Gröna toner i en uppfriskande harmoni

Gröna toner i en uppfriskande harmoni

Kombinera ljuvliga, ljusa gröna toner tillsammans och få en läcker harmoni. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören 7053 Lärdal, bordet med DEMIDEKK Infinity Details i 8413 Herrgårdsgrön. Terrassen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i 90029 Naturligt Silvergrå.

Gröna favoriter

Gröna kulörer upplevs uppfriskande och behagliga. De skapar levande grannskap och färgglada kvarter. Grönt kommer i oändligt många toner. Från de djupa gyllene och traditionella, till de mer dämpade och moderna gröna nyanserna, så som våra helt nya toner 7653 Stockholmsgrön och 8426 Dewy Green.

Jotun 8426 Dewy GreenStämningsfull fasad. 8426 Dewy Green är en helt nyutvecklad, modern och samtidigt tidlös grönton. Den kan vara vid din sida länge! 

8436 Dewy Green

En dämpad gråaktig grön kulör. Detta är en ljus mellanton som ger en fräsch och fin kombination intill den mörkare varianten 7653 Stockholmsgrön.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

En ny klassiker?

Vi tror att vår nya kulör 7653 Stockholmsgrön kommer att synas på flera hus framöver. Den är lagom färgstark och lagom dämpad.

Stolen är ett läckert blickfång. Den är målad med DEMIDEKK Infinity Details i kulören 1908 Sisal.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst

TON-I-TON

Gröna fasader kombineras väldigt fint tillsammans med gröntoner från samma kulörfamilj. Det vill säga, ljusare eller mörkare varianter av fasadkulören. Uttrycket blir mer dämpat, harmoniskt och enhetligt. Gråaktiga och gyllene vittoner är även vackert i kombination med en grön fasad. I vår nya färgkarta får du bra och trygga rekommendationer på matchande kulörer till hela huset. En vacker, enhetlig kulörpalett tillsammans med våra högkvalitativa produkter ger ett hållbart, vackert hus. Och dessutom blir kulörvalet enklare för dig. Våga färgsätta detaljerna utomhus. Här är fasaden målad i 7053 Lärdal som kombineras med 8413 Herrgårdsgrön som bordet är målat i. Med DEMIDEKK Infinity Details kan du enkelt förnya dina utemöbler. 

JOTUN 7053 Lärdal.OTUN 8413 Herrgårdsgrön.

Naturens påverkan

När du ska välja en grönton till fasaden är det viktigt att du tar hänsyn till husets läge och dess omgivning. Låt huset harmonisera med miljön och kulörerna som finns i dess närhet.

Mörkare toner upplevs som lugnare och mjukare, såsom 0745 Grön Umbra. Målar du med DEMIDEKK Infinity skyddar du huset längst, samtidigt som det ser nymålat ut längst*. 

JOTUN 0745 Grön Umbra

En mörk gulaktig grönton. Passar ihop med 1037 Sandsten, 8413 Herrgårdsgrön, 1491 Slipsten

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

Ny färgkarta

Vi  vill alltmer skapa en enhetlig färgsättning utomhus. Lär känns våra nya exteriörkulörer i vår nya färgkarta som även presenterar rekommenderade kombinationskulörer till hela huset. Läs mer här.

Alla Jotuns utomhusprodukter testas under extrema förhållanden innan de godkänns och lanseras på marknaden. Produkterna genomgår också omfattande tester i vårt forskningslaboratorium och uppfyller en rad stränga krav för att i alla lägen kunna erbjuda det bästa skyddet för ditt hus.

Avatar
Avatar

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Nyhet: DEMIDEKK Infinity Details

Lek med detaljerna. Med små enkla medel kan uterummet förändras och kännas helt nytt. Den gula stolen är målad med…

Lugna kombinationer i beige och brunt

Med beige och bruna kulörer får du ett varmt och tillmötesgående hem. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity, vår bästa…

Detaljkulörer som tillför det stora extra

Visst är det härligt när man möts av en enhetlig färgsättning utomhus? Här matchas fasadkulören och detaljerna på dörren och…

Dämpade och delikata blåtoner

Lugn och naturlig kulörmix. Utomhusmöbler i trä är extra fint tillsammans med dämpade blåtoner. Här är väggen målad med DEMIDEKK…

Fräscha upp huset med nya, inspirerande detaljkulörer

Detaljkulörerna hjälper dig att skapa färgfyllda blickfång, och ger ett modernt lyft för hus och uterum. Med enkla medel kan…

Läcker ockragulton till fasaden

Lär känna vår nya kulör Jotun 10168 Muted Yellow. Som namnet avslöjar är detta en dämpad gulton. Det är en uppdaterad…

Go to top