Läcker ockragulton till fasaden

Läcker ockragulton till fasaden

Lär känna vår nya kulör JOTUN 10168 Muted Yellow. Som namnet avslöjar är detta en dämpad gulton. Det är en uppdaterad version av de mer traditionella ockragula tonerna som vi känner igen sedan tidigare. För motsvarande utseende målar du fasaden med DEMIDEKK CleanTech. 

Ny dämpad, ockraton

Gula fasader upplevs som levande, glada och energirika. De kulörstarka och rena gula tonerna kommer att berika grannskapet med sin närvaro. Ockragula toner är kända för sitt vackra samspel mellan naturen och vegeterade områden. Och om man säger Staverngul tror vi att många påminns om den klassiska och kända ockratonen. Detsamma gäller exempelvis Höststämning som är en traditionell och fin ockraton, som har varit med oss länge. Nu har vi däremot utvecklat en helt ny och modern kulör som vi tror kommer att bli en favorit hos många. JOTUN 10168 Muted Yellow är mindre färgstark än de traditionella ockratonerna och framstår med ett delikat och nedtonat uttryck.

Härlig vårlycka! JOTUN 10168 Muted Yellow framstår som mer dämpad och diskret. För ett motsvarande utseende målar du fasaden med DEMIDEKK CleanTech

 DEMIDEKK CleanTech

DEMIDEKK CleanTech

 • Smutsavvisande egenskaper – håller huset rent
 • Utmärkt glans- och kulörhållbarhet
 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Ser nymålat ut mycket länge

NYMÅLAT UTSEENDE LÄNGE

DEMIDEKK CleanTech är en smutsavvisande utomhusfärg som gör att huset håller sig rent och ser nymålat ut mycket länge. Den har utmärkt glans-och kulörhållbarhet och du får mycket långa underhållsintervaller. Dessutom är färgen är Svanenmärkt och har minst 60% återinsamlad och återvunnen plats i emballaget.

Färgsätt alla detaljer utomhus! JOTUN 10168 Muted Yellow är enkel att kombinera med en rad andra kulörer. En klassisk och ständigt aktuell färgkombination är att måla staketet med DEMIDEKK Infinity Details i JOTUN 1284 Svolvär eller JOTUN 8734 Brunsvart. Muren målar du med JOTUN DryTech murfärg i JOTUN 1491 Slipsten och terrassen laserar du med DEMIDEKK Terrasslasyr i JOTUN 90028 Skuggbrun.

 DEMIDEKK CleanTech

DEMIDEKK CleanTech

 • Smutsavvisande egenskaper – håller huset rent
 • Utmärkt glans- och kulörhållbarhet
 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Ser nymålat ut mycket länge

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Vackra kulörer och lång hållbarhet
 • Hämmar beväxning på ytan
 • Torkar snabbt – regnsäker efter 1 timme
 • Motverkar sprickbildning

 JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg

 • Håller muren fin länge
 • För alla typer av puts/betong/grundmur
 • Förebygger flagning och är smutsavvisande
 • 2-i-1 unik teknologi – både diffusionsöppen och vattenavvisande

SKAPA EN ENHETLIG FÄRGSÄTTNING UTOMHUS

Vi efterfrågar alltmer en enhetlig färgpalett utomhus, och i vår senaste färgkarta har vi samlat trygga och fina fasadkulörer. Husets fasadkulör ska harmoniera med kulören på fönster, dörrar, detaljer, grundmur, terrass och uterum. Därför presenterar vi numera rekommenderade färgkombinationer till hela huset i färgkartan. En vacker, enhetlig färgsättning tillsammans med högkvalitativa produkter ger ett vackert hus.

Skapa en enhetlig färgsättning. Tänk på hela huset och inkludera hela uterummet när du planerar att måla om exteriört. Här är väggen laserad med JOTUN 0175 Tjärbrun. Kulören JOTUN 10168 Muted Yellow skapar en spännande kontrast till de olika detaljerna i uterummet. Personligt och annorlunda! Lasyren vi rekommenderar är TREBITT Oljelasyr  och motsvarande utseende på den gula väggen får du när du målar med DEMIDEKK CleanTech.

 Läs mer om vår senaste färgkarta och våra nya kulörer här.

Alla Jotuns exteriörprodukter är utvecklade och testade under extrema förhållanden, samt producerade i Norge. När du väljer en produkt från Jotun kan du vara trygg med att hela huset får det bästa skyddet.

(*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger)

Avatar
Avatar

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Nymålat hus hos Emelie i Spånga

Välkommen hem till Emelie Sundberg! Inspireras av ett nymålat hus i Spånga och få tips på hur man bäst väljer…

Valerie Aflalo trivs i sin varmgrå villa

Valerie Aflalo är kvinnan bakom modemärket Valerie. När familjens hus skulle målas om var det inte helt lätt att välja färg. Här berättar hon hur hon tänkte och kom fram till rätt färg. Se här hur fint huset blev med den varmgrå JOTUN 8025 Skodde.

Husets detaljer och utemöbler kräver specialfärg

Fönster, dörrar, staket, utemöbler och andra utvändiga detaljer är ofta gjorda av​ hyvlat virke som kräver bra utflytning. Därför har…

Så gör du midsommaraftons godaste Pavlova

Visst är det något fantastiskt med midsommarafton? Kanske för att det är vårt tydligaste sommar- och semestertecken. I detta inlägget…

Upptäck våra nya blå utomhuskulörer

I årets utomhusfärgkarta presenterar vi två nya blå kulörer: JOTUN 4710 Duggblå och JOTUN 5556 Nordic Blue! De är båda…

Solgult sommarhus i Norge

Sommaren närmar sig med stormsteg! I detta härliga sommarhus i Norge, målat i JOTUN 1124 Skagengul, kan sommaren nyttjas till…

Go to top