Sätt färg på ytterdörren

Sätt färg på ytterdörren

Den färg du väljer till ytterdörr, fönster och detaljer kan sätta en personlig prägel på ditt hus. Entrén är ett område där du kan leka med färg och skapa en ingång som inspirerar både dig och dina gäster. Antingen väljer du en färg som går i samma nyans som huset, eller så bestämmer du dig för ett mer färgstarkt uttryck. Oavsett val av kulör kan huset ändra karaktär av en ny och spännande färg. Tänk på att entrén är gästernas första intryck av ditt hem. Gör välkomnandet till en personlig upplevelse!

Dörren ovan är målad i kulören JOTUN 5047 Tunhovd, väggen i JOTUN 1434 Labrador och detaljerna i 1453 Bomull. 

JOTUN 1434 Labrador.JOTUN 1453 Bomull.JOTUN 5047 Tunhovd.

Att ge ingången till huset lite extra kärlek och omtanke med en ny färg är ett roligt projekt som ger hela huset  karaktär och identitet.

Stilröd 2747 Eggvit 1001

Det är snyggt med en nymålad vit dörr, men en dörr målad i en färgstarkare kulör, som här i 2747 Stilröd, sätter en mer personlig prägel på huset. Väggen är målad med DEMIDEKK Ultimate täckfärg i kulören 9930 Frostdis.

När du väl valt en snygg färg till dörren är det viktigt att färgen håller sig fin länge. Därför är dörren målad med DEMIDEKK Ultimate Fönster, en specialfärg för hyvlade träytor utomhus. Den passar även till utemöbler, räcken och staket. Lång hållbarhet ger dig tid att njuta av din uteplats under många härliga somrar.

 DEMIDEKK Ultimate Fönster

DEMIDEKK Ultimate Fönster

  • Mycket långa underhållsintervaller
  • Suverän glans och kulörstabilitet
  • Mycket fin finish och snabb torktid
  • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet

Så målar du dörren – på 60 sekunder

Här visar vi hur enkelt det är att måla en dörr:

Lek med färger

Det är kul att leka med färger! Även husets fasad kan uttrycka vem du är och visa din personlighet. Är du redo att sätta din personliga prägel på huset? Då är det perfekt att börja med att ge ytterdörren ett extra lyft. De flesta ytterdörrar har detaljer som kan framhävas. Dessa detaljer kan vara svåra att lägga märke till, särskilt om dörren är målad i en neutral färg. Har du tittat på din dörr och noterat detaljerna? Det kommer i alla fall andra att göra om du målar den i en färgstark färg. En färgstark dörr framhävs mot husets fasad och visar gästerna vägen in. Den hälsar välkommen och får huset att se tryggt och inbjudande ut. Huset ger då även ett bra första intryck och här spelar ytterdörren en huvudroll. Låt den stå ut! Det bästa av allt är att det är ett enkelt och roligt projekt som gör stor skillnad för helhetsintrycket av huset.

Ett par tips på vägen

  1. Kom ihåg att färger upplevs annorlunda i dagsljus. Färger som kan ser dämpade och lugna ut inomhus kan se både gälla och skrikiga ut utomhus. Välj därför färger från Jotuns utomhusfärgkarta, så kommer du får ett bra resultat. Här hittar du färgkartan.
  2. Dörrar som utsätts för väder, vind och smutsiga händer har det tufft. DEMIDEKK Ultimate Fönster ser till att du får ett vackert resultat, inte bara när dörren är nymålad, utan under lång tid framöver.

Dörrar som inspirerar

DEMIDEKK Ultimate Helmatt 9938 Naturligt Svart

Lek med glansgrader för att skapa kontraster. Här är väggen målad i den helt matta färgen DEMIDEKK Ultimate Helmatt i kulören 9938 Naturligt svart och dörren med den något blankare DEMIDEKK Ultimate Fönster i kulören JOTUN 0099 Svart. 

Entredörr

Vägg: JOTUN 9925 Berggrå, Dörr: JOTUN 10462 Livlig

Portgrön

Vägg och detaljer: JOTUN 9918 Klassisk Vit, Dörr: JOTUN 7092 Portgrön
6325 Balans
Emelie Nilsson
Emelie Nilsson

Emelie Nilsson – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och nyttiga med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Måla själv eller köpa fabriksmålad panel?

Du vet att huset borde målas, men funderar på när du ska få tid till det. Här kan en förbehandlad…

Bygga hus eller byta fasad i vinter?

Välj en fabriksmålad utomhuspanel som redan är grundad och målad med en första strykning med Jotuns trygga produkter. Med fabriksmålad…

Nymålat hus innan vintern?

Det är en skön känsla att ha ett nymålat hus, särskilt när hösten kommer och sätter huset och väggarna på…

Klädskaparens varmgrå villa

Valerie Aflalo är kvinnan bakom modemärket Valerie. När familjens hus skulle målas om var det inte helt lätt att välja färg. Här berättar hon hur hon tänkte och kom fram till rätt färg. Se här hur fint huset blev med den varmgrå JOTUN 8025 Skodde.

Vackra gula husfärger

Det här huset är målat med DEMIDEKK Ultimate täckfärg i den vackra gula färgen JOTUN 1465 Demigul. Fönster och dörrar är…

Skapa nytt uterum med snyggt plank

Stylister, är de bra på allt som har med det visuella att göra? Det stämmer i alla fall i det…

Go to top