Ny färgkarta för puts

Ny färgkarta för puts

Den här fasaden är målad med JOTUN DryTech Mur i färgen 11140 Ash Brown.

Jotun lanserar en ny färgkarta för puts. Här hittar du alla våra 52 vackra färger till grundmurar och putsade hus samt tips från våra färgexperter om hur du hittar de bästa färgkombinationerna till ditt hem.

Ge putsen ett vackert och tidlöst utseende som varar

Det är bara med rätt färg och rätt behandling som din puts håller sig snygg och intakt länge.  JOTUN DryTech Mur ger ett elegant och tidlöst utseende som varar – år efter år. Färgen kan användas till alla typer av puts, grundmur och betong, och den ger ett optimalt skydd mot fukt under många år.

Ny färgkarta för puts

Ny färgkarta «Tidlösa Murkulörer» finns i butik nu

I vår nya färgkarta kan du välja mellan 52 vackra färger som alla är speciellt utvecklade för puts, betong och grundmurar. Färgerna är noggrant sorterade så att det ska vara lätt att orientera sig i färgkartan. För att göra färgvalet ännu enklare, delar också våra experter med sig av sina rekommendationer och ger dig fina förslag på hur du bäst kan färgsätta hela huset.

Ett lyckat färgval som håller

Genom att välja de rätta färgerna kan du framhäva en vacker arkitektur och belysa eller dämpa speciella detaljer. Det är färgkombinationerna du väljer som ger huset en enhetlig och harmonisk framtoning.

JOTUN DryTech 1909 Kalkockra

Det putsade huset är målat med JOTUN DryTech Mur i färgen 1909 Kalkockra.

Alla våra varaktigt vackra färger har två rekommenderade detaljfärger. Ju större kontrast det är mellan färgen på fasaden och på detaljerna, desto mer kommer du uppleva att detaljerna sätts i fokus. Så du kan själv enkelt bestämma om du vill ha en färgkombination som framhäver eller dämpar husets personlighet och framtoning. När du färgsätter huset med produkter från Jotun, kan du vara helt säker på att huset kommer förbli vackert länge.

Här är rekommenderade detaljfärger till 1909 Kalkockra. Se bild ovan.

Ta hänsyn till omgivningen

Vi rekommenderar att du tar hänsyn till omgivningarna när du väljer färg till ditt putsade hus. En del drömmer om att tillföra vackra färger till ett annars färglöst grannskap medan andra vill understryka omgivningens vackra karaktär genom att välja en mer dämpad färg. Oavsett vad du väljer bör du komma ihåg att färgvalet ska passa in i miljön runt omkring. Med rätt färgval kan vi enkelt forma attraktiva och levande miljöer där vi bor.

Måla grundmuren

Här är fasaden målad i JOTUN 9918 Klassisk Vit. Grundmuren är målad i JOTUN DryTech Mur 1500 Grafitgrå.

JOTUN DryTech Mur ger optimalt skydd och motverkar flagning

Med JOTUN DryTech Mur får du det allra bästa skyddet kombinerat med det vackraste resultatet. Vi har utvecklat produkten med en unik 2i1-teknologi som både är diffusionsöppen och vattenavvisande. Färgen är också smutsavvisande. Detta försäkrar dig om det bästa resultatet för putsade hus och grundmurar.

1500 Grafitgrå

Vår diffusionsöppna färg är speciellt utvecklad för att du ska slippa all vattenånga från putsen, så att flagor och sprickor motverkas. JOTUN DryTech Mur är också vattenavvisande så att putsen håller sig torr, och smutsavvisande så att putsen håller sig ren och vacker så länge som möjligt.

Här kan du se alla putsfärgerna och få färgbeskrivningar från våra färgexperter.  

JOTUN DryTech Mur är en komplett serie av murprodukter; JOTUN DryTech Murprimer, JOTUN DryTech Murfiller och JOTUN DryTech Murfärg. Tillsammans ger de dig ett varaktigt och vackert putsat hus.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg

Go to top