Ett hus blir ett hem

Ett hus blir ett hem

Välkommen hem till Caroline Klinker, entrepenören bakom det populära Instagramkontot Ett hus blir ett hem. Där delar hon med sig av härligt innehåll och inspiration från sitt 1920-talshus med allt vad det innebär – huset, projekten, trädgården, livet!

Bilden ovan: Så fint hus! Fasaden är målad i en varmt gråbeige färg, 1016 Blek Sand, knutarna i 10416 Pärlvit och fönsterkarmar och dörr i kulören 8479 Evergreen.

Inredningsintresset tog fart

Med bakgrund som sjuksköterska har Caroline de sista åren helt sadlat om och satsar nu helhjärtat på sitt stora inredningsintresse. Hon driver bland annat ett eget företag där sociala medier och sin egna inredningsbutik står i stort fokus.

– Ett visst inredningsintresse har egentligen alltid funnits, men det var efter att jag fick mitt första barn som intresset tog ordentlig fart. Jag började inreda barnrum och sedan spann det vidare på resten av mitt hus.

DEMIDEKK måla hus dörr 8479 evergreen grå grön färg kulör

Här ser vi den varmt grågröna tonen 8479 Evergreen.

20-tal blir klassiskt modernt

Efter att ha träffat kärleken bor den tidigare hallänningen numera i Västerbotten med man och två barn. Tillsammans bor de i ett vackert hus byggt 1929. Men det fanns en hel del att göra, berättar Caroline.

– När vi tog över huset år 2020 var fasaden i så pass dåligt skick att den behövde bytas. Vi bytte då även fönstrena, säger Caroline.

DEMIDEKK ultimate helmatt måla hus fasad grå beige färg kulör 1016 blek sand

Katten Signe hänger ofta vid den fina entrén. Fasden på huset är målat med DEMIDEKK Ultimate helmatt i en varmt gråbeige kulör, 1016 Blek Sand. Knutarna är målade med DEMIDEKK Ultimate helmatt i kulören 10416 Pärlvit, dörr och fönsterkarmar är målade med DEMIDEKK Infinity Details i kulören 8479 Evergreen.

Delar av huset grundbehandlades med JOTUN Visir Oljegrunning Pigmentert. Hela huset målades sen med DEMIDEKK Ultimate helmatt i en varmt gråbeige kulör, 1016 Blek Sand. Så fint! De nya fönstrena har fått två riktigt fina kulörer, 10416 Pärlvit på knutar/foder och 8479 Evergreen på dörr och fönsterkarmar, som matchar väl med väggfärgen och växtligheten omkring.

Grunda och måla huset med JOTUN Visir Oljegrunning Pigmentert, DEMIDEKK Ultimate helmatt, DEMIDEKK Infinity Details på fönsterkarmar och dörr.

Delar av huset har behandlats med JOTUN Visir Oljegrunning Pigmentert. Fasaden har sen målats med DEMIDEKK Ultimate helmatt på fasad samt DEMIDEKK Infinity Details på fönsterkarmar och dörr.

Varma kulörval

Att förvandla ett gammalt hus till ett mysigt hem är inte det lättaste. Men att gå tillbaka i arkiven och värdefull experthjälp kring kulörvalen kan göra mycket.

– Vi hittade en gammal bild på huset och såg då att fönsterna inte var vita, vilket de var när vi tog över huset. Därför valde vi att måla de nya fönstrena gröna! Vi fick jättefin hjälp från butiken att hitta tre kulörer som gifte sig fint med varandra och passade den gamla stilen väldigt bra.

Huset är målat med DEMIDEKK Ultimate helmatt i kulören färgen 1016 Blek Sand, knutarna i 10416 Pärlvit och dörren i 8479 Evergreen.

Husväggen är målad i kulören 1016 Blek Sand, knutarna i 10416 Pärlvit och dörren i 8479 Evergreen.

Vi har sammanställt flera värdefulla tips när du ska välja färg till fasad och detaljer. För ännu mer inspiration, se även vår digitala färgkarta.

Resultatet

Caroline och hennes man är mycket nöjda med resultatet. Och vi håller med. Huset har verkligen förvandlats till ett hem!

– Vi är supernöjda! Det blev otroligt fint.

Huset är målat med färgen DEMIDEKK Ultimate Helmatt i grå beige kulören 1016 Blek Sand, knutarna med DEMIDEKK Infinity Details vit 10416 Pärlvit och dörren med färg DEMIDEKK Infinity Details i grön kulör 8479 Evergreen.
Husväggen är målad i kulören 1016 Blek Sand, knutarna i 10416 Pärlvit och dörren i 8479 Evergreen.

Inspiration från naturen

Caroline inspireras av allt från content på sociala medier till vacker natur och gammaldags miljöer. Hon besöker gärna gamla slott, gods och gårdar för att få idéer och inspiration. Mycket av naturintresset kan man se vid valet av kulörer till både fasaden, detaljerna och all växtlighet omkring. Kulörvalen gör sig väldigt fint till den lummiga trädgården.

Fasaden är målad med DEMIDEKK Ultimate helmatt i en varmt gråbeige kulör, 1016 Blek Sand. Knutarna är målade med DEMIDEKK Ultimate helmatt i kulören 10416 Pärlvit och dörren är målad med DEMIDEKK Infinity Details i kulören 8479 Evergreen.

Fasaden är målad med DEMIDEKK Ultimate helmatt i en varmt gråbeige kulör, 1016 Blek Sand. Knutarna är målade med DEMIDEKK Ultimate helmatt i kulören 10416 Pärlvit och dörren är målad med DEMIDEKK Infinity Details i kulören 8479 Evergreen.

Framöver väntar många spännande projekt och Caroline hoppas få vidareutveckla sin verksamhet ännu mer. Vi tycker det ska bli intressant att ta del av allt härligt innehåll på @etthusbliretthem och vi önskar Caroline all lycka till!

Foto: Caroline Klinker

Här är produkterna som använts.

 VISIR Oljegrunning Pigmentert

VISIR Oljegrunning Pigmentert

Trygghet för det viktiga grundarbetet
 • Dokumenterad effekt mot röta (KemI bekämpningsmedel klass 2 och 3, regnr: 5052 och 5051
 • Pigmentering som skyddar träet mot UV-ljus

 DEMIDEKK Ultimate Helmatt

DEMIDEKK Ultimate Helmatt

DEMIDEKK Ultimate Helmatt – unik, matt kulörupplevelse
 • Unik kulörupplevelse
 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Långvarig glans- och kulörhållbarhet
 • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity – vår bästa utomhusfärg
 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*
  *DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKK utomhusfärger
Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Skapa en harmonisk färgsättning

Har du lagt märke till det vackra huset på årets utomhusfärgkarta? Den klassiska villan har fått en harmonisk och enhetlig färgsättning…

7 fasadfaror att undvika

Försumma inte det viktiga kulörvalet! Rött är en klassisk och välkomnande kulör som skapar energi och glädje. Huset ovan är…

Välj den DEMIDEKK som passar dig

Visst känns det bra när huset är nymålat? Välj en fasadfärg från DEMIDEKK, så kan du njuta av den känslan…

Årets utomhusfärgkarta med fem nya kulörer

Nu lanserar vi en helt ny färgkarta för 2024 med massor av vackra utomhuskulörer, speciellt framtagna för skandinavisk arkitektur och…

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med! DEMIDEKK Performance är en modern…

Go to top