Bondeparets solgula gård

Bondeparets solgula gård

Möt Bondeparet, Joacim och Caroline, som den här sommaren har målat om sin gård, Tuna gård, med DEMIDEKK Infinity 1369 Sol.

Tuna gård lyser som en sol

När man närmar sig Tuna gård, där Bondeparet Joacim och Caroline bor med sin familj, lyser gården solgul på håll. Den här sommaren har de inte bara skött gården, de har även hunnit med att måla om sitt hus i en solgul färg, DEMIDEKK 1369 Sol. Detaljer är målade i 1001 Eggvit.

Bondeparets gula hus

Fasad målad med DEMIDEKK Infinity 1369 Sol, detaljer DEMIDEKK Infinity 1001 Eggvit.

 DEMDIDEKK Infinity

DEMDIDEKK Infinity

  • Skyddar huset längst*
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
  • Ser nymålat ut längst*
  • Självrengörande
*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger
JOTUN 1369 Sol.JOTUN 1001 Eggvit.

Behålla gårdskänslan

När vi skulle välja färg så ville vi att huset skulle kännas nytt och fräscht samtidigt som det inte fick bli för modernt. Det var viktigt att vi kunde behålla ”gårds-känslan”, berättar de.

Efter lite funderande bestämde de sig för att måla gården i DEMIDEKK 1369 Sol med detaljer i DEMIDEKK 1001 Eggvit

Tuna gård

Bondeparet, Joacim och Caroline, vill behålla gårdskänslan. Fasaden målades i DEMIDEKK Infinity 1369 Sol.

Ett stort beslut att välja färg

Det är svårt att välja färg och ett stort beslut när man ska måla om ett helt hus, säger Joacim. Man vet ju egentligen inte hur det blir innan det är färdigmålat. Först då kan man avgöra om man gillar resultatet. – Så, vi var lite nervösa ända tills vi hade målat klart ena gaveln och kände att det var rätt, fortsätter han.

Vi är supernöjda och väldigt glada att vi valde just 1369 Sol och 1001 Eggvit”

DEMIDEKK Infinity 1369 Sol

Joacim framför ena gaveln. Det var lite nervöst innan de målat den första gaveln och kände att färgen, 1369 Sol, var helt rätt.

Gula hus

Ett hus är ofta en stor investering och när du målar med DEMIDEKK Infinity så kommer färgen att hålla sig fin i många år framöver. Då gäller det att färgen på ditt hus känns rätt. Det dröjer ju många år innan du behöver måla om huset igen.

Att färgsätta sitt hus är inte helt lätt och gula färger tenderar att dra sig lite mot grönt om man väljer en kallare gul. Välj hellre en gul färg med lite värme i sig. Om du tycker att det känns svårt kan det vara till stor hjälp att använda sig av vår färgkarta för utomhusfärger, som också finns som digital färgkarta. Där finns det en rad fina gula färger som fungerar bra utomhus och mot naturen. I färgkartan finns också förslag på passande färger till detaljer, grundmur och altaner.

När du har bestämt dig för att en färg så är det viktigt att provmåla, gärna på en stor skiva som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika sidor av huset. Betrakta på lite avstånd. På kulorrad.jotun.se kan du också få hjälp med färgsättning av våra färgexperter, kostnadsfritt. Här kan du ladda upp bilder och ställa din färgfråga.

DEMIDEKK 1465 Demigul

DEMIDEKK 1465 Demigul. Läs mer om gula hus här!

Bondeparets solgula hus

Caroline i planteringstagen framför Tuna Gård. Huset målat med DEMIDEKK Infinity 1369 Sol.

Lugnare somrar framöver

Vi hoppas att kommande somrar blir lugnare för Bondeparet, Joachim och Caroline, så att de kan få umgås mycket med sin familj, som är det bästa de vet. Nu, när de har målat sitt hus med DEMIDEKK Infinity, Jotuns bästa utomhus färg någonsin, behöver de i alla fall inte måla om på många många år!

Läs mer om hur du får huset att se vackert ut länge, här!

 DEMDIDEKK Infinity

DEMDIDEKK Infinity

  • Skyddar huset längst*
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
  • Ser nymålat ut längst*
  • Självrengörande
*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger

 

@bondeparet

Avatar
Avatar

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Nyhet: DEMIDEKK Infinity Details

Lek med detaljerna. Med små enkla medel kan uterummet förändras och kännas helt nytt. Den gula stolen är målad med…

Lugna kombinationer i beige och brunt

Med beige och bruna kulörer får du ett varmt och tillmötesgående hem. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity, vår bästa…

Detaljkulörer som tillför det stora extra

Visst är det härligt när man möts av en enhetlig färgsättning utomhus? Här matchas fasadkulören och detaljerna på dörren och…

Dämpade och delikata blåtoner

Lugn och naturlig kulörmix. Utomhusmöbler i trä är extra fint tillsammans med dämpade blåtoner. Här är väggen målad med DEMIDEKK…

Gröna toner i en uppfriskande harmoni

Kombinera ljuvliga, ljusa gröna toner tillsammans och få en läcker harmoni. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören 7053…

Fräscha upp huset med nya, inspirerande detaljkulörer

Detaljkulörerna hjälper dig att skapa färgfyllda blickfång, och ger ett modernt lyft för hus och uterum. Med enkla medel kan…

Go to top