Gröna toner i en uppfriskande harmoni

Gröna toner i en uppfriskande harmoni

Kombinera ljuvliga, ljusa gröna toner tillsammans och få en läcker harmoni. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören 7053 Lärdal, bordet med DEMIDEKK Infinity Details i 8413 Herrgårdsgrön. Terrassen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i 90029 Naturligt Silvergrå.

Gröna favoriter

Gröna kulörer upplevs uppfriskande och behagliga. De skapar levande grannskap och färgglada kvarter. Grönt kommer i oändligt många toner. Från de djupa gyllene och traditionella, till de mer dämpade och moderna gröna nyanserna, så som våra helt nya toner 7653 Stockholmsgrön och 8426 Dewy Green.

Jotun 8426 Dewy GreenStämningsfull fasad. 8426 Dewy Green är en helt nyutvecklad, modern och samtidigt tidlös grönton. Den kan vara vid din sida länge! 

8436 Dewy Green

En dämpad gråaktig grön kulör. Detta är en ljus mellanton som ger en fräsch och fin kombination intill den mörkare varianten 7653 Stockholmsgrön.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

En ny klassiker?

Vi tror att vår nya kulör 7653 Stockholmsgrön kommer att synas på flera hus framöver. Den är lagom färgstark och lagom dämpad.

Stolen är ett läckert blickfång. Den är målad med DEMIDEKK Infinity Details i kulören 1908 Sisal.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst

TON-I-TON

Gröna fasader kombineras väldigt fint tillsammans med gröntoner från samma kulörfamilj. Det vill säga, ljusare eller mörkare varianter av fasadkulören. Uttrycket blir mer dämpat, harmoniskt och enhetligt. Gråaktiga och gyllene vittoner är även vackert i kombination med en grön fasad. I vår nya färgkarta får du bra och trygga rekommendationer på matchande kulörer till hela huset. En vacker, enhetlig kulörpalett tillsammans med våra högkvalitativa produkter ger ett hållbart, vackert hus. Och dessutom blir kulörvalet enklare för dig. Våga färgsätta detaljerna utomhus. Här är fasaden målad i 7053 Lärdal som kombineras med 8413 Herrgårdsgrön som bordet är målat i. Med DEMIDEKK Infinity Details kan du enkelt förnya dina utemöbler. 

JOTUN 7053 Lärdal.OTUN 8413 Herrgårdsgrön.

Naturens påverkan

När du ska välja en grönton till fasaden är det viktigt att du tar hänsyn till husets läge och dess omgivning. Låt huset harmonisera med miljön och kulörerna som finns i dess närhet.

Mörkare toner upplevs som lugnare och mjukare, såsom 0745 Grön Umbra. Målar du med DEMIDEKK Infinity skyddar du huset längst, samtidigt som det ser nymålat ut längst*. 

JOTUN 0745 Grön Umbra

En mörk gulaktig grönton. Passar ihop med 1037 Sandsten, 8413 Herrgårdsgrön, 1491 Slipsten

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

Ny färgkarta

Vi  vill alltmer skapa en enhetlig färgsättning utomhus. Lär känns våra nya exteriörkulörer i vår nya färgkarta som även presenterar rekommenderade kombinationskulörer till hela huset. Läs mer här.

Alla Jotuns utomhusprodukter testas under extrema förhållanden innan de godkänns och lanseras på marknaden. Produkterna genomgår också omfattande tester i vårt forskningslaboratorium och uppfyller en rad stränga krav för att i alla lägen kunna erbjuda det bästa skyddet för ditt hus.

(*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger)

Avatar
Avatar

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Tänk på miljön när du målar utomhus

Att tänka hållbart när du ska måla om huset innebär framför allt att tänka till ordentligt redan innan du startar…

Så skapar du en mysig uteplats

Härlig uteplats för hela familjen. Med enkla medel kan du förnya och fräscha upp barnbordet. Här använde vi kulören Jotun…

Drömmer du om ett rött hus? Här är våra tips!

Ett rött hus ger värme och energi till omgivningarna. Hitta den perfekt röda färgen till ditt hus!   Bild ovan:…

Friskt med blågröna detaljer ute

Med nya, blågröna detaljer kan du skapa en helt ny atmosfär utomhus. – Läs mer om hur du kan friska…

50 år av kulörtrender utomhus

DEMIDEKK fyller 50 år! Sedan 1972 har DEMIDEKK skyddat och förskönat svenska trähus och är idag etablerat som ett av…

Vinnare av nymålat hus 2021

Vinnarhuset är målat med DEMIDEKK Infinity i Jotun 1376 Froströk, altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i Jotun 9072 Naturgrå och…

Go to top