Håll båten skinande blank i sommar

Håll båten skinande blank i sommar

Det ska vara lätt att hålla båten blank genom hela säsongen. Nu är uppfräschningen av båten klar, årets säsong är i full gång och förhoppningsvis kommer båten användas flitigt i sommar. Detta innebär också att sol, salt och smuts sätter sina spår ombord allteftersom. Det blir som regel lite mer slitage på fördäck, under fendrarna och på andra utsatta ställen, och dessa behöver lite extra vård och omsorg under säsongen.

Blank båt med Jotun Yachting

Enkla rutiner som håller båten blank länge

Ett enkelt tips för att hålla båten blank och ren är att skölja den med färskvatten efter en tur på sjön. En enkel underhållsrutin för att hålla båten fin är att använda Boatwash och Shiny så här:

  1. Tvätta ytan med Boatwash och en svamp. Skölj noga med färskvatten.
  2. Polera ytan med Shiny med en ren, mjuk och luddfri trasa.

Boatwash kan förtunnas med saltvatten men vi rekommenderar alltid att du sköljer med färskvatten. Både Boatwash och Shiny är alltså bra underhållsprodukter att ha liggande i båten, oavsett om du ligger i hamn eller är ute på öarna och har en stund till övers! För fler underhållstips för båten, se länk till våra sidor om båtvård på jotun.se.

 Boatwash

Boatwash

  • Biologiskt tvättmedel
  • Avlägsnar fett, salt och smuts
  • Kan användas för motortvätt
 Shiny

Shiny

  • Rengör
  • Polerar
  • Skyddar

Du hittar sortimentet för Jotun Yachting hos marinfackhandelskedjorna Watski, SeaSea och Hjertmans och hos ett flertal färgfackhandlare. För en lista över alla våra återförsäljare och fler tips kring båtvården, ladda gärna ner vår båtvårdsapp. Sök på Jotun Yachting på AppStore eller Google Play.

Vi på Jotun önskar dig FIN BÅTSOMMAR och hoppas att du får många härliga stunder på sjön!

Blank båt med Shiny från Jotun

 

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Go to top