Håll båten skinande blank i sommar

Håll båten skinande blank i sommar

Det ska vara lätt att hålla båten blank genom hela säsongen. Nu är uppfräschningen av båten klar, årets säsong är i full gång och förhoppningsvis kommer båten användas flitigt i sommar. Detta innebär också att sol, salt och smuts sätter sina spår ombord allteftersom. Det blir som regel lite mer slitage på fördäck, under fendrarna och på andra utsatta ställen, och dessa behöver lite extra vård och omsorg under säsongen.

Blank båt med Jotun Yachting

Enkla rutiner som håller båten blank länge

Ett enkelt tips för att hålla båten blank och ren är att skölja den med färskvatten efter en tur på sjön. En enkel underhållsrutin för att hålla båten fin är att använda Boatwash och Shiny så här:

  1. Tvätta ytan med Boatwash och en svamp. Skölj noga med färskvatten.
  2. Polera ytan med Shiny med en ren, mjuk och luddfri trasa.

Boatwash kan förtunnas med saltvatten men vi rekommenderar alltid att du sköljer med färskvatten. Både Boatwash och Shiny är alltså bra underhållsprodukter att ha liggande i båten, oavsett om du ligger i hamn eller är ute på öarna och har en stund till övers! För fler underhållstips för båten, se länk till våra sidor om båtvård på jotun.se.

 Boatwash

Boatwash

  • Biologiskt tvättmedel
  • Avlägsnar fett, salt och smuts
  • Kan användas för motortvätt

 Shiny

Shiny

  • Rengör
  • Polerar
  • Skyddar

Du hittar sortimentet för Jotun Yachting hos marinfackhandelskedjorna Watski, SeaSea och Hjertmans och hos ett flertal färgfackhandlare. För en lista över alla våra återförsäljare och fler tips kring båtvården, ladda gärna ner vår båtvårdsapp. Sök på Jotun Yachting på AppStore eller Google Play.

Vi på Jotun önskar dig FIN BÅTSOMMAR och hoppas att du får många härliga stunder på sjön!

Blank båt med Shiny från Jotun

 

Emelie Nilsson
Emelie Nilsson

Emelie Nilsson – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och nyttiga med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Båtvårdstipsen som gör dig till expert

Är du osäker på hur du ska förbereda båten inför sjösättningen? Funderar du på om du måste skrapa av den…

Så vårrustar du båten på ett tryggt sätt

Det är viktigt att tänka på att antifouling och andra båtvårdsprodukter ska användas på ett säkert sätt för att skydda…

Så rengör och skyddar du gummit på båten

Rib-båtar av gummi, fendrar och alla gummidetaljer ombord behöver tvättas och behandlas för att bli rena och för att gummit…

Få bättre utsikt – så rengör du kapellfönstren

Med tiden kan havs-och sjövatten göra att fönstren på kapellet blir matta och behöver en uppfräschning. En vanlig fråga från…

Blanka räcken och beslag

En blank pulpit och välpolerade tåg, räcken, pollare och andra beslag i rostfritt stål eller krom höjer verkligen helhetsintrycket av…

Välj rätt bottenfärg för din båt

Bottenfärgen ska skydda båten mot beväxning. För att hitta rätt bottenfärg måste du utgå ifrån hur du använder din båt….

Go to top