Gula hus sprider glädje i grannskapet

Gula hus sprider glädje i grannskapet

Gula hus går aldrig riktigt ur tiden. De gula husfärgerna har långa traditioner i Sverige, både starka gula toner och ljusare varianter – och de sprider verkligen glädje i grannskapet.

Optimistiska gula nyanser

Visste du att gula fasader upplevs som levande, glada och energigivande? Och att det finns en hel uppsjö av vackra gula nyanser som passar att måla huset med i den gula färgskalan? Oavsett om du gillar traditionellt klara gula husfärger eller ockrafärgade eller dämpade ljusgula, hittar du harmoniska färgkombinationer som håller över tid i vår utomhusfärgkarta.

Gula husfärger - Jotun 0152 Staverngul

Varmt och inbjudande. Den traditionella ockragula färgen Jotun 0152 Staverngul piggar upp fasaden! Dörr och fönster är målade med DEMIDEKK Infinity Details, fönstren i den vita nyansen Jotun 1001 Eggvit, dörren i kulören Jotun 5159 Retroblå – och grundmuren är målad med Jotun DryTech Murfärg i kulören Jotun 1402 Canvas. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity – vår bästa utomhusfärg någonsin!

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

 JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg

 • Håller muren fin länge
 • För alla typer av puts/betong/grundmur
 • Förebygger flagning och är smutsavvisande
 • 2-i-1 unik teknologi – både diffusionsöppen och vattenavvisande
JOTUN 0152 Staverngul

Tidsriktiga gula utomhusfärger

Ockragult, dämpade gula nyanser eller en frisk mellanton? Valet är ditt.

Här ser du den populära gula husfärgen Jotun 1392 Gul Antik, en nyans som framstår som gul, men med ett dämpat och behagligt uttryck.

Gula husfärger - Jotun 1392 Gul Antik
Gula hus är vackra. DEMIDEKK Infinity. 1392 Gul Antik, grundmur: Jotun DryTech Murfärg 11130 Shade, och altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr 90028 Skuggbrun.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Vackra kulörer och lång hållbarhet
 • Hämmar beväxning på ytan
 • Torkar snabbt – regnsäker efter 1 timme
 • Motverkar sprickbildning

JOTUN 1392 Gul AntikGula hus ger glädje året runt

I den gula färgpaletten hittar du även gula husfärger som bjuder på ett mer nedtonat uttryck. Jotun 10168 Muted Yellow och 12136 Gentle Yellow är två helt nya, dämpade gula nyanser som blir väldigt vackra i samspel med naturen utomhus.

När du sätter färg på fasaden får huset en stark identitet, och vackra, gula nyanser låter huset skina – året runt!

Gula husfärger - Jotun 10168 Muted Yellow

Dämpade gula husfärger

Inspirerat av naturen: Jotun 10168 Muted Yellow är mindre färgstark än de mer traditionella gula husfärgerna och framstår med ett smakfullt och dämpat uttryck.

Gula husfärger - 12136-Gentle-Yellow

Frisk, men likväl sval stämning i uterummet, med fasad målad i kulören 12136 Gentle Yellow. DEMIDEKK Infinity ger en överlägsen glans- och kulörhållbarhet och får huset att se nymålat ut länge. Altangolvet är laserat med DEMIDEKK Terrasslasyr i den ljust gyllene kulören Jotun 9072 Naturgrå.

Gula husfärger Jotun 12136 Gentle Yellow

Vackra Jotun 12136 Gentle Yellow är en ny och tidsenlig, sval gul färgnyans. De gula husfärgerna har långa traditioner i Sverige – både klara, starka gula toner och ljusare gula varianter.  

Tänk enhetlig färgsättning utomhus!

Jotun 10168 Muted Yellow kan enkelt kombineras med ett antal andra färgnyanser. Se fler inspirerande bilder på 10168 Muted Yellow.

Gula husfärger - JOTUN 10168 Muted Yellow

Gula hus i dämpade nyanser lyser upp årets mörka månader!

Gula husfärger - Jotun 1908 Sisal Jotun 1901 Marmor

Mjuk harmoni: Se så vackert det kan bli när färgen från husets grundmur tas upp i färgen på fönstren! Nedre delen av muren och fönstret är målat i kulören  Jotun 1908 Sisal och övre delen av den putsade väggen i nyansen Jotun 1901 Marmor.  Slående i all sin enkelhet! Putsväggen är målad med Jotun DryTech Murfärg och fönstret är målat med DEMIDEKK Infinity Details. (Färgerna som här visas på ett putshus kan också blandas i DEMIDEKK färg till trähus).  

 JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg

 • Håller muren fin länge
 • För alla typer av puts/betong/grundmur
 • Förebygger flagning och är smutsavvisande
 • 2-i-1 unik teknologi – både diffusionsöppen och vattenavvisande

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*

Läs mer om väl utprovade färgkombinationer i vår utomhusfärgkarta.

Färgstarka och rena gula husfärger

Ockragula nyanser är kända för sitt vackra samspel med natur och växtlighet, och de färgstarka klara gula nyanserna berikar grannskapet med sin närvaro. Ockragula husfärger har långa traditioner i vårt grannland Norge, och används där på allt från lantliga bostäder till sjöbodar vid havet. En av Jotuns mest kända och älskade ockragula färger är Jotun 0152 Staverngul, en varm och traditionell gul ockranyans. Många väljer vita detaljer till, som på bilden tidigare i inlägget, men mörka gröna nyanser, som t.ex  Jotun 0745 Grön Umbra är också populära.

Gula husfärger - Jotun 1223 Höststämning, grundmur Jotun DryTech 11130 Shade

Jotun 1223 Höststämning – en mjuk och sober ockrafärg. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity och grundmuren är målad med Jotun DryTech Murfärg i kulören Jotun 11130 Shade. 

Vackra Jotun 1223 Höststämning är en mer dämpad ockrafärgad variant – den har mer svärta, vilket gör att den ger ett lugnare och mindre markant uttryck.

För mer utomhusinspiration – följ oss gärna på Jotun Sverige på Instagram. 

Tycker du bättre om traditionellt klara gula husfärger? I det här inlägget får du mer inspiration. 

(* DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger)

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med! DEMIDEKK Performance är en modern…

Ny färgkarta för TREBITT Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr finns i en rad unika transparenta färgnyanser, inspirerade av naturen. Lasyrkulörerna i den nya färgkartan för TREBITT Oljelasyr…

Fasadlasyr med matt och diskret utseende

TYRILIN Matt Lasyr är en helmatt fasadlasyr för fasader av trä. Finishen är helt matt och utan glansreflektioner. Huset på…

Gröna sköna huskulörer

Gröna huskulörer smälter in fint i naturen och upplevs uppfriskande och behagliga. De skapar ett levande grannskap och färgglada kvarter…

Så skapar du en mysig uteplats

Skapa en mysig uteplats för hela familjen! Du behöver vare sig måla om hela huset eller köpa nya trädgårdsmöbler –…

Go to top