Fasadlasyr med matt och diskret utseende

Fasadlasyr med matt och diskret utseende

TYRILIN Matt Lasyr är en helmatt fasadlasyr för fasader av trä. Finishen är helt matt och utan glansreflektioner. Huset på bilden har laserats i kulören TYRILIN 1206 Svarthatten. Få samma resultat med TYRILIN Matt Lasyr.

Att färgsätta stugan eller huset med lasyr är en spännande uppgift. Lasyren håller i många år och därför bör också kulörvalet hålla över tid, vare sig du väljer en helt mörk och stram kulör, en varmare brun nyans eller en modernare grå nyans. Innan du väljer kulör är det viktigt att fråga dig vilket uttryck du önskar på fasaden. Här presenterar vi tre olika färgriktningar som alla på olika sätt ger fasaden en enhetlig och tidlös prägel.

Mörka kulörer smälter in i omgivningarna

Tilltalas du av mörka fasadkulörer? Med mörka kulörer framhäver du husets estetiska kvaliteter. Huset framstår som en solid och elegant fixpunkt i landskapet samtidigt som det smälter vackert in i omgivningarna. Läs mer om populära mörka fasadkulörer.

En fasad laserad i svart upplevs som stram, dramatisk och elegant – och allt annat än tråkig. Mörka nyanser skiljer också ut sig från omgivningen utan att därigenom pocka på allt för mycket uppmärksamhet. En fasad målad med TYRILIN Matt Lasyr i den populära kulören TYRILIN 1206 Svarthatten framhäver arkitekturen och passar fint till moderna hus med spännande vinklar. Samtidigt ger nyansen äldre hus en uppdaterad stil och kan på det sättet bli en länk mellan husets traditionella byggnadsstil och val av mer moderna möbler och växter i uterummet.

TYRILIN Matt Lasyr

Huset är laserat i kulören TYRILIN 1206 Svarthatten. För att få samma utseende rekommenderar vi TYRILIN Matt Lasyr. Terrassen är laserad  i kulören JOTUN 90000 Terrassbrun.

För ett sömlöst resultat är det fint att, som på bilden ovan, hämta in andra djupa, mörka nyanser på till exempel fönsterkarmar och terrass.

 TYRILIN Matt Lasyr

TYRILIN Matt Lasyr

  • Snabb och enkel applicering
  • Kräver ingen grundning
  • Kan blandas i flera vackra kulörer

Naturens bruna nyanser

För dig som inspireras av färgerna ute i naturen är de varma bruna nyanserna perfekta för att skapa en behaglig och harmonisk stil på fasaden. Mörkbruna nyanser passar särskilt bra mot den omgivande naturen och låter landskapet få komma till sin fulla rätt. De här nyanserna framhäver också arkitekturen väl, och gör det helt i harmoni med den omgivande naturen.

Ta en titt på den disigt mörkbruna kulören TYRILIN 1209 Trollheim – en brun nyans som balanserar elegant mellan det strama och det välkomnande uttrycket. Den varma, ljusare bruna kulören TYRILIN 1207 Finse är ett fint komplement till TYRILIN 1209 Trollheim och kan med fördel användas för att framhäva delar av exteriören, som ett ingångsparti eller en nisch i fasaden.

TYRILIN Matt Lasyr

Den mörkbruna delen av fasaden är laserad i kulören TYRILIN 1209 Trollheim och den gyllene ljusbruna kulören är TYRILIN 1207 Finse. Få samma resultatet med TYRILIN Matt Lasyr. Terrassen är laserad i kulören JOTUN 0676 Tjärbrun. 

Grått och uttrycksfullt

Det är något med grå nyanser som känns modernt och stilrent, men samtidigt tidlöst. En grålaserad fasad signalerar en modern stil med fokus på strama linjer och några utvalda designdetaljer. Även de grå färgerna hämtar sina nyanser från naturen, men här pratar vi om klippor och berg snarare än skog och ängar.

Många älskar det lite väderslitna grå uttrycket på fasaden och det finns ett par riktigt vackra grå kulörer att välja på i TYRILIN Matt Lasyr. TYRILIN 1202 Glittertind är en disigt grå kulör som framstår som mjuk och varm medan TYRILIN 1216 Steigen är en sval, mörkt grå nyans.

TYRILIN Matt Lasyr

Den charmiga stugan med grästak är målad med TYRILIN Matt Lasyr i kulören TYRILIN 1216 Steigen, en mörk och sval grå nyans. 

Välj en utomhuslasyr av högsta kvalitet

Modern teknologi tillsammans med lång erfarenhet har lagt grunden till en utomhuslasyr av högsta kvalitet. Uttrycket är naturligt matt på ett sätt som kommer omgivningen tillmötes för en harmonisk helhet. Den framhäver arkitekturen och ger huset ett diskret och modernt utseende i samklang med naturen. Finishen är helmatt och utan glansreflektioner.

 TYRILIN Matt Lasyr

TYRILIN Matt Lasyr

  • Snabb och enkel applicering
  • Kräver ingen grundning
  • Kan blandas i flera vackra kulörer

TYRILIN Matt Lasyr kräver ingen grundning men ger ändå långa underhållsintervall och håller huset vackert och välskött under många år. Har du en äldre laserad fasad med de små skavanker tiden kan ge är en matt lasyr ett bra alternativ. TYRILIN Matt Lasyr dämpar ojämnheter och stramar upp helheten – och får huset att framstå som mer modernt.

TIPS – Visste du att du kan använda TYRILIN Matt Lasyr såväl på nytt träverk och tryckimpregnerat virke som på fasader som tidigare laserats med andra lasyrer?

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Skapa en harmonisk färgsättning

Har du lagt märke till det vackra huset på årets utomhusfärgkarta? Den klassiska villan har fått en harmonisk och enhetlig färgsättning…

7 fasadfaror att undvika

Försumma inte det viktiga kulörvalet! Rött är en klassisk och välkomnande kulör som skapar energi och glädje. Huset ovan är…

Välj den DEMIDEKK som passar dig

Visst känns det bra när huset är nymålat? Välj en fasadfärg från DEMIDEKK, så kan du njuta av den känslan…

Årets utomhusfärgkarta med fem nya kulörer

Nu lanserar vi en helt ny färgkarta för 2024 med massor av vackra utomhuskulörer, speciellt framtagna för skandinavisk arkitektur och…

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med! DEMIDEKK Performance är en modern…

Go to top