Vår mest populära vitfärg

Vår mest populära vitfärg

Vitt är inte bara vitt

Många har förstått att vitt inte bara är vitt och att det kan vara en fördel att bryta färgen i en anpassad vit färg och inte bara köpa en vit bas. När vi ser vilka kulörer de flesta blandar Jotun-färger i, ser vi att det är färgen Jotun 1001 Eggvit de flesta väljer. En mycket användbar färg som gör den vita färgen lite mer dämpad och inte skrikande vit, så som det blir om man målar bara med basfärgen.

JOTUN 1001 Eggvit

En gulaktig vit ton, – ingen mindre än Sveriges avgjort mest sålda färg! JOTUN 1001 Eggvit upplevs som varm och den kommer absolut att upplevas som helt vit utomhus. Alla färger upplevs renare och kallare ute i dagsljus. JOTUN 1001 Eggvit kommer upplevas snäppet mindre gul än JOTUN 1453 Bomull. Passande färger till grundmuren: Canvas 1402.

Få förslag från Jotuns färgdesigner till perfekt vita och ljusa färgpaletter till huset.

Vita hus ska vara vita

DEMIDEKK Brilliant White 1001 Eggvit.

Egen färg till vita hus

Dessvärre är drömmen om det vita, perfekta huset ofta relativt kortvarig. Smuts och föroreningar sätter sina spår på färgen, och den vita färgen är inte längre lika vit som den en gång var. Jotun tycker som de flesta andra, att vita hus, bör vara vita! Därför har vi utvecklat DEMIDEKK Brilliant White – en självrengörande husfärg utvecklad för folk med vita hus. Färgen är baserad på ny teknologi som hindrar att smuts fäster på ytan och den har ett suveränt skydd mot svartmögel. DEMIDEKK Brilliant White finns i närmare 150 ljusa och vita nyanser.

 DEMIDEKK Brilliant White

DEMIDEKK Brilliant White

  • Extremt smutsavvisande
  • Extra skydd mot svartmögel
  • Mycket långa underhållsintervaller
  • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet

JOTUN 1453 Bomull är också en bra exteriörfärg och ligger som nr.2 av de vita färgerna på bästsäljar-listan

JOTUN 1453 Bomull

En gulaktig vit ton. Upplevs som varm i tonen. Denna färg är ofta använd som standardvit på färdigmålade vita detaljer som fönster och dörrar. JOTUN 1453 Bomull / S0502-Y kommer upplevas snäppet mer gyllene än JOTUN 1001 Eggvit / 0502-Y.  JOTUN 1001 Eggvit och JOTUN 1453 Bomull är alltså inte en och samma färg även om NCS koden ser lika ut. Välj bara en av dem och håll dig till den. Grund: 1402 Canvas.

vita hus ska vara vita

Detta hus är målat med DEMIDEKK Brilliant White i färgen JOTUN 1453 Bomull. 

Läs mer om vår självrengörande färg, speciellt utvecklad för vita hus.

Emelie Nilsson
Emelie Nilsson

Emelie Nilsson – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och nyttiga med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Måla själv eller köpa fabriksmålad panel?

Du vet att huset borde målas, men funderar på när du ska få tid till det. Här kan en förbehandlad…

Bygga hus eller byta fasad i vinter?

Välj en fabriksmålad utomhuspanel som redan är grundad och målad med en första strykning med Jotuns trygga produkter. Med fabriksmålad…

Nymålat hus innan vintern?

Det är en skön känsla att ha ett nymålat hus, särskilt när hösten kommer och sätter huset och väggarna på…

Klädskaparens varmgrå villa

Valerie Aflalo är kvinnan bakom modemärket Valerie. När familjens hus skulle målas om var det inte helt lätt att välja färg. Här berättar hon hur hon tänkte och kom fram till rätt färg. Se här hur fint huset blev med den varmgrå JOTUN 8025 Skodde.

Vackra gula husfärger

Det här huset är målat med DEMIDEKK Ultimate täckfärg i den vackra gula färgen JOTUN 1465 Demigul. Fönster och dörrar är…

Skapa nytt uterum med snyggt plank

Stylister, är de bra på allt som har med det visuella att göra? Det stämmer i alla fall i det…

Go to top