Fabriksmålad panel ger en effektiv byggprocess

Fabriksmålad panel ger en effektiv byggprocess

Går du i byggtankar, eller är det på tiden att du byter panel på huset? Då kan det vara både smart och tidsbesparande att välja en färdigmålad panel.

En färdigmålad panel är grundad och målad med Jotuns produkter innan den monteras på huset. Målningen sker i fabrik under kontrollerade förhållanden. Oavsett vilken panel du ska ha på huset går den att få färdigmålad i  valfri kulör i Jotun OPTIMAL täckfärg – eller Jotun TREBITT lasyr.

Du slipper också bekymra dig för ”krympränder”.

Fördelar med färdigmålat

Med en fabriksmålad panel är det endast slutstrykningen som måste appliceras. Detta behöver inte göras omedelbart, men det bör ske inom två år efter att panelen har monterats. Slutstrykningen garanterar att panelen får en lång kulör- och glanshållbarhet. Eftersom hela panelen är målad behöver man inte heller oroa sig för ”krympränder”. Med detta menas att man undviker att ljusa remsor framkommer, som det gör när träet rör sig – eller krymper. Det här är något som ofta inträffa efter ett tag om du målar obehandlat trä. Men det kan även ske om du målar med färg på vit panel som bara är grundmålad och det är det många som inte tänker på.

Fabriksmålad panel

En fabriksmålad panel sparar tid och ger ett effektivare bygge, eftersom huset redan är grundat och målat med en strykning när panelen är uppbyggd. Använd gärna nyheten DEMIDEKK Infinity – vår bästa utomhusfärg någonsin – när du målar vid slutstrykningen, så får du ett hus med överlägsen glans- och kulörhållbarhet.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

  • Skyddar huset längst*
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
  • Ser nymålat ut längst*
  • Självrengörande
*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger

Jotun Fabriksmålad panel

Med en fabriksmålad panel får du en effektiv byggprocess – hela året!

Finns på byggvaruhus

Du kan beställa och få levererad en fabriksmålad panel med Jotuns grundningar och kulörer i många byggvaruhus. Kom ihåg att specificera till byggvaruhuset eller snickaren att du vill ha panel som är målad med Jotuns produkter.

Läs mer om fabriksmålad panel här.

Färdigmålad panel Jotun

Alla kulörer från Jotuns färgkarta utomhus går att få till den fabriksmålade panelen.

Hitta din färg

Fabriksmålad panel finns tillgänglig i alla kulörer från Jotuns utomhusfärgkarta. Vissa färger har den unika funktionen att de upplevs både som tidlösa och moderna. Genom att kombinera färgerna på olika sätt kan du tydliggöra den stil som passar just ditt hus bäst. Oavsett om du väljer en färgsättning i neutrala nyanser eller mer färgstarka kontraster, kommer ditt färgval att ge huset karaktär.

Här hittar du Jotuns mest populära utomhuskulörer . Alla kulörer hittar du också med färgprover i Jotuns Exteriörcenter hos våra återförsäljare.

Brunsvart Hus

Huset är målat i Jotun 0734 Brunsvart, i kombination med laserade detaljer; Trebitt Oljelasyr 0810 Heigul.

Vill du ha ett transparent utseende med lasyr? Se våra lasyrkulörer i Trebitt-färgkartan.

Ljust eller mörkt?

Stora hus kan med fördel målas i något mörkare färger. Mörka hus framstår som mindre än vita, ljusa hus. Lek med naturen och kom ihåg att mörka kulörer ofta ger en mjukare övergång till vegetationen runt huset. Få fler färgsättningstips för ditt hus!

Läs mer om fördelarna med fabriksmålad panel. 

Emelie Nilsson
Emelie Nilsson

Emelie Nilsson – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och nyttiga med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Torp blev vit drömvilla

Villan som är målad med DEMIDEKK Infinity 1001 Eggvit, ligger precis vid vattnet och har förvandlats från torp till en…

Härligt gräddigt med Eggvit

Som en gräddbakelse ligger den där, Sarah och Andreas vita villa. Läs här hur de tänkte när de skulle välja…

Sommardröm i rött och vitt

Ett rött hus med vita knutar är väl kanske en dröm för många. Följ med hem till Anne Linden, Influencer,…

Måla huset vitt med självrengörande färg

Se vad du bör tänka på innan du bestämmer dig Vit är en mycket populär kulör och väljs ofta när…

Enhetliga färgkombinationer lönar sig

Denna vita, ljusa kombination av kulörer sätter det naturliga uttrycket i fokus. Det är mjuka övergångar mellan den vita fasaden…

Sudda ut gränsen mellan ute och inne

När trädgårds- och inredningsarkitekten Therese Knutsen och hennes man skulle göra om uteplatsen samt fasaden av deras hus ville de…

Go to top