Båtvårdstipsen som gör dig till expert

Båtvårdstipsen som gör dig till expert

Är du osäker på hur du ska förbereda båten inför sjösättningen? Funderar du på om du måste skrapa av den gamla bottenfärgen eller på hur du ska göra för att få tillbaka färgen på teaken ombord? Det finns många frågor som dyker upp när man ska sätta igång med säsongens båtvård, men låt inte detta avskräcka dig.

När våren närmar sig blir det full fart i båthamnarna. Många vill få båten klar för sjösättning så fort som möjligt, men det lönar sig att ta det lite lugnt och vara noggrann. Det är minst lika viktigt att göra jobbet rätt som att bli klar snabbt.

Här kan du läsa mer om hur du undviker de vanligaste båtvårdstabbarna.  

Filmer visar hur du gör

Nu kan du också få hjälp på traven och undgå många välmenande, men inte alltid korrekta, tips och råd. Här har vi samlat några praktiska videosnuttar som ger dig alla svaren på de viktigaste frågorna och beskrivningar av de vanligaste båtvårdsmomenten.

«Så gör du»-filmerna från Jotun är en serie av filmer som förklarar framgångsmetoder på ett praktiskt och visuellt sätt. Du hittar alla filmer på Jotun Sveriges Youtube-kanal.

Här är några exempel:

Så bottenmålar du båten

Så rengör du teaken

Lär dig metoderna

Med dessa filmer kan du snabbt och enkelt lära dig hur du tar hand om din båt. Filmerna behandlar specifika moment och målningsprojekt, så att du som båtägare i största möjliga utsträckning kan få svar på frågor inför just ditt projekt. På så sätt har du större chans att lyckas och vara säker på att du använder de rätta produkterna. För ett bra resultat är det mycket viktigt att utföra projekten grundligt och korrekt.

Lycka till inför sjösättningen!

Avatar

Emelie Nilsson – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och nyttiga med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Fem myter om båtrengöring – vad fungerar egentligen?

Att rengöra båten kan vara slitsamt och en ganska tråkig uppgift som båtägare måste göra innan sjösättning. Ofta letar båtägare…

Gör båten klar för semestern!

Äntligen är båten i vattnet, polerad och fixad – vi har en lång och härlig båtsäsong framför oss. Nu när…

Biocidfri bottenfärg för insjöar och Norrlandskusten

Watershield är en specialutvecklad bottenfärg för båtar som ligger i insjöar, längs Norrlandskusten och i andra områden där enbart biocidfria…

Blank båt under hela säsongen

En blank båt ger en stolt båtägare. Ett blankt skrov som är väl beskyddat av ett vax av hög kvalitet…

Så lyckas du med båtvården

Snart dags att sjösätta båten för säsongen? Det här bör du tänka på för att lyckas med årets båtvård och…

Ny och effektiv kapelltvätt

Att båtens kapell blir särskilt hårt utsatt under båtsäsongen är ett välkänt problem. Hårt sittande smuts som är svår att…

Go to top