Gröna sköna huskulörer

Gröna sköna huskulörer

Gröna huskulörer smälter in fint i naturen och upplevs uppfriskande och behagliga. De skapar ett levande grannskap och färgglada kvarter och det finns många nyanser att välja på – från de djupa gyllene och traditionella, till de mer dämpade och moderna gröna nyanserna.

Bilden ovan: JOTUN 7653 Stockholmsgrön är en kulör inspirerad av de vackra gamla sekelskiftesvillorna på Djurgården i Stockholm. De här villorna har gärna diskreta detaljer i vitt – som här med JOTUN 1024 Tidlös. Grundmuren är målad i JOTUN 1394 Os. Det tidlösa, silkematta uttrycket på fasaden får du med DEMIDEKK Infinity.

Stockholmsgrön är en härlig, dämpad grågrön kulör. Det är en fin kulör för dig som redan har ett grått eller vitt hus och önskar att färgsätta ditt hus.

— Dessa grågröna toner, det finns fler i vår färgkarta, är bra att testa för dig som vill tillföra kulör på ditt hus, säger Jotuns kulörchef Birgit Torkildsby.

Gröna fasadkulörer

Fasad målad med JOTUN 7653 Stockholmsgrön. Den gula dörren, i JOTUN 1908 Sisal, fullföljer det tidlösa, silkematta uttrycket. Detaljer i JOTUN 1024 Tidlös. Målar du med DEMIDEKK Infinity får du ett liknande silkematt utseende. Dörr och detaljer målas med DEMIDEKK Infinity Details

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity – vår bästa utomhusfärg
 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

* DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*

* DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

Fler och fler vill ha ett grönt hus

Det är inte bara på väggarna inomhus som många väljer grönt. Fler och fler hittar tillbaka till de gröna kulörerna som utomhusfärger igen. Det är ingen slump när vi ser hur populära de gröna nyanserna har varit interiört de senaste åren. Vi har funnit glädjen i färgstarka kulörer igen!

Paletten med gröna kulörer innehåller gyllene, gråa och djupa traditionella gröna nyanser. Tänk enhetlig färgsättning och låt husets läge och omgivning vägleda ditt val av grön färgnyans när du ska måla ditt hus. ⁠

Uterum i färgen Jotun 8426 Dewy Green

Dämpade gröna kulörer smälter in fint i naturens egen färgskala. Fasad målad med JOTUN 8426 Dewy Green. Grundmur målad i JOTUN 1024 Tidlös

De mörkare gröna nyanserna får en att tänka på en vacker granskog. Här ser vi den härliga kulören 0745 Grön Umbra.

Matt färg ger bästa kulöråtergivningen

Glansgraden har stor påverkan på kulörupplevelsen, framförallt utomhus, och ett medvetet val av glansgrad kan lyfta husets historia och arkitektur.

Nyheten DEMIDEKK Infinity Pure Matt har ett vackert, supermatt utseende och samma unika INFINITY-teknologi som DEMIDEKK Infinity. Den supermatta glansgraden ger en sober framtoning som motsvarar de stora trendrörelserna inom modern arkitektur, men passar också bra för mer traditionella hem.

När färgen är supermatt reflekteras inte något ljus, och då får du den bästa möjliga kulöråtergivningen

 DEMIDEKK Infinity Pure Matt

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

Supermatt utomhusfärg som håller längst*
 • Överlägsen kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Supermatt och vackert utseende
 • Snabb torktid
 • Skyddar och ser nymålat ut längst*

* DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

Läs mer om nyheten DEMIDEKK Infinity Pure Matt.

Supermatt fasad med DEMIDEKK Infinity Pure Matt

Nyheten DEMIDEKK Infinity Pure Matt har ett supermatt utseende som gör gröna kulörer och andra nyanser mjukare och mer dämpade. Fasad målad med JOTUN 7053 Lärdal, bänk i JOTUN 7653 Stockholmsgrön, grundmur: JOTUN 1491 Slipsten och altangolv: JOTUN 90028 Skuggbrun. För samma supermatta, eleganta uttryck målar du med DEMIDEKK Infinity Pure MattJOTUN 7053 Lärdal.JOTUN 7653 Stockholmsgrön.JOTUN 1491 Slipsten .

Lärdal är en dämpad gråaktig grön färg som är lika fin i stadsmiljö som i ett bostadsområde och för den som önskar en diskret men kulört färg.

En matt fasad kan ge ditt hus ett helt nytt utseende. Den matta ytan ger ett stilrent, elegant och diskret uttryck som ligger helt i takt med tidens trender. Kulörer i den gröna färgskalan får ett mer sobert och pudrigt uttryck med matt färg.

— Kulörer framstår ofta som mer intensiva med en högre glansgrad, medan de blir dämpade med ett helmatt uttryck. Det finns egentligen inget som är rätt eller fel, det viktigaste är att du väljer en glansgrad som du tycker om och som passar in i husets omgivning, säger Birgit Torkildsby, regional kulörchef på Jotun.

Gröna huskulörer

Vackra gröna färgkombinationer och ett hus som nästan blir ett med omgivningen. Fasad målad med JOTUN 7653 Stockholmsgrön, detaljer i JOTUN 1024 Tidlös och grundmuren är målad med JOTUN 1394 Os. Det tidlösa, silkematta uttrycket får du med DEMIDEKK Infinity.

Hör Jotuns kulörchef berätta mer om dämpade gröna nyanser och om olika glansgrader utomhus.

Vackert med dämpade gröna nyanser utomhus

Dämpade gröna nyanser gör sig fantastiskt bra utomhus – oavsett om det gäller en hel fasad eller bara en utvald detalj som en ytterdörr, bänk eller trädgårdsmöbel. De smälter in i naturen och upplevs som svala, sofistikerade och lagom färgstarka.

Gröna huskulörer

Trädgårdsmys med något gott till kaffet? Här har en gammal trädgårdsbänk fått nytt liv med JOTUN 8413 Herrgårdsgrön. Fasad JOTUN 1105 Villavit. Detaljerna målar du med DEMIDEKK Infinity Details

Herrgårdsgrön är en mycket behaglig, dämpad grön färg med en gyllene underton som gör att den smälter in fint i natur och växtlighet.

En annan dämpad och modern grön kulör är JOTUN 8426 Dewy Green – en diskret, ljus mellanton. Som detaljfärg fungerar den lika fint till ljusa fasadfärger som till mörkare nyanser och den är därför också lätt att plocka in som en uppfriskande detalj i uterummet.

Du hittar fler dämpade och moderna gröna utomhuskulörer i årets färgkarta.

Jotun 8426 Dewy Green

Den dämpade gröna nyansen JOTUN 8436 Dewy Green passar utmärkt som en frisk fläkt på egen hand eller i vackra kombinationer tillsammans med den mörkare versionen – JOTUN 7653 Stockholmsgrön. Liknande uttryck på fasaden får du när du målar med DEMIDEKK Infinity

Flera gröna kulörer ton-i-ton

Gröna fasader kombineras väldigt fint tillsammans med gröna nyanser från samma kulörfamilj. Det vill säga, ljusare eller mörkare varianter av fasadkulören. Uttrycket blir mer dämpat, harmoniskt och enhetligt. Gråaktiga och gyllene vita kulörer är också vackert i kombination med en grön fasad.

Jotuns nya färgkarta får du bra och trygga rekommendationer på matchande färgkombinationer till hela huset – grundmur, terrass, fönster, dörr och detaljer. En vacker, enhetlig färgpalett tillsammans med våra högkvalitativa produkter ger ett hållbart, vackert hus. Och dessutom blir kulörvalet enklare för dig.

Välj gärna en ljusare eller mörkare nyans av fasadkulören på detaljer och foder. Då skapas ett dämpat och enhetligt uttryck.

Läs mer om färgsättning av hela huset. 

Gröna kulörer utomhus
Kombinera gärna flera gröna nyanser! Fasaden är målad i JOTUN 7053 Lärdal som kombineras med JOTUN 8413 Herrgårdsgrön som bordet är målat i. Med DEMIDEKK Infinity Details kan du enkelt förnya dina utemöbler. 

En grön ytterdörr välkomnar gästerna

Vill du inte måla hela huset grönt? Då är entrén ett område där du lätt kan leka med mer färgstarka kulörer. Genom att välja en grön nyans till ytterdörren kan ditt hus ändra karaktär och snabbt förnyas. Ytterdörren är gästernas första intryck av ditt hem –  varför inte göra välkomnandet mer personligt?

Jotun 0734 Brunsvart, dør 8426 Dewy Green

En grön ytterdörr som en effektfull detalj. Fasad målad i JOTUN 0734 Brunsvart och dörr målad med JOTUN 8426 Dewy Green.

Oavsett om du målar hela huset grönt eller bara färgsätter någon detalj i en frisk grön kulör, så är det viktigt att tänka på en harmonisk färgsättning av hela huset. På de flesta hus är det många ytor att ta hänsyn till. Vår nya färgkarta fokuserar på färgsättning av hela huset – fasad, dörrar, fönster, detaljer, terrass och grundmur. Vill du ha personliga kulörtips för just ditt hus? Kontakta våra duktiga kulörrådgivare helt kostnadsfritt.

Lycka till med kulörvalet – och kom ihåg – att grönt är skönt!

Gröna utomhuskulörer
Harmonisk färgsättning av hela huset. Detaljer och fönster är målade i kulören JOTUN 1024 Tidlös, som harmonierar perfekt med den gröna fasaden i JOTUN 7653 Stockholmsgrön. Grundmuren är målad i JOTUN 1394 Os och trappan är laserad i JOTUN 9710 Terrassgrå.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity – vår bästa utomhusfärg
 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

* DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

 DEMIDEKK Infinity Pure Matt

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

Supermatt utomhusfärg som håller längst*
 • Överlägsen kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Supermatt och vackert utseende
 • Snabb torktid
 • Skyddar och ser nymålat ut längst*

* DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med! DEMIDEKK Performance är en modern…

Ny färgkarta för TREBITT Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr finns i en rad unika transparenta färgnyanser, inspirerade av naturen. Lasyrkulörerna i den nya färgkartan för TREBITT Oljelasyr…

Fasadlasyr med matt och diskret utseende

TYRILIN Matt Lasyr är en helmatt fasadlasyr för fasader av trä. Finishen är helt matt och utan glansreflektioner. Huset på…

Så skapar du en mysig uteplats

Skapa en mysig uteplats för hela familjen! Du behöver vare sig måla om hela huset eller köpa nya trädgårdsmöbler –…

Ge de gamla trädgårdsmöblerna nytt liv

Visst skulle det kännas bättre att ge nytt liv åt de gamla trädgårdsmöblerna istället för att köpa nya? Med några…

Go to top