infinity 4056 Dark Chimney. Smälter in i naturen…

Tips till målning av huset på hösten

Det är en skön känsla att ha ett nymålat hus, särskilt när hösten och ruskvädret kommer och sätter huset och…

Kvarngårdens altan

Sofia och Nils Odiers stora altan på Kvarngården är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart. 250 m2 altan Sofia Odier,…

Innergårdskänsla med rött plank

Anne Linden, arbetar som inspiratör, har skapat en härlig innergårdskänsla med hjälp av ett rött plank som målats med DEMIDEKK…

SÅ GÖR DU MIDSOMMARAFTONS GODASTE PAVLOVA

Visst är det något fantastiskt med midsommarafton? Kanske för att det är vårt tydligaste sommar- och semestertecken? Fira dagen med…

Supermatt och trendigt med helmatt fasad

Huset ovan är målat med DEMIDEKK Ultimate Helmatt i kulören JOTUN 9938 Naturligt Svart. Huset kommer från Trivselhus. Fotograf: Kjell…

Go to top