Användbara JOTUN 9938 Naturligt Svart

Användbara JOTUN 9938 Naturligt Svart

Naturligt svart kan beskrivas som en ”mjuk” svart färg som har en gråaktig underton. Många väljer en dämpad svart färg framför en helt kolsvart när de letar efter svarta färger exteriört. Stora hus kan med fördel målas i en något mörkare ton.

Mörka färger förnyar

Mörka färger ger huset karaktär. Om huset länge har haft en ljus nyans, kommer en mörk färg som JOTUN 9938 Naturligt Svart bjuda på en sofistikerad förnyelse. Mörka hus framstår som mindre upptornade än vita och ljusa hus. De smälter in i naturen, och kom ihåg att mörka färger ofta ger en mjukare övergång till vegetationen runt huset.

JOTUN 9938 Naturligt Svart

Stora hus kan med fördel målas i en något mörkare ton och gör sig också fint i en matt färg. Det här huset är målat med DEMIDEKK Ultimate Helmatt, i färgen JOTUN 9938 Naturligt Svart.

Naturligt Svart ger dig många möjligheter när det kommer till färgkombinationer. Som huvudfärg är den extra snygg ihop med en stram, modern arkitektur.

Rekommenderade färgkombinationer

När du ska välja färger till ett helt hus, är det inte bara fasaden som ska färgsättas utan också detaljer, terrass och grundmur. Då är det viktigt att tänka helhet. Väljer du Naturligt Svart som huvudfärg på ditt hus rekommenderar vi dessa färgkombinationer.

Rekommendation till detaljer:

Rekommendation till grundmur:

Rekommenderad terrasslasyrfärg: JOTUN 9073 Skimmergrå eller JOTUN 9072 Naturgrå.

Ljus eller mörk fönsterinramning?

Detta är en fråga många ställer sig. Då kan det vara bra att veta att ljus fönsterinramning skapar en illusion av mindre fönster, medan en mörkare inramning skapar en illusion av större fönster.

JOTUN 9938 Naturligt Svart

Ju större kontrasten är mellan fasadfärg och detaljer, desto mer sätter du detaljerna i fokus.

Använd färger till att förminska eller framhäva detaljerna på husets fasad. Här är både fönsterinramningen och väggar målade i färgen JOTUN 9938 Naturligt Svart. Fönster och detaljer målar du med specialfärgen DEMIDEKK Ultimate Fönster.

JOTUN 9938 Naturligt Svart

Väggar och detaljer målade i färgen JOTUN 9938 Naturligt Svart.

Mörka hus kan med fördel vara matta

Helmatta ytor ger ett stilrent och diskret uttryck som ligger helt i takt med tidens trender. Störst utbyte av den helmatta känslan ger val av mörka och mättade kulörer, som 9938 Naturligt Svart. Oavsett om det gäller ett traditionellt eller ett modernt hus får det helmatta eleganta utseendet huset att framstå på ett helt nytt sätt. Tidigare har valet av helmatta träfasadsfärger inneburit frekvent ommålning för att hålla ytan i ett fräscht skick. Men nu kan du få ett utseende som under lång tid behåller sin känsla av nymålat. Välj DEMIDEKK Ultimate Helmatt för att få det rätta matta utseendet som under lång tid behåller sin känsla av nymålat.

 DEMIDEKK Ultimate Helmatt

DEMIDEKK Ultimate Helmatt

  • Unik kulörupplevelse
  • Mycket långa underhållsintervaller
  • Suverän glans och kulörstabilitet
  • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet

JOTUN 9938 Naturligt Svart

Här är väggen målad i JOTUN 9938 Naturligt Svart, detaljer med JOTUN 1001 Eggvit. Terrassen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i färgen JOTUN 9072 Naturgrå.

JOTUN 9938 Naturligt Svart

En modern stil förstärks med detaljer i stål och betong.

Naturligt Svart + skimmgergrå terrass = sant

Terrassen är en viktig del av husets färgmässiga helhet. Därför är det viktigt att man tänker på den ihop med vägg, detaljer och grundmur. Då blir färgvalet komplett. Terrassen laserar du med DEMIDEKK Terrasslasyr. Den är effektiv mot alger, det räcker med en strykning, den torkar snabbt och håller sig fin länge.

Naturligt svart som kontrastfärg

JOTUN 9938 Naturligt Svart kan kombineras med de allra flesta färger. Kontrasten blir stor till de allra ljusaste färgerna. Många älskar vanligtvis denna färg till dörr, garageport eller trädgårdsmöbler som en skarp kontrast till fasaden. Kombinera färger som framhäver stilen och uttrycket du vill ha på ditt hus.

JOTUN 9938 Naturligt Svart

JOTUN 9938 Naturligt Svart är läcker på detaljer som dörr och garageport. Dörren är målad i färgen JOTUN 9938 Naturligt Svart, väggen har vägen JOTUN 1462 Grå Skiffer, medan ramen runt dörren, räcke och detaljer är målade i färgen JOTUN 1001 Eggvit.

JOTUN 9938 Naturligt Svart

Här är JOTUN 9938 Naturligt Svart valt som kontrastfärg på ett hus i klassisk arkitektur. Väggen har färgen JOTUN 1037 Sandsten, detaljerna är målade i färgen JOTUN 1899 Front.

JOTUN 9938 Naturligt Svart

Här ser du en dörr målad i Naturligt Svart i kombination med vägg i färgen JOTUN 1462 Grå Skiffer.

JOTUN 9938 Naturligt Svart

När vägg och detaljer är målade i färgen JOTUN 9938 Klassisk Vit, är JOTUN 9938 Naturligt Svart en läcker kontrast.

JOTUN 9938 Naturligt Svart

Ge nytt liv till utemöblerna med ett lager färg. Till utemöbler i trä rekommenderas DEMIDEKK Ultimate Fönster . Den torkar snabbt, har suverän vidhäftning och finish. Här har Stylizimo målat utemöblerna från IKEA i JOTUN 9938 Naturligt Svart. Snyggt, eller hur?!

Se varför du behöver en specialfärg till fönster och detaljer.

Ladda upp bilder av ditt eget hus

Med den nya appen Jotun ColourDesign kan du ladda upp bilder av ditt eget hus och färgsätta det digitalt. Ett bra sätt att se vilka färgtoner som passar till precis ditt hus. Ladda ner appen här: AppStore eller Google Play. Se också tips och trix -sidan för appen, om hur du färgsätter ditt hus.

Se våra mest sålda exteriörfärger

I den nya färgkartan för utomhusfärger från Jotun hittar du våra mest användbara färger, hela 72 stycken. Läs mer här.

Välj en husfärg som håller länge

Under mer än 40 år har Jotun kontinuerligt testat och utvecklat DEMIDEKK för att tåla det skandinaviska klimatet. DEMIDEKK Ultimate är baserad på AMA®-teknologi – en unik kombination av alkydolja och akryl – vilket ger en suverän hållbarhet. Formuleringen gör färgen extra vattenfast. En fyllig men ändå mycket lättstruken konsistens gör det också enkelt att få rätt mängd färg på väggen. Tillsammans ger detta ett slutresultat med suverän glans och kulörhållbarhet och en yta som därmed är ännu mer motståndskraftig mot ytmögel. Ditt hus kommer helt enkelt att se nymålat ut längre än de flesta andra i grannskapet. Läs mer om DEMIDEKK-produkterna här.

Läs mer om Jotuns färgtester här. 

Färgprov

Vårt viktigaste råd till er är att betrakta alla färgerna ute i dagsljus där färgen faktiskt ska användas. Måla gärna upp några paneler och ställ upp dem mot väggen. Först då får ni ett korrekt intryck av färgen. Alla Jotuns färger kan blandas i JOTUN Kulörprov Exteriör hos din färghandlare.

Jotun Kulörtrygghet

Visste du att alla våra färger utvecklas med unika recept speciellt anpassade till Jotuns produkter? När du väljer våra färger, lovar vi att färgen blir likadan som färgen du valde från en av våra färgkartor eller Jotun Exteriörcenter. Med Jotun Kulörtrygghet kan du vara säker på att få precis den färg du har bestämt dig för.

Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers, etc. delar Tanja nyheter, trender och nyttiga tips med dig som är intresserad av interiör, färger och design.

Vår populäraste färgkarta – utomhus

Jotun lanserar en ny utgåva av vår populäraste färgkarta med utomhusfärger; Vackra hållbara utomhuskulörer. Färgkartan presenterar Jotuns populäraste utomhusfärger, i…

Modernt och svart med stylad uteplats

Daniella Witte, en av Sveriges främsta stylister och en duktig fotograf, har stylat det här uterummet inför fotografering och inspelning av…

Att välja färg till sitt hus

Planerar du att måla om huset i år? Tycker du att det är svårt att välja färg på fasad och detaljer? Här får du bra tips för att få ett harmoniskt intryck.

Håll huset rent med självrengörande färg

DEMIDEKK Infinity är Jotuns bästa utomhusfärg någonsin. Färgen är självrengörande, vilket hindrar smuts och pollen från att fästa på fasaden.

Fem skäl att måla huset med DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity är Jotuns bästa utomhusfärg någonsin. Teknologin bakom färgen är helt ny. Här får du fem bra skäl att måla huset med DEMIDEKK Infinity.

Är ditt hus skyddat mot framtidens klimat?

Regnar det mycket? Orolig för ditt hus? Lär dig hur du skyddar ditt hus mot framtidens klimat. DEMIDEKK Infinity är vattenavvisande och håller träet torrt.

Go to top