Nyhet – DEMIDEKK Performance

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med!

DEMIDEKK Performance är en modern akrylatfärg som ger ditt hus ett långvarigt skydd och ett nymålat utseende länge. Färgen har en krämig konsistens som ger mycket färg i penseln utan att det droppar, och den täcker bra, redan vid första strykningen. Dessutom torkar den snabbt och är övermålningsbar på bara 2 timmar*.

* Gäller vid +23°C och 50% luftfuktighet.

 DEMIDEKK Performance

DEMIDEKK Performance

 • Effektiv applicering och snabb torktid
 • Långvarigt skydd och väderbeständig
 • Nymålat utseende länge

Att måla med DEMIDEKK Performance är både effektivt och roligt – det är helt enkelt lätt att lyckas med målarjobbet!

JOTUN 0730 Fjällblå

Fasader i mörkblå toner är ett fint alternativ till svart och grått, och ger bra variation i grannskapet. Ett utseende likt det på bilden ovan får du om du målar fasaden med DEMIDEKK Performance i kulören JOTUN 0730 Fjällblå. Fönster och väggplattor är målade med JOTUN 5556 Nordic Blue och grundmuren med JOTUN 11130 Shade.

Ger huset ett nymålat utseende länge

DEMIDEKK Performance har lång glans- och kulörhållbarhet, vilket innebär att det nymålade utseendet bevaras över tid. När du grundmålar bart trä med JOTUN VISIR Oljegrunning Pigmentert* och sedan målar med DEMIDEKK Performance håller sig träet torrt, även på utsatta ställen som vindskivor, ändträ och knutar.

JOTUN 0152 Staverngul

Med nya DEMIDEKK Performance behåller ditt hus sitt nymålade utseende länge. Fasad målad med JOTUN 0152 Staverngul. Grundmur i JOTUN 1462 Grå Skiffer

– Det finns många akryler på marknaden, men det här inte bara en vanlig akryl – det är nästa generations akryl, säger Karin Mattsson, Technical Service Manager på Jotun Sverige.

TIPS – DEMIDEKK Performance är ett utmärkt alternativ även för plåtfasader!

 DEMIDEKK Performance

DEMIDEKK Performance

 • Effektiv applicering och snabb torktid
 • Långvarigt skydd och väderbeständig
 • Nymålat utseende länge

 VISIR Oljegrunning Pigmentert

VISIR Oljegrunning Pigmentert

 • Dokumenterad effekt mot röta (KemI bekämpningsmedel klass 2 och 3, regnr: 5052 och 5051
 • Pigmentering som skyddar träet mot UV-ljus

Färg som är lätt att lyckas med

DEMIDEKK Performance är även effektiv och rolig att måla med. Vi kallar det för ”Smart flow”!

 • Krämig konsistens, mindre motstånd i penseln och mindre dropp och spill
 • Mer färg i penseln ger upp till 20% färre penseldopp och därmed en effektivare applicering.
 • Flyter ut bra och ger ett fint slutresultat.

Det finns många akryler på marknaden, men det här inte bara en vanlig akryl – det är nästa generations akryl.

Fasad i JOTUN 4710 Duggblå

DEMIDEKK Performance är en utomhusfärg som det är enkelt att lyckas med. Kulören på bilden ovan är den nya utomhuskulören JOTUN 4710 Duggblå, en dämpad gråblå nyans. 

 DEMIDEKK Performance

DEMIDEKK Performance

 • Effektiv applicering och snabb torktid
 • Långvarigt skydd och väderbeständig
 • Nymålat utseende länge

Miljömärkt färg och återvinningsbar förpackning

DEMIDEKK Performance är precis som övriga produkter i DEMIDEKK-serien miljömärkt med Svanen. Förutom att färgen måste vara vattenburen ställs det höga miljö- och kvalitetskrav för att en produkt ska få märkas med Svanen, bland annat när det gäller skydd mot beväxning, avflagning och kulörbeständighet.

Nytt för i år är att även förpackningen har blivit mer miljövänlig, med minst 60% återvunnen plats i burken. Självklart är den också återvinningsbar – 60% återvunnen, 100% återvinningsbar.

JOTUN 5556 Nordic Blue

Dämpade blåtoner, som varken är för ljusa eller för mörka, ger huset en särprägel och identitet utan att bli för intensivt. Vitmålade detaljer lyfter helhetsintrycket när det kommer till klassisk arkitektur. Ett utseende som liknar det på huset ovan får du om du målar fasaden med DEMIDEKK Performance i JOTUN 5556 Nordic Blue och detaljerna med DEMIDEKK Infinity Details i JOTUN 9918 Klassisk Vit. Dörren är målad med JOTUN 0347 Malmblå och grundmuren JOTUN 1877 Vallmofrö.

Tuffa tester säkrar långvarigt skydd för ditt hus

Våra testprogram är optimerade för att försäkra att våra produkter verkligen klarar det tuffa och varierande skandinaviska klimatet. Därför testar vi våra färger på olika platser i Skandinavien och de genomgår också omfattande tester i vårt forskningslaboratorium.

Framtidens väder kräver en trygg färg. Att välja högkvalitativa produkter som är utvecklade för att säkra ett skydd under lång tid är ett mer långvarigt val. Hitta kulörerna som passar ditt hus bäst och välj en färg från Jotun som skyddar bra och länge. Väljer du hög kvalitet dröjer det länge till nästa gång du behöver måla om. Du kan då vara trygg med att du gett huset bästa tänkbara skydd.

Läs mer om hur Jotun testar utomhusfärger här. 

Har du frågor om våra utomhusfärger eller är osäker på vilken produkt du ska välja? Gå in på jotun.se och klicka på chattfönstret nere till höger så kommer du direkt i kontakt med våra tekniska experter som hjälper dig!

 DEMIDEKK Performance

DEMIDEKK Performance

 • Effektiv applicering och snabb torktid
 • Långvarigt skydd och väderbeständig
 • Nymålat utseende länge
Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Ny färgkarta för TREBITT Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr finns i en rad unika transparenta färgnyanser, inspirerade av naturen. Lasyrkulörerna i den nya färgkartan för TREBITT Oljelasyr…

Fasadlasyr med matt och diskret utseende

TYRILIN Matt Lasyr är en helmatt fasadlasyr för fasader av trä. Finishen är helt matt och utan glansreflektioner. Huset på…

Gröna sköna huskulörer

Gröna huskulörer smälter in fint i naturen och upplevs uppfriskande och behagliga. De skapar ett levande grannskap och färgglada kvarter…

Så skapar du en mysig uteplats

Skapa en mysig uteplats för hela familjen! Du behöver vare sig måla om hela huset eller köpa nya trädgårdsmöbler –…

Ge de gamla trädgårdsmöblerna nytt liv

Visst skulle det kännas bättre att ge nytt liv åt de gamla trädgårdsmöblerna istället för att köpa nya? Med några…

Go to top