Många önskar sig ett grönt hus

Många önskar sig ett grönt hus

Fasad målad i kulören JOTUN 8413 Herrgårdsgrön och detaljer i JOTUN 10416 Pärlvit. Grundmuren är målad i JOTUN 1402 Canvas (Foto: Trivselshus). För ett motsvarande utseende målar du fasaden med DEMIDEKK CleanTech, detaljerna med DEMIDEKK Infinity Details och grundmuren med JOTUN DryTech Murfärg.

Fler och fler vill ha ett grönt hus

Det är inte bara på väggarna inomhus som många väljer grönt. Fler och fler hittar de gröna färgerna som utomhusfärger igen. Det är ingen slump när vi ser hur populära gröna nyanserna har varit inomhus de sista åren. Vi har funnit glädjen i färgstarka kulörer igen!

Här presenterar vi tre vackra gröna färgpaletter som vår kulörchef har tagit fram:

Palett nr 1:

Palett nr 2:

JOTUN 7053 Lärdal.JOTUN 1391 Ljus Antikgrå.JOTUN 1402 Canvas.
Palett nr 3:

JOTUN 8413 Herrgårdsgrön

Bland våra gröna färger finns det ett spektrum av gyllene nyanser, från de helt ljusa till de djupa och mer traditionella gröna färgerna. Av gröna nyanser har vi de primärt gyllene gröna varianterna som är de mest populära utomhus, och passar till hus i naturnära omgivningar, som till exempel Herrgårdsgrön, som du ser i bilden överst i inlägget.

JOTUN 8413 Herrgårdsgrön

En dämpad, gulaktig grön ton. Detta är en mycket behaglig, dämpad grön färg. Undertonen är gyllene, vilket gör att den smälter in fint i natur och växtlighet. Den här sortens gröna toner fungerar utmärkt med både vita och beige toner, men också tillsammans med kulörta ockratoner. Grönt och ockra är en färgkombination som har långa traditioner. Se då gärna på färger som JOTUN 0152 Staverngul för en skarp kontrast, eller på den mer dämpade JOTUN 1223 Höststämning.

JOTUN 7053 Lärdal

Av gråaktiga gröna färger så har vi bland annat den vackra JOTUN 7053 Lärdal. Färgen upplevs lugnare, och är lika fin i en stadsmiljö som i ett bostadsområde, och för den som önskar en diskret men kulört färg.

JOTUN 7053 Lärdal

En dämpad gråaktig grönthttps://www.jotun.com/se-se/decorative/exterior/colours/7053-laerdal-exterior/on. Detta är en långt mer dämpad och varm grönton än de traditionella gyllene gröntonerna vi känner till. JOTUN 7053 Lärdal kommer på många sätt framstå som något mer gråaktig. Färgen kommer upplevas som lugn och behaglig, och är lika fin i statsmiljö som i ett bostadsområde och för den som önskar en diskret men kulört färg. Både vita och grå färger kommer vara fina intill. – bland de vita är det de rena och gråaktiga tonerna som fungerar bäst; JOTUN 1624 Lätthet, JOTUN 9918 Klassisk Vit, JOTUN 1622 Reflektion, JOTUN 1024 Tidlös eller JOTUN 10784 Skuggvit.

Terrassen laserar du med DEMIDEKK Terrasslasyr i färgen JOTUN 9073 Skimmergrå. Den harmonierar väldigt fint med JOTUN 7053 Lärdal.

DEMIDEKK 9073 Skimmergrå

Terrasslasyrkulören JOTUN 9073 Skimmergrå. Terrassen laserar du med DEMIDEKK Terrasslasyr

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

  • Vackra kulörer och lång hållbarhet
  • Hämmar beväxning på ytan
  • Torkar snabbt – regnsäker efter 1 timme
  • Motverkar sprickbildning

Supermatt fasad med DEMIDEKK Infinity Pure Matt

Supermatt, elegant fasad målad i kulören JOTUN 7053 Lärdal, bänk målad i JOTUN 7653 Stockholmsgrön, terrass laserad med JOTUN 90028 Skuggbrun. För samma vackra matta utseende målar du fasaden med DEMIDEKK Infinity Pure Matt. 

Målar du huset med DEMIDEKK Infinity eller DEMIDEKK Infinity Pure Matt – Jotuns bästa utomhusfärg någonsin – kan du också vara säker på att färgen på huset håller sig grön och vacker länge.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

  • Skyddar huset längst*
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
  • Ser nymålat ut längst*
  • Självrengörande
  • * DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger
 DEMIDEKK Infinity Pure Matt

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

  • Överlägsen kulörhållbarhet*
  • Självrengörande
  • Supermatt och vackert utseende
  • Snabb torktid
  • * DEMIDEKK Infinity-serien håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

Om ett helt grönt hus inte är något för dig, finns det fortfarande många detaljer man kan måla i grönt. Grönt är fint till detaljerna på hus som är vita, röda, gula och grå, bara för att nämna några.

Detaljerna målar du med DEMIDEKK Infinity Details.

Läs mer om att sätta färg på detaljerna. 

Fler och fler hittar grönfärger som utomhusfärger.

Vägg målad i kulören JOTUN 0152 Staverngul, snickerier i JOTUN 1453 Bomull, Fönster: JOTUN 0745 Grön Umbra, Dörr: JOTUN 0734 Brunsvart, grundmur: JOTUN 1402 Canvas. En rik och spännande färgpalett. För ett motsvarande utseende målar du fasaden med DEMIDEKK CleanTech, fönster och detaljer med DEMIDEKK Infinity Details och grundmuren med JOTUN DryTech Murfärg

 DEMIDEKK CleanTech

DEMIDEKK CleanTech

  • Smutsavvisande egenskaper – håller huset rent
  • Utmärkt glans- och kulörhållbarhet
  • Mycket långa underhållsintervaller
  • Ser nymålat ut mycket länge

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

  • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
  • Ser nymålat ut längst*

Välj rätt färg på grundmuren!

Gröna kulörer
Vägg och fönster målade i kulören JOTUN 1001 Bomull, fönster- och dörrfoder i JOTUN 7053 Lärdal och dörr i JOTUN 7653 Stockholmsgrön. Trappen är laserad i JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå. Motsvarande utseende får du om du målar fasaden med DEMIDEKK CleanTech. Fönster och dörrar målar du med DEMIDEKK Infinity Details

Få ett nostalgiskt uterum?

Trädgårdsmöbler målade med DEMIDEKK Infinity Details, vår specialfärg för fönster, snickerier och trädgårdsmöbler, i kulören JOTUN 8413 Herrgårdsgrön. Med en portion arbetslust kan du förvandla uterummet till en härlig fristad i det gröna.

Fler och fler hittar grönfärger som utomhusfärger.

Husvägg: JOTUN 2142 Vestlandsröd, Detaljer: JOTUN 1001 Eggvit, Trädgårdsmöbler: JOTUN 8413 Herrgårdsgrön

En grön ytterdörr välkomnar gästerna

Entrén är ett område där du lätt kan leka. Genom att välja en ny färg till ytterdörren kan ditt hus ändra karaktär och snabbt förnyas genom att använda en ny och spännande färg. Kom ihåg att ytterdörren är gästernas första intryck av ditt hem. Gör välkomnandet personligt.

Fler och fler hittar grönfärger som utomhusfärger.

Fasad: JOTUN 1453 Bomull, Dörr: JOTUN 0745 Grön Umbra. Motsvarande utseende får du med DEMIDEKK CleanTech till fasaden och DEMIDEKK Infinity Details till dörr och detaljer. 

JOTUN 0745 Grön Umbra

En mörk gulaktig grönton. Passar ihop med 1037 Sandsten, 8413 Herrgårdsgrön, 1491 Slipsten

Fler och fler hittar grönfärger som utomhusfärger.
Fasad och fönster: JOTUN 9918 Klassisk Vit, Dörr: JOTUN 0745 Grön Umbra, Möbler: JOTUN 1465 Demigul. Fasaden målar du med DEMIDEKK CleanTech som har självrengörande och smutsavvisande egenskaper och detaljerna med DEMIDEKK Infinity Details

 DEMIDEKK CleanTech

DEMIDEKK CleanTech

  • Smutsavvisande egenskaper – håller huset rent
  • Utmärkt glans- och kulörhållbarhet
  • Mycket långa underhållsintervaller
  • Ser nymålat ut mycket länge
 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

  • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
  • Ser nymålat ut längst*

Grönt kommer i många varianter

Visste du att du också kan få populära gröna interiörfärger i DEMIDEKK? Se bilden nedan av samma dörr i färgen JOTUN 7053 Lärdal och en av våra stora interiörfärger JOTUN 6325 Balans. Snyggt, eller hur?

Fler och fler hittar grönfärger som utomhusfärger.

Vägg i JOTUN 1001 Eggvit, detaljer i JOTUN 1973 Antikgrå, dörr: JOTUN 7053 Lärdal. Detaljer som dörrar och fönster målar du med DEMIDEKK Infinity Details. 

Fler och fler hittar grönfärger som utomhusfärger.

Vägg målad i JOTUN 1001 Eggvit, detaljer JOTUN 1973 Antikgrå och dörr JOTUN 6325 Balans

JOTUN 6325 Balans

Världens finaste blågröna färg. Mer grön än blå. Rekommenderas speciellt vid sidan av 5180 Oslo. Fin till minttfärger, samt 6315 Jade, men också läcker till bästsäljarna 10341 Kalk, 10342 Kalkgrå, 553 Ascott, 394 Varmgrå och 1376 Froströk. Också läcker till Beigefärger som 1140 Sand, 1623 Marrakesh, 1026 Blek Sand och 1233 Mohair. Passar till nästan allt. Speciellt fin till fondväggar och sovrum.

Några av våra nyare gröna färger interiört, som också är tillgängliga i Jotuns utomhusfärger. Det kan ge många spännande entréer och läckra trädgårdsmöbler 😊

JOTUN 8494 Organic Green, JOTUN 8493 Green Tea, JOTUN 8302 Lagerträd, JOTUN 8281 Pale Linden, JOTUN 5454 Dark Teal, JOTUN 6352 Evening Green, JOTUN 6350 Soft Teal, JOTUN 6351 Tender Green.

Lycka till med färgvalet. Fråga gärna våra kulörrådgivare om tips och råd till att välja färg utomhus.

Läs mer och se fler gröna huskulörer här. 

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Årets utomhusfärgkarta med fem nya kulörer

Nu lanserar vi en helt ny färgkarta för 2024 med massor av vackra utomhuskulörer, speciellt framtagna för skandinavisk arkitektur och…

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med! DEMIDEKK Performance är en modern…

Ny färgkarta för TREBITT Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr finns i en rad unika transparenta färgnyanser, inspirerade av naturen. Lasyrkulörerna i den nya färgkartan för TREBITT Oljelasyr…

Fasadlasyr med matt och diskret utseende

TYRILIN Matt Lasyr är en helmatt fasadlasyr för fasader av trä. Finishen är helt matt och utan glansreflektioner. Huset på…

Gröna sköna huskulörer

Gröna huskulörer smälter in fint i naturen och upplevs uppfriskande och behagliga. De skapar ett levande grannskap och färgglada kvarter…

Go to top