Målade fönster ute med överlägset skydd

Målade fönster ute med överlägset skydd

Välskötta målade fönster ger ditt hus ett lyft. Med specialfärgen DRYGOLIN Nordic Extreme Fönster & Dörr kan du känna dig trygg med att dina fönster får överlägset skydd. 

Bild: Fönstret ovan och nedre delen av väggen är målade i kulören JOTUN 1908 Sisal. Övre delen av väggen är målad med nyansen JOTUN 1901 Marmor. Fasaden är målad med JOTUN DryTech Murfärg. 

Målning av fönster utomhus

Fönstren är husets ögon, brukar det sägas. Hur står det till med ditt hem, är fönstren en källa till dåligt samvete? Misströsta inte, det är inte så krävande som du tror att bli kvitt såväl matta och slitna fönster som det dåliga samvetet. Och gör du jobbet ordentligt får du ett både vackert och hållbart resultat i många år framöver.

Jotun 2006 Husmannsrød

Stilfull och personlig färgkombination: Fönster och fönsterkarmar kan klä i så många andra färger än bara vitt. Här gör sig fönstren, målade med JOTUN 10254 Brun Jord, och fönsterkarmarna i JOTUN 1284 Svolvär fint till fasadfärgen JOTUN 2006 Husmansröd. När du målar fasaden med DRYGOLIN Nordic Extreme och fönstren med DRYGOLIN Nordic Extreme Fönster & Dörr får huset överlägset skydd.

 DRYGOLIN Nordic Extreme Fönster & Dörr

DRYGOLIN Nordic Extreme Fönster & Dörr

 • Överlägset skydd*​
 • Extrem kulör- och glanshållbarhet​*
 • Självrengörande​
 • Vattenavvisande– regnsäker på 1 timme​**
 • Suveräna påföringsegenskaper​

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Överlägset skydd – tål mest*​
 • Extrem kulör- och glanshållbarhet​*
 • Självrengörande​
 • Vattenavvisande– regnsäker på 1 timme​**
 • Vackert hus som håller

Välj rätt produkt till målarjobbet!

DRYGOLIN Nordic Extreme Fönster & Dörr är DRYGOLIN-seriens bästa färg till fönster och dörrar. Specialfärgen har ett överlägset skydd och extrem kulör- och glanshållbarhet. Färgen har dessutom självrengörande egenskaper, som ger ett vackert resultat som håller. Den är övermålningsbar redan efter 2 timmar, vilket är bra att veta när arbetslusten infinner sig. Tillsammans med rätt verktyg och en smula framåtanda, kan du känna dig trygg med att fönstren får den allra bästa behandlingen.

Jotun 1108 Fyn

Visste du att en mörk fönsterinramning får fönstret att verka större? Här ger fönsterkulören JOTUN 0099 Svart karaktär och inramning till väggkulören JOTUN 1108 Fyn. När du målar med DRYGOLIN Nordic Extreme Fönster & Dörr får detaljerna överlägset skydd och extrem kulör- och glanshållbarhet.

Jotun 20141 Gyldenrød Tegl_Jotun 20118 Amber Red

Maskulint, modigt och tufft! Fönstret, målat i kulören JOTUN 20118 Amber Red, lyfter väggkulören JOTUN 20141 Gyllenrött Tegel. Den putsade väggen är målad med JOTUN DryTech Murfärg.

Så målar du fönstren

 1. Är fönstret målat tidigare? Tvätta först med JOTUN 3-i-1 Kraftvask och mögeldesinfektion. Efterskölj med vatten.
 2. Skrapa försiktigt bort lös färg, och borsta eventuellt de skrapade områdena med en stålborste. Slipa lätt med sandpapper och runda av skarpa kanter.
 3. Använd gärna maskeringstejp om du föredrar det. Blå maskeringstejp är avsedd för utomhusbruk och underlättar arbetet så att du undviker att söla på själva glaset. (Maskeringstejpen avlägsnas direkt när målningsarbetet är klart).
 4. Fabriksmålade fönster eller tidigare målade fönster behöver normalt sett inte grundmålas, förutom när löst sittande färg har skrapats ner till bart träverk. Då fläckgrundas bart trä med en strykning JOTUN Visir Oljegrunning. Har du ett helt obehandlat fönster grundmålas det i sin helhet med JOTUN Visir Oljegrunning.
 5. Använd en liten pensel som underlättar målningsarbetet och ta inte för mycket färg på penseln åt gången. Måla först fönsterbågen runt fönstret ända in till gummilisten (innanför listen används inomhusfärg), och måla sedan hela vägen runt fönstret och fönsterkarmen. Tidigare målade fönster målas med två strykningar, och obehandlade fönster med tre strykningar DRYGOLIN Nordic Extreme Fönster & Dörr.

NB! Se till att träet inte är för fuktigt! Du kan låna en praktisk fuktmätare hos många färghandlare. Lägg också gärna ut täckpapp så blir det lättare att hålla rent.

Överlägset skydd för ditt hus

Framtidens väder kräver hållbar färg. Att välja produkter av hög kvalitet som är utvecklade för långvarigt skydd är ett mer hållbart val. Hitta de kulörer som passar bäst till ditt hus och välj en färg från Jotun som skyddar länge och väl. Väljer du färg av hög kvalitet dröjer det längre till nästa gång du måste måla och du kan vara trygg med att du har gett ditt hus det allra bästa skyddet mot väder och vind.

Ska du måla fasaden? För ett vackert hus som håller, välj DRYGOLIN Nordic Extreme fasadfärg.

Drygolin Nordic Extreme

Väggen är målad med DRYGOLIN Nordic Extreme i kulören JOTUN 10784 Skuggvit, och bänken har fått tre strykningar med DRYGOLIN Nordic Extreme Fönster & Dörr i kulören JOTUN 0099 Svart.

Gör huset klart till sommaren

Möt sommaren med nymålade fönster! Fint för dig och fint för fönstren. Lycka til!

Jotun 7053 Lærdal

Väggen här är målad i den gröna nyansen JOTUN 7053 Lärdal och fönstret är målat med i JOTUN 1024 Tidlös. Altanen är laserad med JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå.

* DRYGOLIN Nordic Extreme håller längst av alla Drygolins utomhusfärger​
** Vid 23 grader och 50% luftfuktighet (RH)

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med! DEMIDEKK Performance är en modern…

Ny färgkarta för TREBITT Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr finns i en rad unika transparenta färgnyanser, inspirerade av naturen. Lasyrkulörerna i den nya färgkartan för TREBITT Oljelasyr…

Fasadlasyr med matt och diskret utseende

TYRILIN Matt Lasyr är en helmatt fasadlasyr för fasader av trä. Finishen är helt matt och utan glansreflektioner. Huset på…

Gröna sköna huskulörer

Gröna huskulörer smälter in fint i naturen och upplevs uppfriskande och behagliga. De skapar ett levande grannskap och färgglada kvarter…

Så skapar du en mysig uteplats

Skapa en mysig uteplats för hela familjen! Du behöver vare sig måla om hela huset eller köpa nya trädgårdsmöbler –…

Go to top