Färger skapar fina barndomsminnen

Färger skapar fina barndomsminnen

Barn behöver färger

Barn i alla åldrar behöver färger och vi vet bland annat att synsinnet stimuleras genom användning av starka färger och färgkontraster. En del färger verkar lugnande medan andra ger energi. Olika personligheter har olika behov.

Barn behöver färg

Här har vi målat med SENS 07 i färgen 10580 Soft Skin på väggen och 2024 Senses på stolarna.

Färger skapar minnen

Om du tänker tillbaka på din egen barndom, vilka färger kommer du ihåg? Själv minns jag väldigt bra när mina föräldrar renoverade mitt barnrum och jag fick nya ljusblå väggar med matchande soffa och gardiner. Åh, som jag myste i det rummet, mitt rum!

Barn behöver färg

På bilden: SENS 5030 St. Pauls Blue nederst och 1973 Antikgrå överst.

Är du gravid och ska måla?

För dig som är gravid är det extra viktigt att hänsyn till den lilla i magen. Med färgen SENS kan du känna dig helt trygg med att varken du eller den lilla tar skada av färgen. Du kan alltså måla barnrummet färdigt med gott samvete när du använder produktserien SENS. Ska du måla lister och vägg i samma färg kan du använda samma färgburk. Med SENS 3-i-1 är det tryggt och enkelt att använda produkten om du ska måla vägg, panel eller lister. Den har en dämpad silkematt glans och ger ett fint och hållbart resultat.

Här är paletten som presenterades i videon ovan. Se flera fina barnrum och bra färgkombinationer i den digitala SENS-färgkartan.

Inga lösningsmedel

SENS-produkterna innehåller inte lösningsmedel och avger inga skadliga emissioner. SENS är det naturliga valet för dig som vill ha bästa möjliga inomhusklimat och är perfekt när du ska renovera barnrum. Med SENS kan du vara säker på att du väljer det bästa för familjens hälsa.

 SENS VÄGG/PANEL/LIST 07

SENS VÄGG/PANEL/LIST 07

  • 3i1 – lätt att använda
  • Fint tåligt resultat
  • Ingen färglukt eller skadlig emission
  • Matt

Barn behöver färg

Väggen är målad i färgen 7163 Minty Breeze.

LADY 7163 Minty Breeze

En gråaktig lite smutsig mintton. Inte pastellaktig utan snarare dämpad och diskret. Läcker till både ljusare minttoner samt de vackra färgerna 6325 Balans och 5180 Oslo. Prova den gärna ihop med dämpade beige färger som 1016 Blek Sand, 1233 Mohair och 10249 Sober. Färgen framstår som lite tuffare i kombination med vitare färger som 7236 Chi och 9918 Klassisk Vit än 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Lek med färger

Hoppa, leka, dansa och sova…. Ett barnrum ska fungera till många saker, både dag och natt. Lek med färger och former – skapa livliga och roliga rum där det är kul att vara! Blå och turkosa toner är för övrigt färger som fungerar extra bra i sovrum när kvällen kommer och man ska få ro.

Barn behöver färg

 

Klasskompisar

När barnen börjar en ny vardag med skola och fritidsaktiviteter, ställer också detta nya krav på barnrummet. Skapa en bra zon för läxläsning, sömn och inte minst en plats som inbjuder till lek med nya klasskompisar.

Ungdomsrum

Det sker mycket i övergången från barn till ungdom. De blir tydligare med vad de själva vill, sin egen identitet och sina egna intressen – och vill visa att de håller på att bli ”vuxna”. Rummet är ett av de första synliga tecknen på det. Här får du tips på hur du kan hjälpa dem att hitta sin stil.

Här är paletten från videon ovan.

Se flera exempel på tuffa ungdomsrum och fina färgkombinationer i den digitala SENS-färgkartan.

Ingen målarlukt

Om du öppnar en burk och luktar på SENS kommer du uppleva att färgen är luktfri. SENS innehåller minimalt med partiklar som avdunstar och när du målar med SENS undviker du därför obehaglig lukt – både när du målar och när du är klar.

Är du redo att skapa fina färgminnen för dina barn? 🙂

Se här för fler tips om barnrum och ungdomsrum

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg

Go to top