Vackra gula husfärger

Vackra gula husfärger

Den här fasaden är målad i den vackra gula färgen i JOTUN 1124 Skagengul. Till bord och stolar använde vi kulören JOTUN 0745 Grön Umbra och dörren är målad med JOTUN 1624 Lätthet, grundmuren med JOTUN 1402 Canvas och trappan är laserad med JOTUN 90001 Fjällbris. För motsvarande utseende på fasaden målar du med DEMIDEKK Infinity.

När du sätter färg på fasaden får huset en stark karaktär, och gula hus går aldrig riktigt ur tiden. De gula husfärgerna har långa traditioner i Sverige, både starka gula toner och ljusare varianter – och sprider verkligen glädje i grannskapet.

Ockratoner, som är mycket vanliga i vårt grannland Norge, är mycket vackra i vegetation. En dämpad ockragul står som ett smycke i gröna och lantliga omgivningar.

Gula färger ger energi och låter hela huset skina.

Gula husfärger

Ockragula nyanser ger ett vackert samspel med natur och växtlighet. Fasad JOTUN 1223 Höststämning, grundmur JOTUN 11130 Shade. För motsvarande utseende målar du fasaden med DEMIDEKK Infinity och grundmuren med JOTUN DryTech Murfärg.

Hitta din gula färgnyans

Gillar du tanken på ett gult hus? I vår senaste utomhusfärgkarta hittar du flera vackra gula utomhusfärger som gör sig bra på fasaden. De gula husfärgerna sträcker sig från dämpad gul, via friska och färgstarka nyanser till traditionella ockratoner. Här ser du den dämpade och vackra ljusa gula nyansen JOTUN 12136 Gentle Yellow.

Gula färgtrender

Friskare gula nyanser har genom tiderna ofta använts på allt från bostadshus till stugor. De senaste åren har pendeln dock svängt mer mot de ljusare och mer dämpade varianterna av gula husfärger. JOTUN 10168 Muted Yellow och JOTUN 12136 Gentle Yellow är två dämpade gula nyanser som bjuder på ett mer nedtonat uttryck. Båda blir väldigt vackra i samspel med naturen utomhus.

JOTUN 12135 Gentle Yellow – en gulbeige nyans

JOTUN 12135 Gentle Yellow

En lugn, gulaktig beigeton. Den upplevas som relativt gul.

JOTUN 12136 Gentle Yellow

JOTUN 12135 Gentle Yellow . En ljus och behaglig gulbeige nyans. För motsvarande utseende målar du fasaden med DEMIDEKK CleanTech. Altanen är laserad med JOTUN 9074 Nordiskt Trä – och till altanen rekommenderar vi DEMIDEKK Terrasslasyr

 DEMIDEKK CleanTech

DEMIDEKK CleanTech

 • Smutsavvisande egenskaper – håller huset rent
 • Utmärkt glans- och kulörhållbarhet
 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Ser nymålat ut mycket länge

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Vackra kulörer och lång hållbarhet
 • Hämmar beväxning på ytan
 • Torkar snabbt – regnsäker efter 1 timme
 • Motverkar sprickbildning

JOTUN 10168 Muted Yellow – dämpad ockragul nyans

JOTUN 10168 Muted Yellow

En dämpad ockragulton. Detta är en lugn ockragulton med en varm underton. Den har även ett grått skimmer över sig som ger kulören en delikat och behaglig gulton.

JOTUN 10168 Muted Yellow kan enkelt kombineras med ett antal andra färgnyanser. Se fler inspirerande bilder på 10168 Muted Yellow.

JOTUN 10168 Muted Yellow

Fasad målad i den dämpade ockragula kulören JOTUN 10168 Muted Yellow. För motsvarande utseende målar du med DEMIDEKK Infinity.

JOTUN 0152 Staverngul – Traditionell Ockraton

JOTUN 0152 Staverngul

En varm, gul ockraton. Färgen framstår som en traditionell, gul ockraton, och är en av Norges mest populära gula färger. Ockratoner har långa traditioner i Norge, använt på allt från hus på landsbygden till fina fiskebodar vid vattnet. Ockratoner gör sig bra i lantliga omgivningar med skog och tät vegetation. Många väljer vita färger ihop med dessa, men också de mörka gröna är populära. Fungerar till JOTUN 1624 Lätthet, JOTUN 1001 Eggvit och JOTUN 1453 Bomull.

JOTUN 0152 Staverngul

Fasad målad med JOTUN 0152 Staverngul, grundmur i JOTUN 1462 Grå Skiffer. Motsvarande utseende får du om du målar fasaden med nyheten DEMIDEKK Performance och grundmuren med JOTUN DryTech Murfärg. 

JOTUN 1465 Demigul – Klassiskt klar gul färg

JOTUN 1465 Demigul

En klar gul färg. Färgen framstår som stark och gul med varm underton. En av de gultoner vi säljer allra mest av i Sverige. Som oftast sätter vi samman dessa gultoner med gyllene vittoner, men även rött är ett klassiskt val intill denna gula färg. Fungerar till 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Gula husfärger
Fasad målad med den klassiskt klargula JOTUN 1465 Demigul. Fönster och detaljer målade i JOTUN 1453 Bomull (Foto: Trivselshus). För motsvarande utseende målar du fasaden med DEMIDEKK Infinity och detaljerna med DEMIDEKK Infinity Details

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*
 • *DEMIDEKK Infinity-serien håller längst av alla Demidekks utomhusfärger

Är du mer inne på en beige nyans till fasaden? Läs mer här.

Arkitektur och omgivningar

Ockrafärger gör sig bra i lantliga miljöer med skog och tät vegetation. De ljusare nyanserna passar fint in i lantliga miljöer. Längs kusten kommer piggare gula nyanser att göra sig bra. Det vackraste resultatet får du genom att ta hänsyn till husets historia och arkitektur – oavsett om det är ett nytt eller äldre hus. Våga använda färger och välj den kombination som framhäver stilen och uttrycket som du vill ha på ditt hus. Färgvalet är också viktigt för helhetsintrycket i omgivningen. Kom ihåg att ditt hus är dina grannars utsikt.

JOTUN 1124 Skagengul

JOTUN 1124 Skagengul

JOTUN 1124 Skagengul, en traditionell mellangul nyans som skapar en härlig och färgglad palett tillsammans med det gröna, blå och bruna från naturen. De vita detaljerna är målade i JOTUN 9918 Klassisk Vit. För motsvarande utseende målar du huset med DEMIDEKK Infinity och detaljerna med DEMIDEKK Infinity Details

Tips på harmonisk färgsättning

En harmonisk färgsättning av hela huset är nödvändigt för att vi ska trivas i och omkring våra hem. Vi önskar oss ett tidlöst, balanserat uttryck där fasadfärgen gör sig bra till detaljer som fönster, dörrar, grundmur och terrass. Till detaljer som fönster och dörrar, använder du DEMIDEKK Infinity Details. Den är speciellt utvecklad för dessa ytor.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*
 • *DEMIDEKK Infinity-serien håller längst av alla Demidekks utomhusfärger

Läs mer om färgsättning av hela huset.

Välkomna med en vacker gul dörr! Fasaden är målad i JOTUN 7653 Stockholmsgrön och dörren i JOTUN 1908 Sisal.

Välj en gul färg på ytterdörren

En gul dörr poppar extra mycket mot en svart fasad. Fasad: JOTUN 9925 Berggrå, Dörr: JOTUN 10462 Livlig.

Gula färginslag

Det finns mycket att glädjas över utomhus. Ett gammalt bord och stolar eller en pall får nytt liv med ett lager färg. En fristående bänk kan användas till så mycket – en liten paus i skuggan eller extra sittplatser till oväntade gäster.

JOTUN 1434 Labrador

En gul detalj kan verkligen göra hela skillnaden. Här har trädgårdsbänken målats i JOTUN 1124 Skagengul som sticker ut mot fasaden som är målad i JOTUN 1434 Labrador. För ett slitstarkt och vackert resultat målar du detaljerna med DEMIDEKK Infinity Details. Motsvarande supermatta utseende på fasaden får du om du målar med DEMIDEKK Infinity Pure Matt.

Välj en husfärg som håller länge

DEMIDEKK är högkvalitetsprodukter som gör att du kan måla och känna dig trygg med ett varaktigt, snyggt resultat. När du väljer utomhusfärg från Jotun, kan du vara helt trygg med att färgen är estetiskt vacker – och att den kommer hålla sig så över lång tid. Vill du ha den absolut bästa fasad ska du välja DEMIDEKK Infinity – vår bästa utomhusfärg någonsin.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande
 • * DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

 DEMIDEKK Infinity Pure Matt

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

 • Överlägsen kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Supermatt och vackert utseende
 • Snabb torktid
 • * DEMIDEKK Infinity-serien håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

 DEMIDEKK CleanTech

DEMIDEKK CleanTech

 • Smutsavvisande egenskaper – håller huset rent
 • Utmärkt glans- och kulörhållbarhet
 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Ser nymålat ut mycket länge

 DEMIDEKK Performance

DEMIDEKK Performance

 • Effektiv applicering och snabb torktid
 • Långvarigt skydd och väderbeständig
 • Nymålat utseende länge

Osäker på vilken DEMIDEKK-produkt du ska välja? Här får du vägledning.

Kulörtrygghet

Visste du att våra färger utvecklas med unika recept speciellt anpassade för Jotuns produkter? När du väljer våra produkter lovar vi att färgen blir lik färgen du valde från en av våra färgkartor eller Jotun Exteriörcenter. Med Jotun Kulörtrygghet kan du vara säker på att du får precis den färg som du har bestämt dig för.

Är du osäker på vilken av våra gula husfärger du ska välja tipsar vi om att alltid provmåla först, gärna på lösa skivor som du kan flytta runt och betrakta i olika ljus. Vill du ha hjälp med färgsättning av just ditt hus kan du kostnadsfritt kontakta våra duktiga kulörrådgivare.

 JOTUN Kulörprov exteriör

JOTUN Kulörprov exteriör

 • Tryggt kulörval.
 • Rätt kulöråtergivning.
 • Torkar snabbt. Övermålningsbar inom 2 timmar.
Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Valerie Aflalo trivs i sin varmgrå villa

Valerie Aflalo är kvinnan bakom modemärket Valerie. När familjens hus skulle målas om var det inte helt lätt att välja färg. Här berättar hon hur hon tänkte och kom fram till rätt färg. Se här hur fint huset blev med den varmgrå JOTUN 8025 Skodde.

Husets detaljer och utemöbler kräver specialfärg

Fönster, dörrar, staket, utemöbler och andra utvändiga detaljer är ofta gjorda av​ hyvlat virke som kräver bra utflytning. Därför har…

Så gör du midsommaraftons godaste Pavlova

Visst är det något fantastiskt med midsommarafton? Kanske för att det är vårt tydligaste sommar- och semestertecken. I detta inlägget…

Upptäck våra nya blå utomhuskulörer

I årets utomhusfärgkarta presenterar vi två nya blå kulörer: JOTUN 4710 Duggblå och JOTUN 5556 Nordic Blue! De är båda…

Solgult sommarhus i Norge

Sommaren närmar sig med stormsteg! I detta härliga sommarhus i Norge, målat i JOTUN 1124 Skagengul, kan sommaren nyttjas till…

Så fungerar självrengörande fasadfärg

Vitt och vackert – fasad målad med JOTUN 1001 Eggvit. Många upplever vita hus som särskilt krävande att hålla rena….

Go to top