Dewy Green – en smakfull och dämpad grön nyans

Dewy Green – en smakfull och dämpad grön nyans

Dämpade gröna nyanser är fantastiska utomhus. Här ser du en behaglig kombination av fasadfärgen Jotun 8426 Dewy Green och grundmur målad med Jotun DryTech Murfärg 1024 Tidlös.

Goda färgval ger huset identitet och särprägel!

Vackert med dämpade gröna nyanser utomhus

Gröna färger smälter in fint i naturen och upplevs uppfriskande och behagliga. De skapar ett levande grannskap och färgglada kvarter och det finns många färgtoner att välja på – från de djupa gyllene och traditionella, till de mer dämpade och moderna gröna nyanserna som Dewy Green. Tänk enhetlig färgsättning och låt husets läge och omgivning vägleda ditt val av grön färgnyans när du ska måla ditt hus. ⁠

Jotun 8426 Dewy Green

Jotun 8426 Dewy Green är en ny sober grön nyans, som snabbt kommer att konkurrera om platsen som den mest populära gröna utomhusfärgen.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

Dewy Green – smakfull och tidsenlig

Dämpad, sval och sofistikerad… Jotun 8426 Dewy Green är en diskret, ljus mellanton utvecklad för att vara en frisk fläkt eller för vackra kombinationer tillsammans med den mörkare versionen – Jotun 7653 Stockholmsgrön.

Om du inte vill ha en framträdande kulör på hela huset kan färgstarka detaljer verkligen skapa pricken över i. Dörren målad i Jotun 8426 Dewy Green ger här en pigg och välkomnande entré som passar fint ihop med fasadfärgen Jotun 1141 Natural Beige. Träpallen är målad i den varma beige kulören Jotun 1908 Sisal, och både pall och dörr är målade med DEMIDEKK Infinity Details, en specialutvecklad färg för fönster, dörrar och andra detaljer.

Dør i fargen 8426 Dewy Green

Väggar: DEMIDEKK Infinity 1141 Natural Beige, dörren är målad med DEMIDEKK Infinity Details 8426 Dewy Green – och pallen med  Jotun 1908 Sisal.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*

Som detaljfärg fungerar den lika fint till ljusa fasadfärger som till mörkare nyanser och den är därför också lätt att plocka in som en uppfriskande detalj i uterummet.

Tänk enhetlig färgsättning

Genom att tänka på helheten redan från början när du väljer färger får huset en harmonisk framtoning. En nymålad grundmur lyfter helhetsintrycket och en nylaserad altan gör detsamma. Rekommenderade detaljfärger till Jotun 8426 Dewy Green är till exempel Jotun 10784 Skuggvit och Jotun 8413 Herrgårdsgrön. Grundmuren kan du gärna måla i en gråaktig vit nyans som t.ex  Jotun 1024 Tidlös, medan altanen passar in i helheten om du målar den med DEMIDEKK Terrasslasyr i nyansen 9072 Naturgrå.

Läs också om den nya färgen Köpenhamnsgrön här.

Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå med grønne detaljer

Nylaserat och snyggt! DEMIDEKK Terrasslasyr 9072 Naturgrå – en ljus, gråbeige terrasslasyrfärg som passar fint tillsammans med den dämpade gröna färgpaletten. 

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Vackra kulörer och lång hållbarhet
 • Hämmar beväxning på ytan
 • Torkar snabbt – regnsäker efter 1 timme
 • Motverkar sprickbildning

Nya färger till huset

Drömmer du om att förnya husfärgen eller bara om att måla om utvalda detaljer på huset i sommar? Jotuns utomhusfärgkarta är full av inspirerande nyheter för en enhetlig färgsättning av ditt hus.

En mörk, nästan svart färg som Jotun 0734 Brunsvart ger möjlighet att tillåta sig att använda mer färgstarka kulörer på detaljer som dörrar och möbler. Dörren är målad med DEMIDEKK Infinity Details i den nya gröna färgnyansen Jotun 8426 Dewy Green.

Jotun 0734 Brunsvart, dør 8426 Dewy Green

Som detaljfärg går Jotun 8426 Dewy Green lika fint ihop med ljusa fasadfärger som med mörkare nyanser, och den är därför lätt att hämta in som en uppfriskande detalj i utemiljön.  

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst

Alla Jotuns utomhusprodukter utvecklas och testas under extrema förhållanden innan de godkänns och lanseras på marknaden. När du väljer en färg från Jotun kan du vara trygg med att du får det bästa skyddet för ditt hus.

Följ oss gärna på Jotun Sverige på Instagram för mer inspiration kring färgsättning både inomhus och utomhus.

(* DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger)

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med! DEMIDEKK Performance är en modern…

Ny färgkarta för TREBITT Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr finns i en rad unika transparenta färgnyanser, inspirerade av naturen. Lasyrkulörerna i den nya färgkartan för TREBITT Oljelasyr…

Fasadlasyr med matt och diskret utseende

TYRILIN Matt Lasyr är en helmatt fasadlasyr för fasader av trä. Finishen är helt matt och utan glansreflektioner. Huset på…

Gröna sköna huskulörer

Gröna huskulörer smälter in fint i naturen och upplevs uppfriskande och behagliga. De skapar ett levande grannskap och färgglada kvarter…

Så skapar du en mysig uteplats

Skapa en mysig uteplats för hela familjen! Du behöver vare sig måla om hela huset eller köpa nya trädgårdsmöbler –…

Go to top