Blomsterdekoratörens supermatta svarta hus

Blomsterdekoratörens supermatta svarta hus

Här är det skönt att vara! Fasad målad i den dämpade svarta kulören JOTUN 9938 Naturligt Svart. Den supermatta, svarta fasaden får du genom att måla med DEMIDEKK Infinity Pure Matt. Detaljer JOTUN 1453 Bomull och grundmur JOTUN 1973 Antikgrå

Blomsterdekoratören Anna Gouteva älskar allt som växer. Sedan 17 år tillbaka driver hon företaget Anna Gouteva Blomsterdekoratör som har ateljé i Blomsterhallen i Malmö. Med gröna fingrar och ett sinne för detaljer hittar hon skönhet i varje växt.

Alla blommor är vackra, man ska bara lära känna dem först och sedan placera dem i rätt ”sällskap och miljö.”

Anna kom in i floristbranschen tidigt. Hon började städa och hjälpa till i en blomsterbutik när hon var 13 år och tyckte att det såg så roligt ut när de äldre tjejerna band buketter.

Anna Goutevas svarta matta hus

Annas Goutevas fantastiskt prunkande trädgård! Den supermatta svarta fasaden utgör en perfekt bakgrund till växtligheten. Det matta uttrycket får du genom att måla fasaden med DEMIDEKK Infinity Pure Matt i JOTUN 9938 Naturligt Svart. De vita detaljerna är målade i JOTUN 1453 Bomull och grundmuren JOTUN 1973 Antikgrå. Detaljerna målas med DEMIDEKK Infinity Details och grundmuren med JOTUN DryTech Murfärg.

 DEMIDEKK Infinity Pure Matt

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

Supermatt utomhusfärg som håller längst*
 • Överlägsen kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Supermatt och vackert utseende
 • Snabb torktid
 • Skyddar och ser nymålat ut längst*
 • *DEMIDEKK Infinity-familjen håller längst av alla Demidekks utomhusfärger

Huset fick en kaxig touch med svart fasadfärg

Anna bor tillsammans med Sammy och de två barnen Lilja, 10 år och Loui, 5 år i ett vackert trähus i utkanten av Malmö, nära Öresundsbron. Huset är byggt på 40-talet och ligger vid en grusväg i ett naturreservat nära havet.

När huset skulle målas om letade Anna efter en kulör som skulle förstärka och höja trädgården, som hon lagt ner otroligt mycket tid på och där familjen tillbringar all vaken tid under sommarhalvåret. Kulörvalet var viktigt för Anna, som själv arbetar med olika färgsättningar varje dag.

— Mitt jobb är att förmedla och förstärka någon annans budskap och känsla med blommor. Oavsett om jag dekorerar ett företagsevent, ett bröllop, en begravning, en nyöppning av butik, ett kontor med gröna växter och väggar – ja, alla tillfällen i livet som vill förstärkas med botaniskt liv! säger Anna.

Anna Goutevas matta svarta hus

Den frodiga grönskan riktigt poppar fram mot den supermatta svarta fasaden, målad med JOTUN 9938 Naturligt Svart. Detaljer JOTUN 1453 Bomull och grundmur JOTUN 1973 Antikgrå. Det vackra matta utseendet på fasaden får du genom att måla med nyheten DEMIDEKK Infinity Pure Matt.

Efter tips från den lokala färgbutiken föll Annas val på JOTUN 9938 Naturligt Svart, en mjuk och dämpad svart kulör som drar mot det gråaktiga i undertonen. En användbar kulör som kan kombineras med de flesta andra färger.

Huset fick en liten extra kaxig touch med Naturligt Svart. Svart utan att upplevas hårt, då färgen har en mjukhet i sin ton.

Anna Goutevas svarta matta hus

Sobert, elegant och samtidigt lite kaxigt! Fasad målad med JOTUN 9938 Naturligt Svart. Detaljer JOTUN 1453 Bomull och grundmur JOTUN 1973 Antikgrå.

Att precis som Anna gjorde, vända sig till sin lokala Jotun-återförsäljare, är ett bra sätt att få tips och råd kring kulör- och färgval. Föredrar du att få råd digitalt kan du välja dig till våra duktiga kulörrådgivare som ger dig kostnadsfria kulörtips anpassade efter ditt hus!

Svarta hus alltmer populära

Vitt är alltjämt den vanligaste huskulören, men fler och fler väljer idag att måla sina hus svarta. Mörka färger ger huset karaktär och mörka hus framstår som mindre upptornade än vita och ljusa hus. Det ger ett sobert och diskret uttryck som passar bra till naturlig grönska.

Svarta hus smälter in i naturen, och ger ofta en mjukare övergång till vegetationen runt huset.

Anna Goutevas matta svarta hus

Mörka färger gör sig bra till naturlig grönska. Fasad målad i JOTUN 9938 Naturligt Svart, fönster målade i JOTUN 1453 Bomull. Supermatt, vacker finish, helt utan reflektion får du med DEMIDEKK Infinity Pure Matt.

Tänk på att mörka färger gör att man upplever huset mindre än vad det egentligen är.

Få mer inspiration kring grå och svarta hus.

Anna Goutevas svarta matta hus

JOTUN 9938 Naturligt Svart. Vackert supermatt resultat med DEMIDEKK Infinity Pure Matt.  

Den supermatta svarta fasaden skapar extra kontrast

Glansgraden har stor påverkan på kulörupplevelsen, även utomhus. Vill du att ditt hus ska få ett lika matt och elegant färguttryck som Anna Goutevas supermatta svarta fasad, utan att ge avkall på kvalitet och kulörhållbarhet? Då ska du måla med årets nyhet – DEMIDEKK Infinity Pure Matt, – en supermatt utomhusfärg som ger ett sobert och dämpat intryck och bidrar till att skapa ett modernt kulöruttryck.

En mörk fasad får extra djup och elegans med en dämpad, helmatt glansgrad. Oavsett om det gäller ett traditionellt eller ett modernt hus får det supermatta eleganta utseendet huset att framstå på ett helt nytt sätt.

 DEMIDEKK Infinity Pure Matt

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

Supermatt utomhusfärg som håller längst*
 • Överlägsen kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Supermatt och vackert utseende
 • Snabb torktid
 • Skyddar och ser nymålat ut längst*
 • *DEMIDEKK Infinity-familjen håller längst av alla Demidekks utomhusfärger

Jag älskar konstraster, svart matt är en otroligt vacker nyans som blir dramatisk och kontrastfylld till alla naturens färger – en perfekt canvas! All grönska framträder så fint och för mig som valt att bygga min trädgård i olika nyanser av grönt och vitt blev detta verkligen WOW!

Anna Goutevas matta svarta hus

Svart + vitt + grönt = en härlig wow-känsla! Den supermatta svarta fasaden är målad med JOTUN 9938 Naturligt Svart, detaljer JOTUN 1453 Bomull. Grundmuren är målad i JOTUN 1973 Antikgrå

Helmatta ytor ger ett stilrent och diskret uttryck som ligger helt i takt med tidens trender. Störst utbyte av den helmatta känslan ger val av mörka och mättade kulörer, som JOTUN 9938 Naturligt Svart.

En matt färg reflekterar inte ljuset tillbaka till omgivningarna, vilket betyder att du får den vackraste och mest naturliga kulöråtergivningen av den kulör du har valt, säger Jotuns kulörchef Birgit Torkildsby. 

Med nyheten DEMIDEKK Infinity Pure Matt kan du nu välja en supermatt glansgrad utan att behöva kompromissa med varken kulörhållbarhet eller kvalitet.

En matt glansgrad skapar ett lugnare och mjukare uttryck. Matt färg dämpar också ojämnheter bättre än vad blank färg gör, och är därför tacksam att använda för att lättare få till ett vackert slutresultat. Det är ett bra tips att notera, speciellt om du ska måla en panelvägg som har en del ojämnheter, säger Torkildsby.

Anna Goutevas matta svarta hus

Vem vill inte slå sig ner här med en kopp? Fasad målad med JOTUN 9938 Naturligt Svart. Grundmur målad med JOTUN 1973 Antikgrå

Läs mer om hur glansgraden påverkar kulörer utomhus.

Det viktiga valet av detaljfärg

Anna hämtar mycket av sin inspiration från naturens underbara säsonger – hon älskar alla årstider och hinner inte tröttna. Men hon får också mycket inspiration från möten med alla människor hon träffar.

Jag brukar tänka att jag ska klä deras personlighet och energi med blommor. Alla människor är en blomma i mitt huvud!

Val av blommor och gröna växter kan göra mycket för att lyfta husets helhetsintryck. Men för att uttrycket runt hela huset ska få en harmonisk framtoning är det också viktigt att alla detaljer passar ihop med både husets stil och vald huvudkulör. Se på detaljerna som husets accessoarer som – om kulörerna väljs med omsorg – verkligen kan tillföra ditt hus det där lilla extra.

Anna Goutevas matta svarta hus

Anna Gouteva har valt att måla detaljerna med DEMIDEKK Infinity Details i kulören JOTUN 1453 Bomull, en varm vit kulör som ger en fin kontrast till den supermatta svarta fasaden i JOTUN 9938 Naturligt Svart. Grundmur JOTUN 1973 Antikgrå

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*
 • *DEMIDEKK Infinity-familjen håller längst av alla Demidekks utomhusfärger

Anna Goutevas svarta matta hus

Glöm inte grundmuren! Den är viktig för ett harmoniskt helhetsintryck. Här målas grundmuren med JOTUN DryTech Murfärg i kulören JOTUN 1973 Antikgrå, en varm och gyllene grå nyans. 

Anna Goutevas supermatta svarta hus

Fasad i JOTUN 9938 Naturligt Svart – det supermatta utseendet får du genom att måla med DEMIDEKK Infinity Pure Matt. Grundmur målad i JOTUN 1973 Antikgrå. Även Annas blomsterlådor är målade med JOTUN 1453 Bomull. 

Jag tänker att lådorna alltid ska vara fyllda med olika grönt, året runt, så att vi alltid ser grönt när vi tittar ut! säger Anna.

Anna Goutevas svarta matta hus

Fönster målade i JOTUN 1453 Bomull. Till fönstren använder du vår bästa färg till fönster och detaljer – DEMIDEKK Infinity Details. Fasad JOTUN 9938 Naturligt Svart

Tänk på att en ljus fönsterinramning skapar en illusion av mindre fönster, medan en mörkare inramning skapar en illusion av större fönster.

Våga sätta färg på detaljerna!

En snygg detaljkulör kan tillföra huset det lilla extra. Våga experimentera med en färgstarkare kulör på exempelvis ytterdörren eller trädgårdsmöblerna.

Supermatt svart hus

Här kan du se hur en dörr i den varma, rödbruna kulören JOTUN 2771 Rustik Terracotta kan skapa en välkomnande och spännande entré tillsammans med det grafiskt svarta och vita.

Läs mer om färgsättning av hela huset. 

Anna Goutevas svarta matta hus

Anna och Sammy är mycket nöjda med den supermatta svarta fasaden – målad i JOTUN 9938 Naturligt Svart. Vill du ha samma supermatta finish väljer du DEMIDEKK Infinity Pure Matt. Detaljer JOTUN 1453 Bomull, grundmur JOTUN 1973 Antikgrå

Mycket nöjda med det nymålade huset!

Anna och Sammy har ständigt nya projekt på gång och älskar att skapa tillsammans. I sommar ska de ta sig an den söta lilla lekstugan som står på tomten, och enligt grannarna har stått där i många år.

Det är dags att lekstugan får lite kärlek och någon spännande ny färg! Vi ska även ge oss på att måla våra förrådsdörrar i en härlig grön nyans. Det kommer bli så fint då de kommer samarbeta med alla rosenbuskar runtomkring mycket bättre än den befintliga vita nyansen.

Vi ser fram emot att fortsätta följa Annas projekt runt huset, i trädgården och med blomsterdekorationerna! Här kan du hitta Anna Gouteva på Instagram.

Vi är mycket nöjda med resultatet av ommålningen av huset!

Anna Gouteva

Anna Gouteva i den vackra stentrappan framför huset. Alla vackra foton i inlägget är tagna av Anna själv! 

I vår nya färgkarta får du tips på färgsättning av hela huset!

 DEMIDEKK Infinity Pure Matt

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

Supermatt utomhusfärg som håller längst*
 • Överlägsen kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Supermatt och vackert utseende
 • Snabb torktid
 • Skyddar och ser nymålat ut längst*
 • *DEMIDEKK Infinity-familjen håller längst av alla Demidekks utomhusfärger

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*
 • *DEMIDEKK Infinity-familjen håller längst av alla Demidekks utomhusfärger

 JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg – håller muren fin länge
 • Håller muren fin länge
 • För alla typer av puts/betong/grundmur
 • Förebygger flagning och är smutsavvisande
 • 2-i-1 unik teknologi – både diffusionsöppen och vattenavvisande
Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Skapa en harmonisk färgsättning

Har du lagt märke till det vackra huset på årets utomhusfärgkarta? Den klassiska villan har fått en harmonisk och enhetlig färgsättning…

7 fasadfaror att undvika

Försumma inte det viktiga kulörvalet! Rött är en klassisk och välkomnande kulör som skapar energi och glädje. Huset ovan är…

Välj den DEMIDEKK som passar dig

Visst känns det bra när huset är nymålat? Välj en fasadfärg från DEMIDEKK, så kan du njuta av den känslan…

Årets utomhusfärgkarta med fem nya kulörer

Nu lanserar vi en helt ny färgkarta för 2024 med massor av vackra utomhuskulörer, speciellt framtagna för skandinavisk arkitektur och…

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med! DEMIDEKK Performance är en modern…

Go to top