Balmy Grey – en mjuk och lugn gråton

Balmy Grey – en mjuk och lugn gråton

Naturlig, mjuk och behaglig: Jotun 8558 Balmy Grey är en helt ny gråton som vi tror kommer att bli en av de mest populära gråtonerna! Här förstår du varför. 

Vacker gråton utomhus

En av nyheterna i årets färgkarta är Jotun 8558 Balmy Grey – en kulör som vi anser att du behöver lära känna. Med sin milda framtoning kommer den att passa in många olika miljöer – från de kustnära husen till de mer urbana och stilrena byggnaderna.

Jotun 8558 Balmy GreyVarma grå och vita toner skapar en bra harmoni med naturen och dess omgivning. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity – vår allra bästa utomhusfärg – i  Jotun 8558 Balmy Grey. Grundmuren är målad med Jotun DryTech Murfärg i Jotun 1024 Tidlös.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

 JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg

 • Håller muren fin länge
 • För alla typer av puts/betong/grundmur
 • Förebygger flagning och är smutsavvisande
 • 2-i-1 unik teknologi – både diffusionsöppen och vattenavvisande

Vår nästa greige storsäljare?

Jotun 8558 Balmy Grey är en gråbeige ton som är mjuk och lugn i uttrycket, och som kommer att upplevas som en varm gråton. Den kommer att framstå som något mer gyllene och lugn än gråtonerna 1069 Villagrå, 1973 Antikgrå och 8025 Skodde. Den är något ljusare i uttrycket än den välkända 0394 Varmgrå.  Vi tror att 8558 Balmy Grey kommer att bli en ny favorit och storsäljare!

Jotun 8558 Balmy GreyBra kulörval ger huset dess identitet och prägel! Här kombineras  Jotun 8558 Balmy Grey på fasaden med Jotun 1024 Tidlös på grundmuren. 

Skapa en enhetlig färgsättning

Genom att ha ett helhetsperspektiv när du väljer kulörer kommer huset att få en harmonisk framtoning. En nymålad grundmur eller en nylaserad terrass lyfter helhetsintrycket. Rekommenderade detaljkulörer, som till exempel till staket, till 8558 Balmy Grey är Jotun 1274 Frostig och Jotun 0745 Grön Umbra. På grundmuren kan du med fördel använda Jotun 1024 Tidlös och till terrassen rekommenderar vi 90001 Fjällbris.

1274 Frostig.JOTUN 0745 Grön Umbra.1024 Tidlös.

Trebitt 90001 FjellbrisNylaserat och läckert! Jotun 90001 Fjällbris – en lugn och gråaktig terrasslasyrkulör.

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Extra skydd mot beväxning
 • Torkar snabbt
 • Motverkar sprickbildning
 • Lång hållbarhet med bara en strykning

Läs mer om vår senaste färgkarta här!

Drömmer du om att förnya fasaden i sommar? Vår nya färgkarta är full av inspirerande kulörnyheter som skapar en enhetlig färgsättning av huset.  8558 Balmy Grey kommer med sin milda framtoning att passa in många olika miljöer.

Alla Jotuns utomhusprodukter testas under extrema förhållanden innan de godkänns och lanseras på marknaden. Produkterna genomgår också omfattande tester i vårt forskningslaboratorium och uppfyller en rad stränga krav för att i alla lägen kunna erbjuda det bästa skyddet för ditt hus.

(*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger)

Avatar
Avatar

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Gula hus sprider glädje i grannskapet

Gula hus går aldrig riktigt ur tiden. De gula husfärgerna har långa traditioner i Sverige, både starka gula toner och…

Dewy Green – en smakfull och dämpad grön nyans

Dämpade gröna nyanser är fantastiska utomhus. Här ser du en behaglig kombination av fasadfärgen Jotun 8426 Dewy Green och grundmur…

Enhetliga färgkombinationer lönar sig

Denna vita, ljusa kombination av kulörer sätter det naturliga uttrycket i fokus. Det är mjuka övergångar mellan den vita fasaden…

Guide: välj rätt husfärg!

Att välja rätt husfärg är allt annat än lätt. Men du har turen på din sida, vi hjälper dig! Det…

Fräscha upp huset med nya, inspirerande detaljkulörer

Detaljkulörerna hjälper dig att skapa färgfyllda blickfång, och ger ett modernt lyft för hus och uterum. Med enkla medel kan…

Överlägset skydd med DRYGOLIN Nordic Extreme

Med DRYGOLIN Nordic Extreme får du ett vackert hus som håller. Fasaden är målad i kulören JOTUN 9918 Klassisk Vit….

Go to top