Köpenhamnsgrön – ny och läcker grönton

Köpenhamnsgrön – ny och läcker grönton

Historisk inspiration som möts i ett modernt uttryck – ja, så kan man beskriva vår nya grönton Jotun 7658 Köpenhamnsgrön. Den är målad med DEMIDEKK Infinity Details på fönster och pergolan och kombineras med med fasadkulören Jotun 1973 Antikgrå. Fasaden är målad med Jotun DryTech Murfärg.

Ny, grön exteriörkulör med en historisk prägel

Ströget, den lilla havsfrun, Rosenborg slott, ja listan är lång. I Köpenhamn kombineras nytt och gammalt i en perfekt mix av historisk och ny arkitektur. Det var just i Köpenhamn som vi hittade inspiration till vår nya grönton Jotun 7658 Köpenhamnsgrön. Eller Københavnergrønn, som danskarna själva kallar kulören. Detta är en djup och elegant grön nyans som är extra fin intill vita, beige, gråbeige, grå och gula kulörer. Det är en perfekt grönton med historiska inslag som är högaktuell.

Nästa gång du är i Köpenhamn, lägg ett extra öga på just de vackra gröna kulörerna som florerar här. Och medan vi väntar på möjligheterna att få resa igen kan vi tillföra lite Köpenhamnsgrönt i vårt egna uterum.

Cool harmoni. Skapa din unika, lugna uteplats för sommarkvällar med vänner och familj. Denna mörka gröna ton, Jotun 7658 Köpenhamnsgrön är en perfekt bakgrund till sommarens gröna växter. Fasaden är målad i Jotun 1378 Kontur och terrassen är laserad i 9805 Sotad Svart.

Vackra detaljer

Nya DEMIDEKK Infinity Details gör det enkelt att fräscha upp ytterdörren eller förvandla en gammal bänk till en ny favoritmöbel. Specialfärgen har snabb torktid så du kan stänga dörren redan efter två timmar*. Den har överlägsen kulör- och glanshållbarhet** och självrengörande effekt som gör att husets detaljer håller sig vackra i år efter år.

 
* 2 timmar vid 23 grader och 50% luftfuktighet (RH)
** DEMIDEKK Infinity Details håller längst av alla Jotuns utomhusfärger

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

  • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
  • Ser nymålat ut längst*

Läs mer om vår senaste exteriörfärgkarta här.

Alla Jotuns utomhusprodukter testas under extrema förhållanden innan de godkänns och lanseras på marknaden. Produkterna genomgår också omfattande tester i vårt forskningslaboratorium och uppfyller en rad stränga krav för att i alla lägen kunna erbjuda det bästa skyddet för ditt hus.

(*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger)

Avatar
Avatar

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Ett hus blir ett hem

Fasaden är målad i en varmt gråbeige kulör, 1016 Blek Sand, knutarna i 10416 Pärlvit och fönsterkarmar och dörr i kulören…

Tips till målning av huset på hösten

Det är en skön känsla att ha ett nymålat hus, särskilt när hösten och ruskvädret kommer och sätter huset och…

Dags att måla om sommarstugan?

Funderar du på att måla om sommarstugan? Det finns många alternativ till utvändig färgsättning av sommarstugan – oavsett om den…

Populärt med grå och svarta hus

Att måla huset i en grå eller svart nyans är populärt. Huset på bilden ovan är målat med DEMIDEKK Infinity i…

Tänk på miljön när du målar utomhus

Att tänka hållbart när du ska måla om huset innebär framför allt att tänka till ordentligt redan innan du startar…

Så skapar du en mysig uteplats

Härlig uteplats för hela familjen. Med enkla medel kan du förnya och fräscha upp barnbordet. Här använde vi kulören Jotun…

Go to top