Biocidfri bottenfärg för insjöar och Norrlandskusten

Biocidfri bottenfärg för insjöar och Norrlandskusten

Watershield är en specialutvecklad bottenfärg för båtar som ligger i insjöar, längs Norrlandskusten och i andra områden där enbart biocidfria bottenfärger tillåts. Alla båtar behöver skydd – men inte nödvändigtvis mot beväxning. Oavsett vilken typ av båt du har behöver den ett bra skydd mot elementen. Med  Jotun Yachting Watershield, får båtar som har hemmahamn i sötvatten ett helt eget bottenfärgssystem.

3-i-1 – försegling, grundfärg och bottenfärg i ett

De allra flesta båtägare väljer att bottenmåla båten för att skydda skrovet mot beväxning. Men det är ju väldigt lite beväxning i sötvatten, som regel bara lite ”slem”. Båtägare som har sin båt liggande i färskvatten behöver därför inte en vanlig bottenfärg med biocider. Det är särskilt viktigt om vattnet dessutom är en vattentäkt för kommunens dricksvatten.

Men en god bottenmålning är viktigt även om båten ligger i sötvatten och oavsett om den är gjord i glasfiber, trä eller aluminium. Inga båtar är helt vattentäta. Med Watershield får du försegling, grundfärg och bottenfärg i ett. För ett effektivt skydd mot plastpest är det viktigt att applicera 3 lager AntiPest närmast skrovet.

Watershield kan även användas för att försegla mot kopparläckage när du har köpt en båt som tidigare legat i havsvatten och kan vara målad med en bottenfärg som innehåller biocider.

Undrar du över hur bottenfärg påverkar miljön? Läs mer i artikeln om bottenfärg och miljön här.

Biocidfri bottenfärg Watershield

Biocidfri bottenfärg med upp till två års underhållsintervall

Med Jotuns biocidfria bottenfärg Watershield, blir båten också skyddad mot UV-strålning och slitage. Samtidigt får skrovet en hård yta som är enkel att tvätta och underhålla. Bottenfärgen är enkel att måla med och håller upp till två säsonger, utan att tillföra biocider i vattnet. Kort torktid ger snabb sjösättning. Allt detta gör underhållet enklare och båtägaren kan njuta av båtlivet där det är som bäst – på vattnet.

 Watershield

Watershield

  • 3-i-1: försegling, grundfärg och bottenfärg i ett
  • Mycket kort torktid ger snabb sjösättning
  • Hård yta som är lätt att tvätta och underhålla
  • Enkel att applicera

Jotun Yachting Watershield finns i färgerna svart och mörkblå, i 0,75L och 2,5L emballagestorlek. Watershield är kompatibel med de allra flesta bottenfärgerna på marknaden och har ett underhållsintervall på upp till två säsonger.

Läs mer om vilken bottenfärg du bör välja till din båt här.

Avatar

Emelie Nilsson – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och nyttiga med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Fräscha upp båten efter sommaren – kolla in våra tips!

Sommaren 2020 har verkligen varit en båtsommar! Aldrig har vi haft och använt så många fritidsbåtar i Sverige. Trots att…

Fem myter om båtrengöring – vad fungerar egentligen?

Att rengöra båten kan vara slitsamt och en ganska tråkig uppgift som båtägare måste göra innan sjösättning. Ofta letar båtägare…

Gör båten klar för semestern!

Äntligen är båten i vattnet, polerad och fixad – vi har en lång och härlig båtsäsong framför oss. Nu när…

Blank båt under hela säsongen

En blank båt ger en stolt båtägare. Ett blankt skrov som är väl beskyddat av ett vax av hög kvalitet…

Så lyckas du med båtvården

Snart dags att sjösätta båten för säsongen? Det här bör du tänka på för att lyckas med årets båtvård och…

Ny och effektiv kapelltvätt

Att båtens kapell blir särskilt hårt utsatt under båtsäsongen är ett välkänt problem. Hårt sittande smuts som är svår att…

Go to top