Håll båten skinande blank i sommar

Håll båten skinande blank i sommar

Det ska vara lätt att hålla båten blank genom hela säsongen. Nu är uppfräschningen av båten klar, årets säsong är i full gång och förhoppningsvis kommer båten användas flitigt i sommar. Detta innebär också att sol, salt och smuts sätter sina spår ombord allteftersom. Det blir som regel lite mer slitage på fördäck, under fendrarna och på andra utsatta ställen, och dessa behöver lite extra vård och omsorg under säsongen.

Blank båt med Jotun Yachting

Enkla rutiner som håller båten blank länge

Ett enkelt tips för att hålla båten blank och ren är att skölja den med färskvatten efter en tur på sjön. En enkel underhållsrutin för att hålla båten fin är att använda Boatwash och Shiny så här:

  1. Tvätta ytan med Boatwash och en svamp. Skölj noga med färskvatten.
  2. Polera ytan med Shiny med en ren, mjuk och luddfri trasa.

Boatwash kan förtunnas med saltvatten men vi rekommenderar alltid att du sköljer med färskvatten. Både Boatwash och Shiny är alltså bra underhållsprodukter att ha liggande i båten, oavsett om du ligger i hamn eller är ute på öarna och har en stund till övers! För fler underhållstips för båten, se länk till våra sidor om båtvård på jotun.se.

 Boatwash

Boatwash

  • Biologiskt tvättmedel
  • Avlägsnar fett, salt och smuts
  • Kan användas för motortvätt
 Shiny

Shiny

  • Rengör
  • Polerar
  • Skyddar

Du hittar sortimentet för Jotun Yachting hos marinfackhandelskedjorna Watski, SeaSea och Hjertmans och hos ett flertal färgfackhandlare. För en lista över alla våra återförsäljare och fler tips kring båtvården, ladda gärna ner vår båtvårdsapp. Sök på Jotun Yachting på AppStore eller Google Play.

Vi på Jotun önskar dig FIN BÅTSOMMAR och hoppas att du får många härliga stunder på sjön!

Blank båt med Shiny från Jotun

 

Avatar

Emelie Nilsson – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och nyttiga med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Fem myter om båtrengöring – vad fungerar egentligen?

Att rengöra båten kan vara slitsamt och en ganska tråkig uppgift som båtägare måste göra innan sjösättning. Ofta letar båtägare…

Gör båten klar för semestern!

Äntligen är båten i vattnet, polerad och fixad – vi har en lång och härlig båtsäsong framför oss. Nu när…

Biocidfri bottenfärg för insjöar och Norrlandskusten

Watershield är en specialutvecklad bottenfärg för båtar som ligger i insjöar, längs Norrlandskusten och i andra områden där enbart biocidfria…

Blank båt under hela säsongen

En blank båt ger en stolt båtägare. Ett blankt skrov som är väl beskyddat av ett vax av hög kvalitet…

Så lyckas du med båtvården

Snart dags att sjösätta båten för säsongen? Det här bör du tänka på för att lyckas med årets båtvård och…

Ny och effektiv kapelltvätt

Att båtens kapell blir särskilt hårt utsatt under båtsäsongen är ett välkänt problem. Hårt sittande smuts som är svår att…

Go to top