Vackra gula husfärger

Vackra gula husfärger

Det här huset är målat med DEMIDEKK Ultimate täckfärg i den vackra gula färgen JOTUN 1465 Demigul. Fönster och dörrar är målade med DEMIDEKK Ultimate Fönster i färgen JOTUN 1453 Bomull (Foto: Trivselshus).

När du sätter färg på fasaden får huset en stark karaktär, och vackra gula färger låter huset skina. De gula färgerna har långa traditioner i Sverige, både starka gula toner och ljusare varianter.

Ockratoner, som är mycket vanliga i vårt grannland Norge, är mycket vackra i vegetation. En dämpad ockragul står som ett smycke i gröna och lantliga omgivningar.

Hitta din gula nyans

Gillar du tanken på ett gult hus? I vår nya digitala färgkarta kan du titta närmare på sju vackra gula husfärger. Färgerna sträcker sig från dämpad gul, via friska och färgstarka nyanser till traditionella ockratoner.

GULA TENDENSER

Friskare gultoner har genom tiderna ofta funnits på allt från bostadshus till stugor. De sista åren har pendeln dock svängt mot de ljusare och mer dämpade varianterna.

Välj en gul färg på huset

En vacker entré. Väggen är målad i färgen DEMIDEKK Ultimate täckfärg i färgen JOTUN 1038 Sandbank. En ljus och dämpad gulfärg.

JOTUN 1038 Sandbank – Ljus och dämpad

JOTUN 1038 Sandbank

En ljus dämpad gul ton. Färgen framstår som en ljus och varm gulton. Ofta använd ihop med de populära vittonerna JOTUN 1001 Eggvit och JOTUN 1453 Bomull men är även fin ihop med varma och mer dämpade vita som JOTUN 10416 Pärlvit och JOTUN 1574 Kalksten. Vissa varma dämpade beige toner kommer fungera, medan man däremot ska vara försiktig med de kyligare gråtonerna som kommer upplevas som blåaktiga ihop med de gula färgerna. En annan gul färg som är fin intill är JOTUN 1392 Gul Antik. Fungerar ihop med JOTUN 1624 Lätthet, Jotun 1001 Eggvit och Jotun 1453 Bomull.

JOTUN 0152 Staverngul – Traditionell Ockraton

JOTUN 0152 Staverngul

En varm, gul ockraton. Färgen framstår som en traditionell, gul ockraton, och är en av Norges mest populära gula färger. Ockratoner har långa traditioner i Norge, använt på allt från hus på landsbygden till fina fiskebodar vid vattnet. Ockratoner gör sig bra i lantliga omgivningar med skog och tät vegetation. Många väljer vita färger ihop med dessa, men också de mörka gröna är populära. Fungerar till JOTUN 1624 Lätthet, JOTUN 1001 Eggvit och JOTUN 1453 Bomull.

Gula toner till huset

Vackra färgkombinationer ger huset en harmonisk helhet. Det här huset är målat med DEMIDEKK Ultimate täckfärg i färgen JOTUN 1465 Demigul – en av våra mest sålda gula toner som står sig fint mot trädgårdens grönska. De vita detaljerna är målade med DEMIDEKK Ultimate Fönster i den klassiskt gyllene vita JOTUN 1001 Eggvit och fönstren är målade med DEMIDEKK Ultimate Fönster i den behagligt dämpade gröna kulören JOTUN 8413 Herrgårdsgrön. (Huset kommer från Sävsjö Trähus)

JOTUN 1465 Demigul.JOTUN 1001 Eggvit.JOTUN 8413 Herrgårdsgrön.

Välj rätt färg till grundmuren!

JOTUN 1465 Demigul – Klassiskt klar gul färg

JOTUN 1465 Demigul

En klar gul färg. Färgen framstår som stark och gul med varm underton. En av de gultoner vi säljer allra mest av i Sverige. Som oftast sätter vi samman dessa gultoner med gyllene vittoner, men även rött är ett klassiskt val intill denna gula färg. Fungerar till 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Se alla de gula färgerna i den digitala färgkartan

ARKITEKTUR OCH OMGIVNINGAR

Ockratoner gör sig bra i lantliga miljöer med skog och tät vegetation. De ljusare nyanserna passar fint in i lantliga miljöer. Längs kusten kommer piggare gultoner att göra sig bra. Det vackraste resultatet får du genom att ta hänsyn till husets historia och arkitektur – oavsett om det är ett nytt eller äldre hus. Våga använda färger och välj den kombination som framhäver stilen och uttrycket som du vill ha på ditt hus. Färgvalet är också viktigt för helhetsintrycket i omgivningen. Kom ihåg att ditt hus är dina grannars utsikt.

Välj en gul färg på huset

Här är det målat med JOTUN 0738 Herrgårdsgul på väggarna. Fönster och detaljer är målade i färgen JOTUN 1376 Froströk. Terrassen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i färgen JOTUN 0676 Tjärbrun.

TIPS PÅ BRA FÄRGVAL

Ett bra färgval är nödvändigt för att vi ska trivas i och omkring våra hem. Vi önskar oss ett tidlöst, harmoniskt uttryck där fasadfärgen gör sig bra till detaljerna som fönster, dörrar, grundmur och terrass. Till detaljer som fönster och dörrar, använder du DEMIDEKK Ultimate Fönster. Den är speciellt utvecklad för dessa ytor. Läs mer om färgsättning av fönster.

Välj en gul färg på ytterdörren

Välkomna med en vacker gul dörr i färgen JOTUN 10462 Livlig.

GULA FÄRGINSLAG

Det finns mycket att glädjas över utomhus. Ett gammalt bord och stolar eller en pall får nytt liv med ett lager färg. En fristående bänk kan användas till så mycket – en liten paus i skuggan eller extra sittplatser till oväntade gäster.

Välj en gul färg på utemöblerna

En gammal mysig trädgårdssoffa har fått nytt liv med ett par lager DEMIDEKK Ultimate Fönster i färgen JOTUN 10462 Livlig.

VÄLJ EN HUSFÄRG SOM HÅLLER LÄNGE

DEMIDEKK är högkvalitetsprodukter som gör att du kan måla och känna dig trygg med ett varaktigt, snyggt resultat. När du väljer färger och produkter från Jotun, kan du vara helt trygg med att färgen är estetiskt vacker – och att den kommer hålla sig så över lång tid.

 DEMIDEKK Ultimate Täckfärg

DEMIDEKK Ultimate Täckfärg

  • Mycket långa underhållsintervaller
  • Suverän glans och kulörstabilitet
  • Ser nymålat ut länge
  • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet

Kulörtrygghet

Visste du att våra färger utvecklas med unika recept speciellt anpassade för Jotuns produkter? När du väljer våra produkter lovar vi att färgen blir lik färgen du valde från en av våra färgkartor eller Jotun Exteriörcenter. Med Jotun Kulörtrygghet kan du vara säker på att du får precis den färg som du har bestämt dig för.

Emelie Nilsson
Emelie Nilsson

Emelie Nilsson – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och nyttiga med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Tvätta huset utvändigt nu!

Så snart det är plusgrader där du bor bör du tvätta huset utvändigt för att få en bra start på…

DEMIDEKK Infinity – Jotuns bästa utomhusfärg någonsin

Huset på bilden är målat i DEMIDEKK Infinity i kulören 1105 Villavit. Altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i den…

Måla själv eller köpa fabriksmålad panel?

Du vet att huset borde målas, men funderar på när du ska få tid till det. Här kan en förbehandlad…

Bygga hus eller byta fasad i vinter?

Välj en fabriksmålad utomhuspanel som redan är grundad och målad med en första strykning med Jotuns trygga produkter. Med fabriksmålad…

Nymålat hus innan vintern?

Det är en skön känsla att ha ett nymålat hus, särskilt när hösten kommer och sätter huset och väggarna på…

Klädskaparens varmgrå villa

Valerie Aflalo är kvinnan bakom modemärket Valerie. När familjens hus skulle målas om var det inte helt lätt att välja färg. Här berättar hon hur hon tänkte och kom fram till rätt färg. Se här hur fint huset blev med den varmgrå JOTUN 8025 Skodde.

Go to top