Sensommar i designerns trädgård

Sensommar i designerns trädgård

Den bågnande och vackra hortensian kommer extra till sin rätt mot en mörk och helmatt fasad. Fasaden är målad med DEMIDEKK Ultimate Helmatt i kulören Jotun 0099 Svart.

Sobert med DEMIDEKK Ultimate Helmatt

Inredare, stylist, köksdesigner och blomsterdesigner… Trädgårds- och inredningsroade Eirin Holand Strand har alltid låtit sin kreativitet få blomma ut i alla sin yrken. När hon för några år sedan flyttade med familjen från en klassisk vitmålad villa, så gick färden till den helt motsatta sidan av färgskalan. Huset som hon övertog från sina föräldrar målades i den svarta nyansen Jotun 0099 Svart med DEMIDEKK Ultimate Helmatt– en färg som ger ett unikt och matt uttryck. Även om kulören är så mörk, ger den ändå ett mjukt och sobert intryck. Helmatta färger är populära både ute och inne och vi förstår verkligen varför. Den matta ytan ger ett stilrent, elegant och diskret uttryck som ligger helt i linje med dagens trender!

 DEMIDEKK Ultimate Helmatt

DEMIDEKK Ultimate Helmatt

  • Unik kulörupplevelse
  • Mycket långa underhållsintervaller
  • Långvarig glans- och kulörhållbarhet
  • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet

Stramt och frodig i perfekt harmoni när både bod, plank och blomlådor är målade i samma kulör.

Fasaden är målad med DEMIDEKK Ultimate Helmatt i kulören Jotun 0099 Svart.
Eirin är självförsörjande vad gäller jordgubbar och tomater under hela sommaren, i egentillverkade målade blomlådor.

Svart framhäver det gröna

Mamma tyckte att jag var tokig som valde en så mörk färg i ett bostadsområde som detta, men faktum är att med en helmatt färg upplever man vårt hus mindre än våra grannars mer ljusa och blanka hus. Jag upptäckte också att alla mina gröna växter kom till sin rätt på ett helt nytt sätt, berättar Eirin entusiastiskt.
Gröna fingrar och svarta väggar… Eirin gillar stramhet, lugn och ordning och upplever att de mörka elementen utomhus ger precis det! Den matta finishen som DEMIDEKK Ultimate Helmatt ger blir pricken över i:et.

Eirin älskar att mixa gröna växter i olika nyanser och bladstrukturer och allt det gröna poppar fram med den svarta väggen som en stram och lugn bakgrund. Designern slår ett slag för återbruk och väljer ofta perenner som kommer igen år efter år. På det sättet kan en trädgård byggas upp över tid, jämfört om man köper ettåriga växter.

Grannarna studsar nog till lite när jag står och planterar i november men jag är alltid ute efter godbitarna och hittar mycket fint till en bråkdel av priset i slutet på säsongen, ler hon.

Hela ytterkanten av terrassen har fått en kombinerad sittbänk och staket som effektivt skymmer betongmuren. Lika fint som det är praktiskt!

Självgjort är välgjort!

Eirin är en ostoppbar igångsättare, och då är det tur att hennes man Knut har hittat sin inre snickare, med både såg och andra verktyg. Men, när det kommer till målningen är det Eirin som håller i penseln.

– Färgen hinner nästan inte torka innan jag börjar bli otålig, ler hon.

Fasaden är målad med DEMIDEKK Ultimate Helmatt i kulören Jotun 0099 Svart.

En praktisk bod är byggd i trädgården, egensnickrade blomlådor finns på flera ställen och verandan har fått en smart sittbänk längs hela ytterkanten som effektivt skymmer betongmuren – alla saker målade i samma läckra svarta färg som husfasaden. Sittbänken ger värdefulla extra sittplatser när de har gäster samtidigt som det är en fin exponeringsplats för växter och kuddar. Stramt och frodigt. Nytt och gammalt. Eirin gillar att mixa olika saker och uteplatsen har efterhand fått flera fina zoner som kan användas efter behov av sol eller skugga.

– Grunden är lagd. Sedan byter jag alltid ut ett par krukor, lyktor eller kuddar efter säsong, avslutar den kreativa husägaren.
Grafiskt och stilfullt. En mörk bakgrund ger verkligen gröna växter den uppmärksamhet de förtjänar!

En fin mix av krukor och plantor i olika nyanser ger entrén ett välkomnande intryck.  DEMIDEKK Ultimate Helmatt tillför en mjuk textur på fasaden och passar extra bra till mörka och kulörstarka hus och stugor.

Läs mer om DEMIDEKK Ultimate Helmatt här.

Följ oss gärna på Jotun Sverige på Instagram för mer inspiration av färger och färgsättning!

Avatar
Avatar

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Tänk på miljön när du målar utomhus

Att tänka hållbart när du ska måla om huset innebär framför allt att tänka till ordentligt redan innan du startar…

Så skapar du en mysig uteplats

Härlig uteplats för hela familjen. Med enkla medel kan du förnya och fräscha upp barnbordet. Här använde vi kulören Jotun…

Drömmer du om ett rött hus? Här är våra tips!

Ett rött hus ger värme och energi till omgivningarna. Hitta den perfekt röda färgen till ditt hus!   Bild ovan:…

Friskt med blågröna detaljer ute

Med nya, blågröna detaljer kan du skapa en helt ny atmosfär utomhus. – Läs mer om hur du kan friska…

50 år av kulörtrender utomhus

DEMIDEKK fyller 50 år! Sedan 1972 har DEMIDEKK skyddat och förskönat svenska trähus och är idag etablerat som ett av…

Vinnare av nymålat hus 2021

Vinnarhuset är målat med DEMIDEKK Infinity i Jotun 1376 Froströk, altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i Jotun 9072 Naturgrå och…

Go to top