Solgult sommarhus i Norge

Solgult sommarhus i Norge

Sommaren närmar sig med stormsteg! I detta härliga sommarhus i Norge, målat i JOTUN 1124 Skagengul, kan sommaren nyttjas till fullo.

Bilden ovan: JOTUN 1124 Skagengul passar huset och omgivningen perfekt, och blir en härlig palett tillsammans med det gröna, blå och bruna från naturen. De vita detaljerna är målade i JOTUN 9918 Klassisk Vit.

Ett hus i behov av kärlek

Det vackra huset behövde lite kärlek när Rune och Hanne tog över det. Nu är huset nymålat med en supermatt fasadfärg – en glansgrad som passar väldigt bra i landskapet och till omgivningen.

Kulören de har valt är JOTUN 1124 Skagengul. En dämpad, rödaktig och varm gul färg. Den fungerar utmärkt till en rad vita och ljusa nyanser, och mörka och gyllene gröntoner.

Gult gör en glad

Gult är väldigt somrigt, och det är en färg som gör en glad.

Vi tycker det gula blir väldigt fint mot den blå fjorden och de gröna omgivningen här ute. Huset har alltid varit gult och det kändes faktiskt fel att helt ändra på det. Vi önskar oss en lite ljusare gul nyans än den som det var målat i tidigare, och tillslut landade vi på JOTUN 1124 Skagengul. Det blev verkligen toppen och det känns lite nytt och fräscht, samtidigt som det fortsatt är det samma varma sommarhus som vi lärt känna från början, berättar Rune.

Jotun Skagengul

Gult gör en glad! Rune och Hanne är redo för sommar i det nymålade huset och den renoverade uteplatsen.

Ny färg gav deras sommarhus ett lyft!

Som Rune nämnde tidigare var huset redan målat i gult, men det hade blivit väldigt solblekt och tappat kulören. Det var enkelt hög tid att måla om. Paret valde att måla med en supermatt fasadfärg.

– Det fanns en liten oro hos oss gällande den supermatta glansgraden. Vi trodde inte att det skulle se nymålat ut då. Men det visade sig vara helt ogrundat! Det ser definitivt nymålat ut, och väldigt fräscht, med en matt fasadfärg. Huset har blivit minst 30 år yngre, ler Rune.

 DEMIDEKK Infinity Pure Matt

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

 • Överlägsen kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Supermatt och vackert utseende
 • Snabb torktid
 • *DEMIDEKK Infinity-serien håller längst av alla Demidekks utomhusfärger

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Vackert supermatt utseende
 • Överlägset skydd*
 • Extrem kulörhållbarhet*
 • Självrengörande

Även grannarna har lagt märke till det nymålade huset med den supermatta glansgraden.

– Vi har fått massor av kommentarer från grannarna, och vi är väldigt nöja över att vi valde den supermatta färgen vilket skapar ett nedtonat och sofistikerat uttyck, säger den nöjda husägaren Rune.

Jotun SkagengulKlassiskt hus med en tidsenlig, supermatt finish. Här hade vi kunnat tänka oss att njuta av lata sommardagar.

En gul fasad kommer både skilja sig från mängden och smälta in i omgivningen. Färgstarka och rena gultoner skapar en upplyftande atmosfär och gör grannskapet mer levande.

Läs mer om hur gula hus sprider glädje i grannskapet.

Ville ha det bästa skyddet för huset

Då valet av utomhusprodukt skulle ske var det enkelt för Rune. Han ville ha en fasadfärg håller länge och som ger det bästa skyddet.

– Vi ville ha det allra bästa skyddet för vårt hus. Med norskt klimat, växlande väder och vind och saltvatten från fjorden så nära inpå, kändes Jotuns fasadfärger som det rätta valet, säger Rune.

 DEMIDEKK Infinity Pure Matt

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

 • Överlägsen kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Supermatt och vackert utseende
 • Snabb torktid
 • *DEMIDEKK Infinity-serien håller längst av alla Demidekks utomhusfärger

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

 • Vackert supermatt utseende
 • Överlägset skydd*
 • Extrem kulörhållbarhet*
 • Självrengörande

Fördelarna med supermatt färg

Rune tycker det är viktigt att få fram poängen med att den supermatta färgen dämpar små ojämnheter på ett helt annat sätt en än blank färg.

– Skillnaden i uttrycket med supermatt respektive blank fasadfärg (på ohyvlad yta) är väldigt stor. Supermatt färg får nästan de grova, ohyvlade panelerna att se ut som släta, hyvlade paneler, menar Rune.

Läs mer om hur glansgraden påverkar kulörupplevelsen.

Han vill även lyfta fram påföringsegenskaperna.

– Färgen var väldigt härlig att jobba med. Den täcker väldigt bra och får ett extra plus för att den är superenkel att tvätta av från händerna efter en målningsomgång, säger Rune.

Jotun Skagengul og Klassisk Hvit

JOTUN 1124 Skagengul på väggen och JOTUN 9918 Klassisk Vit fönster och detaljer. Altanen är laserad i kulören 90028 Skuggbrun.

JOTUN 1124 Skagengul.JOTUN 9918 Klassisk Vit.

Vi tackar Rune och Hanne för besöket vid deras vackra sommarhus!

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Nymålat hus hos Emelie i Spånga

Välkommen hem till Emelie Sundberg! Inspireras av ett nymålat hus i Spånga och få tips på hur man bäst väljer…

Valerie Aflalo trivs i sin varmgrå villa

Valerie Aflalo är kvinnan bakom modemärket Valerie. När familjens hus skulle målas om var det inte helt lätt att välja färg. Här berättar hon hur hon tänkte och kom fram till rätt färg. Se här hur fint huset blev med den varmgrå JOTUN 8025 Skodde.

Husets detaljer och utemöbler kräver specialfärg

Fönster, dörrar, staket, utemöbler och andra utvändiga detaljer är ofta gjorda av​ hyvlat virke som kräver bra utflytning. Därför har…

Så gör du midsommaraftons godaste Pavlova

Visst är det något fantastiskt med midsommarafton? Kanske för att det är vårt tydligaste sommar- och semestertecken. I detta inlägget…

Upptäck våra nya blå utomhuskulörer

I årets utomhusfärgkarta presenterar vi två nya blå kulörer: JOTUN 4710 Duggblå och JOTUN 5556 Nordic Blue! De är båda…

Så fungerar självrengörande fasadfärg

Vitt och vackert – fasad målad med JOTUN 1001 Eggvit. Många upplever vita hus som särskilt krävande att hålla rena….

Go to top