Biocidfri bottenfärg för insjöar och Norrlandskusten

Biocidfri bottenfärg för insjöar och Norrlandskusten

Watershield är en specialutvecklad bottenfärg för båtar som ligger i insjöar, längs Norrlandskusten och i andra områden där enbart biocidfria bottenfärger tillåts. Alla båtar behöver skydd – men inte nödvändigtvis mot beväxning. Oavsett vilken typ av båt du har behöver den ett bra skydd mot elementen. Med Watershield, får båtar som har hemmahamn i sötvatten ett helt eget bottenfärgssystem.

3-i-1 – försegling, grundfärg och bottenfärg i ett

De allra flesta båtägare väljer att bottenmåla båten för att skydda skrovet mot beväxning. Men det är ju väldigt lite beväxning i sötvatten, som regel bara lite ”slem”. Båtägare som har sin båt liggande i färskvatten behöver därför inte en vanlig bottenfärg med biocider. Det är särskilt viktigt om vattnet dessutom är en vattentäkt för kommunens dricksvatten.

Men en god bottenmålning är viktigt även om båten ligger i sötvatten och oavsett om den är gjord i glasfiber, trä eller aluminium. Inga båtar är helt vattentäta. Med Watershield får du försegling, grundfärg och bottenfärg i ett. För ett effektivt skydd mot plastpest är det viktigt att applicera två lager Barrier Primer närmast skrovet.

 Yachting Barrier Primer

Yachting Barrier Primer

  • Epoxygrundning för glasfiber, stål och aluminium
  • Full barriäreffekt mot vatteninträngning med endast två strykningar
  • Extremt bra vidhäftning till gelcoat, aluminium och stål

Watershield kan även användas för att försegla mot kopparläckage när du har köpt en båt som tidigare legat i havsvatten och kan vara målad med en bottenfärg som innehåller biocider.

Undrar du över hur bottenfärg påverkar miljön? Läs mer i artikeln om bottenfärg och miljön här.

Biocidfri bottenfärg Watershield

Biocidfri bottenfärg med upp till två års underhållsintervall

Med Jotuns biocidfria bottenfärg Watershield, blir båten också skyddad mot UV-strålning och slitage. Samtidigt får skrovet en hård yta som är enkel att tvätta och underhålla. Bottenfärgen är enkel att måla med och håller upp till två säsonger, utan att tillföra biocider i vattnet. Kort torktid ger snabb sjösättning. Allt detta gör underhållet enklare och båtägaren kan njuta av båtlivet där det är som bäst – på vattnet.

 Watershield

Watershield

  • 3-i-1: försegling, grundfärg och bottenfärg i ett
  • Mycket kort torktid ger snabb sjösättning
  • Hård yta som är lätt att tvätta och underhålla
  • Enkel att applicera

Jotun Yachting Watershield finns i färgerna svart och mörkblå, i 0,75L och 2,5L emballagestorlek. Watershield är kompatibel med de allra flesta bottenfärgerna på marknaden och har ett underhållsintervall på upp till två säsonger.

Läs mer om vilken bottenfärg du bör välja till din båt här.

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Go to top