Ge de gamla trädgårdsmöblerna nytt liv

Ge de gamla trädgårdsmöblerna nytt liv

Visst skulle det kännas bättre att ge nytt liv åt de gamla trädgårdsmöblerna istället för att köpa nya? Med några enkla knep och lite färg kan du förnya uterummet på ett sätt som är både förnuftigt och hållbart. Trädgårdsmöblerna kommer att framstå som nästan nya – och hålla i många år till.

Bilden ovan: För att förnya trädgårdsbänken så att den blir lika fin som denna målar du med DEMIDEKK Infinity Details i kulören JOTUN 7658 Köpenhamnsgrön.

De flesta av oss har någonstans några gamla och kanske lite skamfilade trädgårdsmöbler, som vi tittar på och tänker: ”de här borde jag verkligen göra något åt”. Det kan till exempel vara ett gammalt kafébord med tillhörande stolar, en trädgårdsbänk, ett litet planteringsbord eller andra utemöbler i trä som börjar att bli slitna.

Förnya trädgårdsmöblerna

En gammal sliten bänk kan få helt nytt liv med lite färg och en ny kulör. Här är trädgårdsbänken målad med JOTUN 0745 Grön Umbra som blir en färgstark kontrast till fasaden målad i JOTUN 1124 Skagengul

Ny glädje till uterummet

Det kanske kan vara frestande att bara lämna dina gamla trädgårdsmöbler till närmaste återvinningscentral, men det är varken det bästa för plånboken eller miljön.

Med lite färg och kanske en ny kulör, så har du en ny möbel som tillför glädje till uterummet.

Trädgårdsmöbler målade med JOTUN 8426 Dewy Green

Med lite kärlek och en ny kulör har det här kafébordet med tillhörande stolar fått ett helt nytt liv – och inbjuder verkligen till trädgårdsmys med något gott till kaffet. Liknande utseende får du om du målar trädgårdsmöblerna med DEMIDEKK Infinity Details i kulören JOTUN 8426 Dewy Green.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*
 • *DEMIDEKK Infinity-familjen håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger.

DEMIDEKK Infinity Details passar inte bara till fönster och dörrar, utan även till andra trädetaljer och till trädgårdsmöblerna. Färgen har självrengörande effekt och snabb torktid – den är regnsäker ned till en timme efter målning.

Utmärkta helgprojekt

Att förnya trädgårdsmöblerna är ett överkomligt helgprojekt som ger mycket tillbaka. Med lite slipning och målning slipper du billigt undan – och får ett i det närmaste nytt uterum. Du kan välja att göra jobbet i lugn och ro på egen hand, kanske med favoritmusiken eller en podcast i örat, eller att involvera eventuella hemmavarande barn för ett engagerande gemensamt projekt.

Förnya trädgårdsmöblerna

Blått och vitt tillsammans för tankarna till sommarhimlen. Här är planteringsbordet målat i kulören JOTUN 4153 Blåman. Fasaden är målad i JOTUN 1274 Frostig och grundmuren i JOTUN 1462 Grå Skiffer.

Fasad målad med JOTUN 1939 Sandbeige. Bänk målad med 20118 Amber Red.

Somrigt och energigivande med rött. Bänken är målad i kulören JOTUN 20118 Amber Red. Fasaden är målad med JOTUN 1939 Sandbeige, och terrassen med terrasslasyrkulören JOTUN 90028 Skuggbrun. För att få liknande utseende och längsta hållbarhet målar du detaljerna med DEMIDEKK Infinity Details, fasaden med DEMIDEKK Infinity och terrassen med DEMIDEKK Terrasslasyr

Förnya trädgårdsmöblerna med färg eller terrasslasyr

Här har en enkel bänk fått helt nytt liv med terrasslasyr i kulören JOTUN 90001 Fjällbris.

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr – vackra färger och lång hållbarhet
 • Vackra kulörer och lång hållbarhet
 • Hämmar beväxning på ytan
 • Torkar snabbt – regnsäker efter 1 timme
 • Motverkar sprickbildning

Lycka till med ditt projekt att ge trädgårdsmöblerna nytt liv! Och kom ihåg att du alltid kan fråga oss både om tekniska frågor (via chatten i nedre högra hörnet på jotun.se) eller om kulörråd. Vi svarar så fort vi har möjlighet.

Och du – se gärna våra tips för färgsättning av hela huset för mer inspiration kring kulörval till såväl fasad som trädgårdsmöbler, grundmur, terrass och andra detaljer.

Trädgårdsmöbler i JOTUN 0252 Pärlgrå

Njut av sommaren! Den vackra gamla trädgårdsstolen är målad med JOTUN 0182 Pärlgrå. Målar du trädgårdsmöblerna med DEMIDEKK Infinity Details får du ett resultat som är både vackert och hållbart. 

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*
 • *DEMIDEKK Infinity-familjen håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger.
Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Skapa en harmonisk färgsättning

Har du lagt märke till det vackra huset på årets utomhusfärgkarta? Den klassiska villan har fått en harmonisk och enhetlig färgsättning…

7 fasadfaror att undvika

Försumma inte det viktiga kulörvalet! Rött är en klassisk och välkomnande kulör som skapar energi och glädje. Huset ovan är…

Välj den DEMIDEKK som passar dig

Visst känns det bra när huset är nymålat? Välj en fasadfärg från DEMIDEKK, så kan du njuta av den känslan…

Årets utomhusfärgkarta med fem nya kulörer

Nu lanserar vi en helt ny färgkarta för 2024 med massor av vackra utomhuskulörer, speciellt framtagna för skandinavisk arkitektur och…

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med! DEMIDEKK Performance är en modern…

Go to top