Friskt med blågröna detaljer ute

Friskt med blågröna detaljer ute

Med nya, blågröna detaljer kan du skapa en helt ny atmosfär utomhus. – Läs mer om hur du kan friska upp utemiljön med nya detaljfärger. 

På bilden ovan har dörren fått två strykningar med JOTUN 7119 Stämning, medan det lilla uteköket är målat med JOTUN 7163 Minty Breeze. Båda är målade med DEMIDEKK Infinity Details – vår allra bästa fönster- och detaljfärg. Den putsade väggen är upptill målad i 1024 Tidlös, och nedtill i 11130 Shade och både vägg och grundmur är målad med JOTUN DryTech Murfärg.

Detaljfärger – tillför det lilla extra

Utemöbler och entrédörr är bra exempel på detaljer utomhus där det är accepterat att använda lite starkare kulörer, som de flesta förmodligen inte skulle överväga att måla hela husfasaden i. Därför har vi lagt till några spännande detaljkulörer i färgkartan, som inte är så typiska vid målning utomhus, men som tillför uterummet det där lilla extra.

De friska mintfärgade nyanserna JOTUN 7119 Stämning och JOTUN 7163 Minty Breeze är bägge moderna, blågröna färger som piffar upp husets färgpalett, samtidigt som de kan ge uterummet en egen, behaglig identitet.

Minttoner är vackra att måla detaljerna utomhus med, och står fint till såväl vita och grå, som svarta, blå och gröna fasader.

Dämpad blågrön nyans – 7119 Stämning

Vår nya detaljfärg JOTUN 7119 Stämning är en dämpad blågrön nyans, som är snygg på mindre detaljer som dörr och utemöbler. Den är särskilt fin till vita, beige, gyllene grå och mörka blå kulörer.

Vår bästa färg till detaljer utomhus DEMIDEKK Infinity Details, håller längst av alla Jotuns fönsterfärger. Med färgens överlägsna glans- och kulörhållbarhet och självrengörande effekt håller husets detaljer sig vackra i år efter år.

Läs mer om DEMIDEKK Infinity Details här.

Hylla: Jotun 7119 Stämning, fasad: 1069 Villagrå

Hyllan är målad med DEMIDEKK Infinity Details i färgen JOTUN 7119 Stämning, och fasaden är målad med JOTUN 1069 Villagrå, en klassisk, svagt gyllene grå nyans.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

  • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
  • Ser nymålat ut längst*

Ge huset och uterummet en egen, behaglig identitet med blågröna detaljer!

Gråaktig mintton – 7163 Minty Breeze

Den vackra gråaktiga mintfärgade nyansen JOTUN 7163 Minty Breeze passar bland annat bra till mörkgrå, blåsvarta och dämpade gröna färger och är ett fint blickfång samtidigt som den inte ropar för högt. Prova den på en bänk eller hylla i uterummet och se vad snyggt det blir!

Jotun 7163 Minty Breeze

Detaljfärger kan skapa blickfång och ge ett modernt lyft till hus och uterum. Bordet är målat med DEMIDEKK Infinity Details i kulören JOTUN 7163 Minty Breeze. Den putsade fasaden är målad med JOTUN DryTech Murfärg i färgen JOTUN 1024 Tidlös.

Skapa fina blickfång utomhus

Detaljfärgerna i utomhusfärgkartan är särskilt framtagna med tanke på att tillföra husets färgpalett moderna och tidsenliga nyanser. DEMIDEKK Infinity Details gör det enkelt att förnya entrédörren, samtidigt som färgen ser till att dörren håller sig vacker år efter år.

Jotun 7163 Minty Breeze

Blågröna detaljer ger identitet till huset. DEMIDEKK Infinity Details skyddar fönster och detaljer och håller längst av alla Jotuns fönsterfärger. Färgen på dörren är JOTUN 7119 Stämning.

Läs också om våra nya dämpade gröna nyanser här.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

  • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
  • Ser nymålat ut längst*

Så målar du entrédörren!

Se hur du enkelt förnyar din entrédörr med färg.

Läs också om den supersnygga 7658 Köpenhamnsgrön – en mörkare grön nyans till hus och detaljer utomhus.

Jotun 7658 Köpenhamnsgrön

Fönster och pergola har målats i kulören JOTUN 7658 Köpenhamnsgrön, i skön harmoni med den putsade fasaden som är målad med JOTUN DryTech Murfärg i färgen 1973 Antikgrå.

 JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg

  • Håller muren fin länge
  • För alla typer av puts/betong/grundmur
  • Förebygger flagning och är smutsavvisande
  • 2-i-1 unik teknologi – både diffusionsöppen och vattenavvisande

Följ oss gärna på Jotun Sverige på Instagram för mer inspiration!

(*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger)

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Gröna sköna huskulörer

Gröna huskulörer smälter in fint i naturen och upplevs uppfriskande och behagliga. De skapar ett levande grannskap och färgglada kvarter…

Så skapar du en mysig uteplats

Skapa en mysig uteplats för hela familjen! Du behöver vare sig måla om hela huset eller köpa nya trädgårdsmöbler –…

Ge de gamla trädgårdsmöblerna nytt liv

Visst skulle det kännas bättre att ge nytt liv åt de gamla trädgårdsmöblerna istället för att köpa nya? Med några…

Populärt med grå och svarta hus

Att måla sitt hus i en grå eller svart nyans är populärt. I detta inlägget kan du inspireras och få…

Midsommar i skärgårdsvillan

Vem drömmer inte om en traditionell midsommar i skärgården? Fasaden på den här vackra skärgårdsvillan är målad i JOTUN 7653…

Så gör du midsommaraftons godaste Pavlova

Visst är det något fantastiskt med midsommarafton? Kanske för att det är vårt tydligaste sommar- och semestertecken. I detta inlägget…

Go to top