Vintermys i stugan

Vintermys i stugan

Skapa en sinnlig känsla med ton-i-ton. TREBITT Oljelasyr ger en vacker och transparent kulörupplevelse som framhäver träets naturliga liv. Det taktila träverket på stugan lyser även igenom de allra mörkaste kulörerna. 

Äntligen skidåkning och vintermys

En vackert laserad träfasad och gnistrande snö – då längtar man verkligen ut i backen! Äntligen dags för lite vintermys i stugan. Här spenderas dagarna i skidbacken eller längdspåret medan kvällarna fylls av god mat, brasor i den öppna spisen, brädspel, varm choklad och mys. Lugna toner med TREBITT Oljelasyr 9133 Fäbodsbrun och DEMIDEKK Infinity Details 0025 Dalaröd– en vacker kombination som anspelar på naturens många stämningar. 

 Trebitt Oljelasyr

Trebitt Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr – ger en naturligt vacker, laserad yta
 • Naturligt vacker, laserad yta
 • Unik egenutvecklad alkydolja
 • Skyddar och bevarar
 • Kräver ingen grundningmålning
 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*

Här kan man pusta ut efter en lång dag i spåren! TREBITT Oljelasyr tränger in i träverket och håller fasaden vacker över tid. Här är den varmbruna fasaden målad med TREBITT Oljelasyr 0863 Furubark.

Färger i vinterdräkt

Många inlands- och fjällstugor är ofta laserade i mörkare naturtoner, så att de smälter in diskret med den omkringliggande terrängen. När minusgraderna kommer och naturen kläs i vitt kommer de jordnära kulörvalen att framhävas desto mer. Så fint, tycker vi!

En gråsvart fasad blir en verkligen en kontrast mot den vita snön! Här är fasaden målad med TREBITT Oljelasyr 0683 Sotgrå.

JOTUN 0683 Sotgrå

En annan härlig svart nyans, 0699 Svart. Vår mörkaste lasyrfärg!

Mysigt med brunt! Här är väggen laserad i TREBITT Oljelasyr 0676 Tjärbrun. Andra populära kulörer i den mörkbruna skalan är 9133 Fädosbrun och 0865 Dovrebrun.

JOTUN Tjärbrun

TREBITT Oljelasyr finns i en rad vackra, transparenta kulörer som är inspirerade av naturen. Lasyrfärgen är speciellt utvecklad för att harmonisera med det skandinaviska landskapet och dess arkitektur.

Ska du måla om stugan eller huset? Läs mer om hur våra färger skyddar ditt hus länge.

Naturen – din viktigaste vägledare

Hämta inspirationen till färgvalen via naturen och från årstidernas kulörer. Resultatet blir vackert om färgerna du väljer går i samma ton som den närliggande naturen runt stugan. Oavsett om det är nostalgin eller det moderna som styr valet av arkitekturen på den, så kommer kulörerna att ge en trygg förankring med landskapet, oavsett årstid. Vår mest populära lasyrkulör: TREBITT 0675 Säterbrun. Detta är en djup brunton som upplevs lugnare och mjukare än helt svart. 

Naturligt vacker

Stugan är en viktig ägodel som förtjänar ett kulörval som du kan leva länge med. Hitta inspiration i TREBITT Oljelasyr färgkartan, och välj den färg som passar bäst till din omgivning. Med TREBITT Oljelasyr kan du vara trygg med att färgen är vacker och varar länge, så att du kan njuta av det bästa med stugan – att vara ute och fri.

 Trebitt Oljelasyr

Trebitt Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr – ger en naturligt vacker, laserad yta
 • Naturligt vacker, laserad yta
 • Unik egenutvecklad alkydolja
 • Skyddar och bevarar
 • Kräver ingen grundningmålning

Vackert med ljusa trämöbler mot den mörkbruna fasaden. Stugväggen är laserad med TREBITT Oljelasyr 9133 Fäbodsbrun.

Vi önskar alla en härlig tid i fjällstugan – men ta det försiktigt i backen!

 

Foto: Dag Nordsveen

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Skapa en harmonisk färgsättning

Har du lagt märke till det vackra huset på årets utomhusfärgkarta? Den klassiska villan har fått en harmonisk och enhetlig färgsättning…

7 fasadfaror att undvika

Försumma inte det viktiga kulörvalet! Rött är en klassisk och välkomnande kulör som skapar energi och glädje. Huset ovan är…

Välj den DEMIDEKK som passar dig

Visst känns det bra när huset är nymålat? Välj en fasadfärg från DEMIDEKK, så kan du njuta av den känslan…

Årets utomhusfärgkarta med fem nya kulörer

Nu lanserar vi en helt ny färgkarta för 2024 med massor av vackra utomhuskulörer, speciellt framtagna för skandinavisk arkitektur och…

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med! DEMIDEKK Performance är en modern…

Go to top